Inca o persoana a fost lovita mortal de fulger

Descarcarile electrice au mai facut o victima in satul Cotiujenii Mari din Soldanesti. Un barbat in varsta de 69 ani a fost lovit mortal de fulger, in timp ce se afla in camp.

De asemenea, in urma descarcarilor electrice din 24 iulie, in casa de cultura din satul Cenac din Cimislia a izbucnit un incendiu, in urma caruia a ars o incapere din acest local.

Potrivit Serviciului Protectiei Civile si Situatiilor Exceptionale (SPCSE), ploile torentiale insotite de vant puternic din 23 iulie au afectat mai multe raioane din tara. Cele mai afectate sunt Rezina, Soldanesti, Ungheni si Nisporeni.

Intr-o localitate din Rezina mai multe hectare de culturi agricole au fost inundate de ploile torentiale. Circa 130 ha de gradini particulare, 232 ha de semanaturi si 14 ha de vii au avut de suferit doar in aceasta localitate. De asemenea, au fost deteriorate drumurile locale din 2 localitati din Soldanesti.

In Ungheni, cel mai mult au avut de suferit culturile agricole din 2 localitati. Doar in satul Negurenii Vechi au fost inundate 398 ha de semanaturi- 15 ha de porumb, 219 ha de floarea soarelui, 106 ha de grau si 58 ha de sfecla de zahar. In satul Zazulenii Vechi din acelasi raion, au fost afectate 140 ha de grau.

Alte 410 ha de culturi agricole au fost inundate in satele Bratuleni si Valea Trestieni din Nisporeni. Pagubele materiale cauzate de ploi se estimeaza. //REPORTER.MD

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.