LADC regreta faptul ca „se tergiverseaza adoptarea legii cu privire la energia termica”

Liga pentru apararea drepturilor consumatorilor (LADC) regreta faptul ca proiectul Legii cu privire la energia termica, votat de Parlament in prima lectura in 2003, „este tergiversat si nu este votat in lectura a doua”.

Roman Mihaies, presedintele LADC, a mentionat luni, in cadrul unei conferinte de presa la agentia INFOTAG, ca, in lectura a doua, el a trebui modificat serios, deoarece „in varianta actuala, proiectul nu corespunde intereselor consumatorilor din Republica Moldova”.

in opinia sa, Legea cu privire la energia termica trebuie sa oblige SA „Termocom” sa incheie contracte directe cu consumatorii, asa dupa cum prevede Legea cu privire la protectia consumatorului si Codul Civil.

Liga este nemultumita si de noul Regulament privind utilizarea energiei electrice, „care se afla acum la Guvern pentru redactare inainte de publicarea in „Monitorul Oficial”.

Roman Mihaies a precizat ca Regulamentul acorda dreptul furnizorului de energie electrica de a deconecta consumatorul de le reteaua electrica.

in opinia sa, furnizorul care a sustras energie electrica fraudulos trebuie deconectat si impus sa compenseze prejudiciul furnizorului, doar in baza unei decizii adoptate de instanta de judecata, dar nu cind va dori furnizorul.

in cadrul conferintei, Roman Mihaies a anuntat ca, pentru o mai buna cunoastere de catre consumatori a drepturilor sale, Liga va edita un digest bilunar „Protectia Consumatorului”. Acesta va fi inserat in ziarul „Gazeta Orasului” si va cuprinde toate materiale aparute in presa din Moldova in ceea ce tine de drepturile consumatorilor.

De asemenea, LADP a editat o carte cu denumirea „Pentru un consumator informat si protejat intr-o Moldova europeana”, care, de asemenea, a fost prezentata luni in cadrul conferintei de presa. // Infotag

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.