100 de biblioteci din Republica Moldova vor fi modernizate și dotate cu fonduri de carte cu sprijinul României

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni Natalia Intotero a anunțat astăzi la Chișinău că în prezent se discută despre posibilitatea modernizării și dotării cu fonduri de carte a 100 de biblioteci din Republica Moldova.

Afirmația a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul Pavel Filip.

„Republica Moldova reprezintă pentru noi mult mai mult decât o țară în Parteneriatul Strategic. Suntem nu doar colegi, dar prieteni”, a spus Natalia Intotero. Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a mai spus că în prezent se discută și despre promovarea unor proiecte comune pentru diasporă.

Premierul a mulțumit României pentru susținerea constantă acordată și a menționat că deja a fost elaborat și urmează să fie remis părții române proiectul Foii de Parcurs pentru continuarea cooperării conform înțelegerilor la care s-a ajuns la ultima ședință comună a guvernelor de la Chișinău și București.

„Dacă până acum relațiile noastre erau bazate mai mult pe emoție, actualmente, avem o abordare pragmatică. Ne-am dorit investitori români serioși și îi avem: banca Transilvania și compania Transgaz. În comun dezvoltăm și proiecte de infrastructură, de interconectare pe gaze naturale, energie electrică, comunicații și transport. Trebuie să avem o unire prin fapte, o unire de infrastructuri, astfel încât să nu ne mai poată dezbina nimeni”, a spus Pavel Filip.

În mod special a fost evidențiată oportunitatea dezvoltării unui proiect transfrontalier de trecere la ecartament european pe traseul feroviar Chișinău-Iași, dar și a lansării unui tren rapid Chișinău-București.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.