Usatîi: Vom începe în Bălți demolarea construcțiilor ilegale

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a declarat că construcțiile neautorizate din oraș vor fi demolate, începând cu stațiile de transport public. Declarația a fost făcută la una dintre aceste stații din Bălți.

În timpul inspectării lucrărilor de reparație de pe strada Calea Ieșilor, Usatîi a depistat acolo o construcție ilegală, care încălca rigorile în mod evident.

S-a întâmplat miercuri, iar joi, la ora 9.00, la stație s-au adunat lucrătorii din departamentul Arhitectură, conducerea gospodăriei municipale și primarul. Proprietarul clădirii nu a fost prezent, iar cei care l-au căutat au declarat că acesta nu este în țară.

 La fața locului s-a stabilit că, conform planului de construcție, clădirea trebuie să aibă altă dimensiune, dar în realitate a ocupat un spațiu mult mai mare.

Începând de luni, în oraș va începe să activeze o comisie care va verifica toate cele 103 de stații pentru a scoate la iveală încălcările.

Normele spune că 70% din teritoriul stației trebuie să fie acordat pasagerilor. Renato Usatîi spune că construcțiile care depășesc acest procentaj vor fi demontate sau vor fi oferite în folosința pasagerilor – ca loc pentru odihnă.

Primarul de Bălți a dat de înțeles și constructorilor, dar și structurilor responsabile că dezordinea s-a terminat și că nimeni nu va mai putea să încalce regulamentele.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.