Militari ai Armatei Nationale participa la Odesa la un exercitiu militar de mentinere a pacii

In regiunea Odesa, Ucraina, a demarat un exercitiu militar de mentinere a pacii, la care participa si un contingent al Armatei Nationale al Republicii Moldova.

Exercitiul moldo-ucrainean “Pivdeni 2008” (Sud 2008) se desfasoara in conformitate cu planul bilateral de colaborare pentru anul curent dintre ministerele Apararii al Moldovei si Ucrainei, a comunicat pentru REPORTER.MD Ala Diaconu, ofiter relatii publice din cadrul Ministerului Apararii.

Potrivit lui Diaconu, exercitiul se va desfasura in perioada 7 – 12 iulie, la poligonul Brigazii 28 mecanizate, din localitatea Cernomorskoie, regiunea Odesa. In cadrul exercitiului militarii celor doua armate se vor antrena in organizarea si desfasurarea unei operatiuni umanitare comune intr-o zona de conflict etnic.

Armata Nationala este reprezentata la exercitiu de un contingent format din 31 de militari din cadrul Brigazii „Moldova”, dislocata in municipiul Balti, acelasi numar de participanti fiind antrenat si din partea tarii gazda.

De mentionat ca aplicatiile de acest gen au devenit o traditie, primul exercitiu dintre militarii Moldovei si Ucrainei fiind desfasurat in 1998 la poligonul Sirokii Lan. Anul trecut, gazda aplicatiilor a fost Republica Moldova, la Baza de instruire „Bulboaca” organizandu-se exercitiul bilateral „Nord-2007”. //REPORTER.MD

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.