„Am ales să studiez la Universitatea de Stat «B. P. Hasdeu» din Cahul datorită profesorilor de acolo.” Rodica Pănășescu, despre studiile de master la USC

Rodica Pănășescu este directoarea Palatului de Cultură „Nicolae Botgros” din Cahul și fondatoarea și conducătoarea ansamblurilor „Iuventa” și „Majoret Show”. Este deținătoarea titlului onorific de Maestru în Artă, iar mai nou este absolventa programului de masterat în cadrul Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul. Este o persoană care ține mult la orașul în care s-a format profesional, care a studiat aici și care contribuie la dezvoltarea culturii în regiunea de sud a țării.

Rodica Pănășescu a absolvit programul de masterat la specialitatea Administrație Publică în anul 2021. De asemenea, Rodica Pănășescu a mai absolvit anul 2002 Universitatea Real Umanistică, Facultatea de Istorie, iar în anul 2019 –  Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, Facultatea de Management Artistic și Culturologie.

Și-a început cariera în domeniul culturii în 1995 și, în prezent, se bucură de o notorietate remarcabilă în localitate sa natală, unde își realizează sarcinile la cel mai înalt nivel atingând rezultate inedite în funcția de conducătoare a Palatului de Cultură „Nicolae Botgros” din Cahul.

„În 2012, am devenit directoarea Palatului de Cultură din Cahul. Până în prezent, am reușit să obținem calificarea Palatului de Cultură de la nivelul 2 [se permite un număr limitat de activități, festivaluri de ordin național, regional, raional] la cel de nivelul 1 [organizarea festivalurilor internaționale]. De asemenea, desfășurăm multe activități, suntem partenerii multor festivaluri internaționale, ca de exemplu: Nufărul Alb, Crescendo, Moldox etc. În acest timp s-a mărit numărul colectivelor, au apărut cluburi artizanale, avem studiou teatral. Am dezvoltat proiecte de digitalizare și platforme informative pentru vizitatorii palatului. Avem activități zilnice la care vin circa 600 de oameni. Doar în prima jumătate a anului au fost organizate deja 118 activități.Toate astea au ridicat foarte mult statutul instituției pe care o conduc”, a povestit Rodica Pănășescu.

Aceste realizări obținute se datorează și faptului că Rodica Pănășescu a făcut studii de calitate atât la Chișinău, cât și la Cahul, ceea ce i-a permis să-și atingă scopul pe care și l-a pus. A studiat Administrație Publică pentru a înțelege cum funcționează instituțiile implicate în crearea politicilor culturale.

„Am venit să fac masteratul la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul pentru a putea dezvolta politicile culturale, pentru a crea metodologia de funcționare a caselor cultură, a căminelor culturale, care, apropo, nu există în Moldova și pentru a îmi forma competențe cum să conduc mai eficient o instituție de cultură. Am ales să studiez la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul datorită echipei profesorale din cadrul universității, care este una extrem de profesionistă. Am participat la ore de laborator, am scris proiecte, am avut multe ore practice, ne-am întâlnit cu reprezentanți din administrația publică locală. Am înțeles cum funcționează acest mecanism – colaborarea cu diferite instituții administrative cu care trebuie să colaborăm pe filiera culturii”, a spus absolventa Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul.

Rodica Pănășescu este o susținătoare aprigă a studiilor la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul întrucât consideră că aceasta este o universitate modernă și cu un potențial enorm de care trebuie să beneficieze toți locuitorii din sudul țării.

„Abiturienții pot găsi aici un program amplu de studii atât la licență, cât și la master. Eu îi îndemn cu toată responsabilitatea să facă studii la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, este o universitate care oferă studii de calitate, care încurajează studenții să devină mai buni prin implicarea în diferite proiecte și parteneriate cu mai multe universități din Europa. Au mari perspective după absolvire, a concluzionat Rodica Pănășescu.

Dacă dorești să afli mai multe detalii despre admitere și cum să te înscrii la studiile în cadrul universității, nu ezita să accesezi site-ul universității sau să suni la numerele de telefon (0299) 2-89-93 ori (0299) 2-54-85.

E-mail: [email protected]

Facebook Instagram LinkedIn

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.