Connect with us

Social

O fetiţă de12 ani din Soroca a ajuns cu arsuri la spital. A încercat să aprindă focul în sobă cu benzină!

Publicat

pe

O minoră în vârstă de 12 ani a ajuns cu arsuri de gradul III şi IV la spital, după ce a încercat să aprindă focul în sobă cu benzină. Cazul a avut loc în seara zilei de duminică în localitatea Racovăț, raionul Soroca.

Fata aflându-se singură acasă a hotărât să facă focul, iar pentru al aprinde a folosit benzină. În câteva clipe mâinile și fața au fost cuprinse de flăcări. Minora a primit combustii de gradul III și IV fiind internată de urgență în spital.

Incendiu în locuință nu a avut loc. Toate circumstanțele producerii acestui caz urmează a fi stabilite.

Un alt caz în care a avut de suferit un bărbat în vârstă de 37 de ani s-a întâmplat duminică în orașul Căușeni. Conform informațiilor preliminare persoana cel mai probabil s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon de la o sobă defectă lăsată cu focul aprins pe parcursul nopții.

Bărbatul a fost transportat de urgență la spital.Incendiul în locuință nu a avut loc.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI atenționează oamenii să fie foarte prudenți la utilizarea sobelor. Mai mult, pompierii îndemnă oamenii să evită aprinderea focului cu substanțe inflamabile și să nu le permită minorilor exploatarea acestora.

Conform datelor Serviciului de la începutul anului 2017 în Republica Moldova au avut loc 407 incendii în care au decedat 41 de oameni.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Social

Inagurarea Târgului de Crăciun: Cel mai mare patinoar din țară, un carusel, dar și căsuțele din lemn aşteaptă vizitatorii //VIDEO

Publicat

pe

De către

Târgul de Crăciun, cu genericul „Acasă de Crăciun” este inaugurat la Chişinău. Acesta este amplasat în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni și Pușkin şi include cinci zone specifice: de poveste, de gheață, zona aventurii, a tradițiilor și a colindelor.

În Zona de poveste, aflată în vecinătatea bradului, copiii vor sta de vorbă cu Moș Crăciun chiar în căsuța lui și vor primi cadouri.

Zona de gheață va oferi adrenalină pe o suprafață de 35×24 de metri, unde va fi amenajat cel mai mare patinoar din țară.

Desprins din filme, un carusel cu 72 de locuri va fi atracția din Zona aventurii.

De la mic la mare vom descoperi meșteșuguri și produse tradiționale în 22 de căsuțe din lemn, care vor înfrumuseța Zona tradițiilor.

Atmosfera magică va fi completată cu sunete de clopoței și recitaluri ale artiștilor cunoscuți, care se vor reuni în Zona colindelor.

Citește mai departe

Social

Util! Vor fi organizate parcări temporare, în legătură cu inaugurarea „Târgului de Crăciun” în centrul Chişinăului

Publicat

pe

De către

Primăria Chişinău a informat că în seara zilei de astăzi, 15 decembrie, vor fi organizate mai multe parcări temporare în legătură cu inaugurarea „Târgului de Crăciun”.

Astfel, parcarea automobilelor va fi organizată după cum urmează.

– str. Al. Pușkin, tronsonul cuprins între străzile 31 august 1989 – Veronica Micle, parcare destinată pentru automobilele Corpului Diplomatic;

– str. Al. Puşkin, tronsonul cuprins între străzile 31 august – Veronica Micle, pe partea Palatului Național „Nicolae Sulac”, pentru invitații la eveniment;

– str. Veronica Micle, tronsonul cuprins între străzile Al. Pușkin – Vlaicu Pârcalab, pentru participanții la concertul ,,Potcoava de Aur”;

– str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, tronsonul cuprins între str. V. Micle – 31 august pe trotuar;

– Piaţa Marii Adunări Naţionale, de la str. str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni spre brad, în trei rânduri de maşini, pentru doritorii de a participa la eveniment.

