Patriarhul Moscovei vine la Chisinau

Patriarhul Moscovei si al Intregii Rusii, Alexei II va intreprinde, in zilele de 12-14 noiembrie curent, o vizita oficiala in Republica Moldova.

Potrivit site-ului oficial al Patriarhiei ruse, scopul vizitei este desemnarea parintelui Petru, staretul Manastirii Hancu, in rangul de Episcop de Nisporeni, astfel fiind stabilita inca o eparhie pe teritoriul Moldovei.

Sursa citata sustine ca inaltul oaspete va oficia o liturghie la Catedrala Adormirea Maicii Domnului din capitala si va avea o intrevedere oficiala cu Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin.

Surse din cadrul Mitropoliei Moldovei au refuzat sa faca declaratii pe marginea vizitei oficialului bisericesc rus, pe motiv ca programul vizitei nu a fost inca coordonat.

Mentionam ca in Republica Moldova, in prezent, exista trei eparhii: de nord, condusa de Episcopul Dormidont, de centru – sub conducerea Mitropolitului Chisinaului si al Intregii Moldove, Vladimir, si de sud, condusa de Episcopul Anatolie.

Totodata, pe teritoriul Transnistriei exista eparhia de Dubasari, in fruntea careia se fla Episcopul de Tiraspol si Dubasari – Iustinian, care tine, la fel de Mitropolia Moldovei.

De asemenea, in republica activeaza si Mitropolia Basarabiei, care se afla sub obladuirea Bisericii ortodoxe romane. // Reporter.MD

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.