Ultima oră! Descindere comună PCCOCS-SIS într-un caz care ar putea avea legătură cu acțiuni ilegale ale procurorului șef Viorel Morari

PE SCURT

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) și Serviciul de Informații și Securitate au arestat joi, 25 aprilie mai multe persoane după ce ar fi încercat să deposedeze un businessman de afacerea sa.

Unimedia scrie că ar fi implicate persoane „sus puse din instituțiile de drept din țară” și aparent, acest caz are legătură directă cu dezvăluirile recente făcute de cetățeanul Ion Bobeica în care îl acuză pe șeful Procuraturii Anticorupție Viorel Morari de comiterea mai multor fărădelegi și acoperirea vinovaților în dosare de rezonanță.

PE LUNG

Mai multe persoane au fost arestate ieri de către PCCOCS și SIS, după ce ar fi încercat să deposedeze un businessman de afacerea sa. Informația a fost confirmată atât de surse din cadrul Serviciului Informare și Securitate, dar și de către PCCOCS.

Contactat telefonic, procurorul de caz, Valeriu Bodean, a refuzat să ofere informații despre operațiune, însă a confirmat că mai multe persoane au fost reținute.

Potrivit unor surse Unimedia, victima ar fi patronul unei companii de prelucrare a metalului din Republica Moldova.

Totodată, Unimedia a precizat că sursele sale au confirmat „că în acest caz ar fi implicate și persoane sus puse din instituțiile de drept din țară”.

Acțiunile au loc după ce miercuri portalul Moldova.org a publicat scrisoarea deschisă a cetățeanului Ion Bobeica, în care acesta descrie cu lux de amănunte fărădelegi comise de șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. În acel document, autorul vorbește despre afaceri și atacuri racket de tipul celor din anii 90 în care au figurat controversați oameni de afaceri dar și hoțul în lege Grigore Karamalak, alias „Bulgaru”.

Printre alte acuzații, lui Viorel Morari i se impută că „a despărțit mame de copii și a tratat un sat întreg ca pe propria moșie”.

Viorel Morari nu a comentat, deocamdată, aceste acuzații.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.