Cât de captivantă poate fi știința? Răspunsul îl putem afla în acest weekend

Știința poate fi captivantă! De Ziua Științei avem ocazia să ne convingem de acest lucru.

36 de instituții din Republica Moldova se vor aduna mâine, 10 noiembrie, ca să îți prezinte știința altfel.
Flash-moburi, jocuri intercative online, spectacole sportive, lecții publice, masterclass-uri, filme și expoziții te așteaptă sâmbătă, începând cu ora 11:00, la Muzeul Național de Istorie.

„Vei avea ocazia să călătorești în timp, ca să vezi calculatoare din secolul trecut; să vezi lucrurile prin microscopul binocular; să participi la realizarea unor experiențe chimice; să vezi mostre de sateliți; să câștigi premii etc. Activități care te vor distra, dar și informa!”, promit organizatorii evenimentului.

De 17 ani, la data de 10 noiembrie, sub egida Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știința și Cultura (UNESCO), este marcată Ziua Internațională a Științei pentru Pace și Dezvoltare. Republica Moldova marchează acest eveniment deja al 8-lea an consecutiv.

Intrarea este liberă.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.