În perioada 30 august – 3 septembrie, la Chișinău va avea loc o nouă ediție a Salonului de Carte Bookfest, care va fi și în acest an parte a Salonului Internațional de Carte, ajuns la a XXVI-a ediție. În total, vor participa cca 50 de edituri care vor expune peste 50 de mii de volume.

Evenimentul este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Moldova și Asociația Editorilor din România.

În cele cinci zile, cele mai importante edituri din Republica Moldova și România îi așteaptă pe cititori cu o bogată ofertă editorială ce include cărți pentru copii, auxiliare școlare, dar și o vastă gamă de volume din cele mai variate domenii.

De asemenea, în cadrul Salonului Internaţional de Carte, ediţia a XXVI-a – Bookfest Chişinău vor avea loc mai multe lansări de carte, conferințe tematice, cenacluri literare, jocuri intelectuale și interactive, proiecții de film prezentate de Uniunea Cineaștilor din Republica Moldova și Ambasada SUA, precum și un recital de muzică clasică susținut de orchestra Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Inaugurarea Salonului Internaţional de Carte, ediţia a XXVI-a – Bookfest Chişinău va avea loc miercuri, 30 august, ora 12:00, la Centrul Internaţional de Expoziţii “Moldexpo”, Pavilionul Central.