O noua transa de ajutor umanitar acorda Rusia Transnistriei

Regiunea transnistreana va primi in scurt timp o noua transa de asistenta umanitara din partea Federatiei Ruse in valoare de 9 mln. USD. Anterior, Tiraspolului a mai primit o transa de 9 mln. dolari, comunica Agentia DECA-press.

Daca banii din prima transa au fost utilizati pentru sustinerea pensionarilor, care au primit adaosuri substantiale la pensii, apoi banii din cea de-a doua transa vor fi utilizati pentru sustinerea intreprinderilor agricole din regiune, prin acordarea de credite preferentiale pe termen de cinci ani, cu o dobanda de 0,01%.

Se asteapta si a treia transa, care, de asemenea, va fi in valoare de 9 mln. USD. Aceasta pentru ca valoarea totala a ajutorului umanitar promis de Rusia regiunii transnistrene este de 27 mln. dolari.

Miercuri, a sosit si al doilea lot de ajutoare umanitare ruse acordate autonomiei gagauze. Acesta a constat din 30 t de crupe de hrisca. Lotul a fost adus la Chisinau, cu un avion IL-76 al Ministerului rus al Situatiilor Exceptionale.

Primul avion cu alimente a sosit la sfarsitul saptamanii trecute. Alte 5 mii tone de alimente si 60 tone de ulei de floarea-soarelui destinate populatiei regiunii vor fi aduse pe cale ferata. // DECA-Press

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.