Campania „Nici un Profesor Fără Mărţişor”: Vor fi împărţite 700 de mărţişoare personalizate cu tricolor

Tinerii de la Asociaţia Obştească „Onoare, Demnitate şi Patrie” lansează din 1 martie campania naţională „Nici un Profesor Fără Mărţişor”. În cadrul acesteia, în perioada 1-10 martie, vor fi distribuite peste 700 de mărţişoare personalizate cu tricolor cadrelor didactice din toată Republica Moldova.

Scopul acestei campanii este de a promova Mărţişorul şi valorile naţionale româneşti în cadrul instituţiilor de învăţământ din Republica Moldova.

Astfel, membrii Asociaţiei vor dărui fiecărui profesor din localitatea în care învaţă câte un mărţişor personalizat cu tricolor şi o felicitare cu ocazia venirii primăverii.

„Mărțișorul este acel simbol al poporului român ce ne unește sufletele, ne cheamă la respectarea tradițiilor și anunță frumosul început al primăverii. Este de datoria noastră, a tinerei generaţii, să respectăm şi să promovăm obiceiurile naţionale ale neamului nostru”, a precizat Vlad Bileţchi, preşedintele AO „Onoare, Demnitate şi Patrie” (ODIP).

Mărţişoarele personalizate vor ajunge în instituţiile de învăţământ din Chişinău, dar şi în localităţile din Străşeni, Orhei, Leova, Hânceşti, Ialoveni, Ungheni şi Cahul.

„Am vrea ca acest mărţişor, împreună cu primii ghiocei și primele rândunele care vestesc regenerarea naturii, să fie și un simbol al dragostei faţă de neam şi faţă de tradiţiile naţionale româneşti”, a spus Alina Brâncă, preşedintele filialei ODIP din Orhei.

Precizăm că, în ziua de 1 Martie, românii marchează sărbătoarea Mărţişorului, triumful primăverii asupra iernii, albul şi roşul fiind un simbol al reînnoirii timpului şi al renaşterii naturii.

Asociația „Onoare, Demnitate și Patrie” este o organizație apolitică, non-profit, care are scopul de a educa o generație de tineri activi, prin promovarea valorilor naționale și a culturii românești.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.