Acțiunile vameşilor moldoveni vor fi monitorizate în regim on-line!

Acțiunile colaboratorilor vamali din toate subdiviziunile teritoriale vor fi monitorizate în regim on-line, pentru a nu admite abuzuri și fărădelegi. Anunţul a fost făcut astăzi de noul director al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, în cadrul unei ședințe de lucru cu șefii celor 7 Birouri vamale și șefii Departamentelor venituri și control vamal, și aplicarea legii.

În cadrul ședinței, Vitalie Vrabie a menționat că, deși deţine funcția de director general doar din ziua de ieri, a reușit deja să-și creeze „o imagine despre acele fărădelegi care sunt prezente în sistemul vamal”. Mai mult, Vrabie a declarat, că nu va admite fărădelegi, mită, corupție și contrabandă în sistemul vamal.

Totodată, a fost expus un mesaj clar pentru toți, că în Vama Republicii Moldova trebuie să fie doar angajați integri şi profesioniști, iar cei ce nu se încadrează în aceste caracteristici nu se vor regăsi pe viitor în instituția dată.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, „şefii birourilor vamale au fost invitați să refacă principiul de funcționare în cadrul subdiviziunilor teritoriale ale Serviciului Vamal, în așa fel ca în țară să nu fie introduse mărfuri prin contrabandă, mărfuri contrafăcute, cu o valoare diminuată sau prin scheme frauduloase”.

Reamintim c[ Vitalie Vrabie a fost numit ieri, printr-un ordin al ministrului Finanţelor, în funcţia de director general al Serviciului Vamal.

Vitalie Vrabie a fost primar al oraşului Ungheni, ministru al Administrației Publice Locale şi ministrul al Apărării. A fost secretar general al Partidului Democrat din Moldova.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.