Pe toată durata desfășurării evenimentului, ofițerii de patrulare vor asigura securitatea publică şi personală a cetăţenilor și oaspeților prezenți la sărbătoare și siguranţa traficului rutier.

De asemenea, aceștia vor dirija fluxul participanţilor la trafic şi vor redirecţiona deplasarea transportului pe parcursul desfăşurării manifestaţiilor pentru a nu admite crearea ambuteiajelor şi periclitarea circulaţiei rutiere.

Primăria municipiului Chişinău şi Inspectoratul Naţional de Patrulare solicită cetățenilor să se conformeze indicațiilor polițiștilor de patrulare care vor dirija circulația rutieră, să păstreze ordinea și curățenia în locurile publice și să traverseze strada doar în locurile permise.

Conducătorii auto care traversează zona sunt rugaţi să respecte semnalizarea rutieră temporară.

Citește mai departe

Social

Bogdan Zumbreanu, votat de Parlament în funcția de şef al CNA

Publicat

pe

De către

Bogdan Zumbreanu a fost votat astăzi de Parlament la funcția de președinte al Centrului Național Anticorupție. Candidatura acestuia a fost votată de 60 de deputaţi din plenul Legislativului.

Tot astăzi, noul director al Centrului Național Anticorupție a depus jurământul în faţa deputaţilor.

De notat că în timp ce deputați din coaliţia de guvernare au salutat candidatura lui Zumbreanu. deputaţii din opoziţiei i-au reproşat că va fi numit în această funcţie pentru serviciile aduse partidului de guvernământ.

Potrivit Legii cu privire la CNA, directorul Centrului este numit în funcţie de Parlament cu votul majorităţii deputaţilor, pentru un mandat de 5 ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat.

Directorul CNA este inamovibil pe perioada exercitării mandatului.

Precizăm că funcţia de director CNA a rămas vacantă, după ce la 25 octombrie a expirat mandatul fostului șef, Viorel Chetraru.

Citește mai departe

Ultimele Știri

Politică6 ore în urmă

În componența Guvernului se vor regăsi doar doi viceprim-miniștri

Parlamentul a aprobat, în ședința plenară de astăzi, reducerea numărului de viceprim-miniștri. Revizuirea structurii conducerii Guvernului are loc în contextul...

Externe8 ore în urmă

Putin îl urăște atât de mult, că nici nu-i pronunță numele

Refuzul lui Vladimir Putin de a pronunța în mod public numele lui Alexei Navalnîi, principalul său opozant politic, poate fi...

Social9 ore în urmă

Inagurarea Târgului de Crăciun: Cel mai mare patinoar din țară, un carusel, dar și căsuțele din lemn aşteaptă vizitatorii //VIDEO

Târgul de Crăciun, cu genericul „Acasă de Crăciun” este inaugurat la Chişinău. Acesta este amplasat în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni și...

Politică11 ore în urmă

Parlamentul a ratificat Acordurile cu UE privind asistenţa macrofinanciară pentru Republica Moldova

Parlamentul a ratificat, în ședința de astăzi, Acordul de împrumut și cel de grant cu Uniunea Europeană privind asistenţa macrofinanciară...

Social12 ore în urmă

Util! Vor fi organizate parcări temporare, în legătură cu inaugurarea „Târgului de Crăciun” în centrul Chişinăului

Primăria Chişinău a informat că în seara zilei de astăzi, 15 decembrie, vor fi organizate mai multe parcări temporare în...

Social12 ore în urmă

Bogdan Zumbreanu, votat de Parlament în funcția de şef al CNA

Bogdan Zumbreanu a fost votat astăzi de Parlament la funcția de președinte al Centrului Național Anticorupție. Candidatura acestuia a fost...

Diverse13 ore în urmă

IMAS: Moldovenii au cea mai mare încredere în Igor Dodon, Maia Sandu și Pavel Filip

Cei mai mulți moldoveni au încredere, în continuare, în președintele Igor Dodon, liderul PAS, Maia Sandu și prim-ministrul Pavel Filip....

Advertisement

Opinii