Congresele Evreiesti Euroasiatice se vor Intruni la Chisinau Saptamina Viitoare

Pe 13 septembrie, sub egida Congresului Evreilor din Moldova, la Chisinau se va desfasura sedinta in deplasare a Consiliului General al Congresului Evreilor din Eurasia.

Solicitat de BASA-press, Ruslan Puscasu, juristul Congresului Evreilor din Moldova, a declarat ca la sedinta vor participa delegati din peste 54 de state din Uniunea Europeana, CSI, precum si din India, SUA, Japonia, Australia. "Sedinta, de fapt, se desfasoara la Kiev, in perioada de 9-14 septembrie, iar intrunirea de la Chisinau este o sesiune in deplasare a acestei actiuni si constituie o ocazie de a ii familiariza pe oaspetii straini cu activitatea si viata evreilor din Moldova", a mai adaugat Puscasu. Vor mai fi abordate teme ce tin de posibilitatea unei dezvoltari a infrastructurii minoritatilor evreisti din regiunea euroasiatica, aspecificat el.

La sedinta Consiliului General al Congresului Evreilor din Eurasia vor fi invitati personalitati din R.Moldova si de peste hotare, precum seful statului Vladimir Voronin, sefa Biroului Relatii Interetnice Olga Goncearova, reprezentanti ai organizatiilor evreiesti straine, lideri de formatiuni politice, politicieni s.a..

in prezent in Moldova locuiesc peste 20 mii de evrei. Congresul Evreilor din Moldova a fost fondat la 14 mai 2003 si este o organizatie obsteasca, care sprijina pe toate caile eforturile statului modovenesc orientate spre rezolvarea problemelor economice si sociale ale societatii evreiesti din tara. // BASA-Press

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.