Avocatii lui Victor Turcanu sustin ca acesta a fost arestat neintemeiat

Gheorghe Amihalachioaie si Alexandru Tanase, avocatii presedintelui bancii „Victoriabank” SA, Victor Turcanu, invinuit de luare de mita, vor contesta decizia instantei de judecata a sectorului Buicani din capitala, care a eliberat un mandat de arest preventiv pe un termen de 10 zile pe numele suspectului. Potrivit avocatilor, organele de urmarire penala nu au prezentat judecatoriei sectorului Buiucani probe plauzibile ce ar permite cercetarea lui Victor Turcanu in stare de arest. Tot ei declara ca presedintele bancii „Victoriabank” SA neaga orice acuzatie la adresa lui, sustinind ca este victima unei curse organizate de actionarii bancii, care doresc sa-l inlature de la conducere.

in acelasi timp, ofiterii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei (CCCEC) afirma ca au acumulat dovezi suficiente pentru a-l invinui pe Victor Turcanu de luare de mita si, respectiv, pentru audierea lui in stare de arest. Mai mult, angajatii CCCEC l-au retinut in flagrant delict pe avocatul bancii Dorel Turcan, in seara zilei de miercuri, 12 octombrie, in timp ce primea 15 mii de dolari SUA de la un agent economic din capitala. Banii, ceruti in schimbul acordarii unui credit de 500 000 de dolari, urmau a fi transmisi lui Victor Turcanu. Potrivit unui comunicat de presa remis de Biroul relatii publice, protocol si mass-media al CCCEC, organul de urmarire penala nu a facut altceva decit sa-si onoreze obligatiile prevazute de lege si anume prevenirea si curmarea infractiunii. Daca Dorel Turcan nu ar fi fost retinut in flagrant delict, cei 15 mii de dolari ar fi fost transmisi presedintelui bancii, iar ulterior schimbati in alte bancnote sau chiar transmisi altui intermediar, subliniaza angajatii CCCEC. in acelasi context, ofiterii Centrului declara ca demersul privind aplicarea masurii preventive poate fi intemeiat si motivat numai in baza legislatiei procesual-penale. / Svetlana CARA // Moldova Suverana

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.