Atenție, șoferi ! Inspectoratul Național de Patrulare a fost dotat cu aparate radar cu laser

Inspectoratul Național de Patrulare a fost dotat cu radare ultra performante, și anume, aparate radar cu laser de tip LTI 20-20 TruCAM. Modelele au camera video și un laser integrat, fiind unul din cele mai performante aparate de măsurare a vitezei disponibil astăzi.

Aparatele radar cu laser sunt capabile de a fi utilizate atât din mâinile operatorului, cât și prin montarea lor rigidă pe suporturi speciale (trepied) sau în interiorul automobilului.

De asemenea, înregistrarea vitezei şi imaginilor vehiculului-țintă pot fi efectuate, atât din față, cât și din spatele postului staționar de supraveghere a circulaţiei rutiere, cu condiția că vehiculul supus măsurării vitezei și înregistrării video este continuu vizibil.

Avantajele utilizării acestui tip de radar este posibilitatea funcționării optime în timpul condițiilor meteorologice speciale (ceață, ploaie, zăpada), prin activarea regimului de lucru cu filtrul de vreme, cît și pe timp de noapte.

Împreună cu omologul meu, Heiko Schmidt, șeful adjunct al Departamentului Criminal de Stat din Thuringia al Republicii Federale Germane, am avut oportunitatea de a testa aceste radare și am rămas profund impresionați și ferm convinși că această achiziție este o performanță remarcabilă pentru Poliția Republicii Moldova.

Astfel, conducătorii auto sunt îndemnați să adapteze viteza de deplasare conform regulamentului; să păstreze distanța de deplasare între vehicule; să nu intre în intersecție, în cazul în care circulația în direcția de deplasare este dificilă, sau blocată; să manifeste răbdare și disciplină maximă”, a menționat Gheorghe Cavcaliuc, șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție (IGP), pe pagina sa de Facebook.

Radarele au fost achiziționate în cadrul Suportului Bugetar pentru Reforma Poliției, conform Acordului de finanțare încheiat între Uniunea Europeană și Republica Moldova pentru implementarea Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.