Se caută „Capitala Tineretului 2019”. Învingătorul concursului va primi până la un milion de lei

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării lansează concursul de selectare a Capitalei Tineretului 2019. Programul ,,Capitala Tineretului” reprezintă o iniţiativă preluată din experienţa Forumului European de Tineret.

Acesta presupune selectarea unei localităţi din Republica Moldova, în cadrul căreia, pe parcursul unui an, sunt concentrate activităţile de tineret ale autorităţii publice locale, ONG-uri regionale şi naţionale, organizaţii internaţionale, precum şi ale autorităților publice centrale.

Misiunea Programului constă în crearea oportunităţilor de dezvoltare multilaterală a tinerilor în vederea participării active a acestora în viaţa economică, socială şi culturală a ţării. La concurs pot aplica autoritățile administrației publice locale de nivelul I din Republica Moldova, care prezintă un program ambiţios pentru implicarea și dezvoltarea tinerilor.

Excepție fac localitățile din mun. Chișinău și cele ce au deținut statutul de „Capitală a Tineretului” la ultimele 3 ediții (2016 – or. Ialoveni, 2017 – s. Varnița, 2018 – mun. Cahul). Dosarul depus va conține în mod obligatoriu:

  • Formularul de aplicare;
  • Declarația scrisă de susținere financiară din partea autorității administrației publice locale pentru implementarea acțiunilor;
  • Acorduri de parteneriat;
  • Actul prin care este desemnat coordonatorul local de Program.

Învingătorul concursului va beneficia de un suport financiar din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în valoare de până la 1 milion lei, în funcție de calitatea și relevanța activităților de tineret preconizate.

Dosarul poate fi depus pe suport de hârtie la sediul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Piața Marii Adunări Naționale 1, etajul 3, biroul 335 sau în format electronic la adresa de e-mail:svetlana.savitchi@mecc.gov.md, până la data de 26 septembrie 2018.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.