“VOXTEL” va avea succes financiar dupa ce isi va schimba brendul?

Şeful celui mai mare operator de telefonie mobilă din Polonia "PTK Centertel", Grazina Perovsca-Oliva (Grazyna Piotrowska-Oliwa) crede că Compania "Voxtel" va avea un mare succes financiar după ce îşi va schimba brendul în "Orange".

După cum transmite INFOTAG, "PTK Centertel" la fel ca şi "Voxtel" aparţine companiei franceze "France Telecom Mobiles", iar cu un an compania poloneză a încheiat procedura de rebranding în "Orange".

Grazina Perovsca-Oliva a spus că rebranding-ul a inclus în sine un complex de acţiuni, care au avut drept scop diversificarea serviciilor şi a filosofiei managementului.

Timp de un an "Orange"-ul polonez a reuşit să-şi majoreze profitul cu 14%, iar venitul a ajuns la 8 mlrd. zloţi ($2 mlrd.). "Totuşi, Moldova are un teritoriu mult mai mic ca Polonia şi cheltuielile operatorului pentru un locuitor al ţării este mai mic, astfel încît şi creşterile companiei vor fi mai mici" – crede Perovsca-Oliva .

Rebranding-ul companiei poloneze în "Orange" a costa 100 mln. zloţi($26 mln.).
INFOTAG precizează: Orange este compania fiică a France Telecom Mobiles, care în februarie 2006 a cumpărat de la Moldtelecom SA 10% din acţiuni ale Voxtel. În prezent, circa 30% din acţiunile Voxtel sînt deţinute de către Moldavian Mobile Telephone Bis, 5% – de Corporaţia Financiară Internaţională, iar restul – de Orange Romania. Voxtel operează pe piaţa Republicii Moldova din anul 1998 şi deţine, acum, 65% din piaţa moldovenească a telefoniei mobile GSM, avînd 915 mii de clienţi. Compania acoperă cu serviciile sale 91% din teritoriul ţării, cu 95% din populaţie.

Marca comercială Orange este prezentă în Marea Britanie, Franţa, Polonia, Elveţia, România, Tailanda, Cote d’Ivoire, Republica Dominicană, Camerun, Olanda, Botswana şi Madagascar. Orange controlează operaţiunile de telecomunicaţii ale companiei Mobistar în Belgia, deţine pachetul de acţiuni de control la compania MobiNil (Egipt), pachete de acţiuni minoritare în companiile Optimus (Portugalia) şi One (Austria). Orange din Polonia deserveşte acum 13,2 mln. de abonaţi din care 8 mln. îşi plătesc serviciile anticipat. // Infotag

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare