Connect with us

Social

Ex-ministru al Mediului: Bradul din PMAN a fost tăiat ilegal. Silvia Radu ar trebui să-şi asume responsabilitatea

Publicat

pe

Vicepreşedintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a declarat astăzi, în calitate de ex-ministru al Mediului, că bradul instalat în PMAN, a fost tăiat ilegal din din curtea unei foste grădinițe. Potrivit lui, la Inspectoratul Ecologic de Stat sau Agenția Ecologică Chişinău nu există nici o autorizație emisă pe numele proprietarului terenului sau altei persoane împuternicite.

Mai mult, Valeriu Munteanu a declarat că primarul general interimar al capitalei Silvia Radu ar trebui să-şi asume responsabilitatea şi pentru această ilegalitate şi să nu încerce să obţină autorizaţii sau alte acte cu dată anterioară, pentru că această acţiune deja este una penală.

“Declar cu toată responsabilitatea, în calitate de ex-ministru al mediului, că bradul din curtea fostei grădinițe a fost TĂIAT ILEGAL. La Inspectoratul Ecologic de Stat sau Agenția Ecologică Chişinău NU există nici o autorizație emisă pe numele proprietarului terenului (Avdeev Ghennadii Mihail) sau altei persoane împuternicite”, a scris Valeriu Munteanu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, fruntaşul liberal Valeriu Munteanu a declarat că molidul tăiat ilegal, la indicaţia Silviei Radu, este de o specie rară şi, cu siguranţă, nu a fost sădit de proprietarul actual al terenului (concesionat în 1998), ci a crescut în spaţiul public prin îngrijirea chişinăuienilor.

“La fel şi ceilalţi copaci din preajmă, care au fost defrişaţi ilegal pentru a putea fi extras bradul „primăriţei”. Prejudiciul adus mediului însumează câteva zeci de mii de lei. Împreună cu alte zeci de mii de lei irosiți pentru bradul ucrainean rezultă daune de peste 100.000 lei”, a adăugat Valeriu Munteanu.

Precizăm că bradul adus din regiunea Iaremcea, regiunea Ivano-Frankivsk, Ucraina. a fost instalat sâmbătă dimineață în PMAN. El avea în jur de 30 de metri şi a costat 15 mii lei. Dar pentru că  a ajuns la Chişinău aproape distrus, primarul general interimar al capitalei Silvia Radu a dispus să fie scos imediat.

Aceasta a identificat un brad nou, care a fost instalat în centrul capitalei. Noul brad are 17 metri şi costă 10 mii de lei, bani achitaţi din contul personal al primarului Silvia Radu.

De notat că instalarea noului Pom de Crăciun a stârnit o adevărată polemică între membrii Partidului Liberal şi primarul general interimar Silvia Radu.

Astfel, după instalarea bradului adus din Iaremcea, Silvia Radu a declarat pe pagina sa de Facebook că “bradul a fost ridicat în grabă, fără să fie anunțată de halul în care a ajuns şi că s-a dorit acest spectacol grotesc, dirijat prin sms de un tovarăș fruntaș liberal”.

La rândul său, Valeriu Munteanu a declarat pe aceeaşi reţea de socializare că Silvia Radu a cheltuit zeci de mii de lei din bani publici pentru aceasta goană după exuberanţă, ca până la urmă să fie instaleze totuși bradul propus de cei de la spații verzi încă acum o lună.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Social

RTEC a informat Primăria că are nevoie de 400 de anvelope, pentru care sunt necesare 4 milioane lei

Publicat

pe

De către

Primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, a solicitat conducerii Regiei Transport Electric Chişinău să asigure, în regim de urgenţă, achiziţionarea anvelopelor pentru troleibuzele care circulă pe străzile oraşului.

Potrivit primarului Silvia Radu, administraţia RTEC abia vineri a informat Primăria despre necesitatea de a procura 400 de anvelope, iar în acest sens sunt necesare 4 milioane lei.

„În condiţiile de iarnă, dotarea necorespunzătoare a unităţilor de transport public pun în pericol securitatea pasagerilor. Operatorul trebuia să fie pregătit din timp pentru sezonul rece. Este un lucru neacceptat”, a spus Silvia Radu.

În context, primarul general interimar a cerut ca până la finele săptămânii curente să fie soluţionată problema, astfel încât toate troleibuzele care circulă pe rutele municipale să fie dotate cu anvelope noi.

Citește mai departe

Social

Republica Moldova va achiziționa complexe radiologice mobile din Belarus

Publicat

pe

De către

Republica Moldova este interesată de achiziționarea complexelor radiologice mobile din Republica Belarus. Un memorandum de intenție în acest sens a fost semnat astăzi, la Minsk, în cadrul vizitei premierului Pavel Filip la o întreprindere specializată în producerea echipamentelor medicale moderne.

Unităţile medicale mobile oferă soluții eficiente în domeniul radiografiei pulmonare și mamografiei. Complexele radiologice mobile digitale vor fi utilizate pentru profilaxia maladiilor, în special a tuberculozei.

Inițiativa aparține premierului Pavel Filip și are ca scop sporirea accesului populației la servicii profilactice de calitate, în zona rurală.

Întreprinderea belarusă ”ADANI” este specializată în fabricarea echipamentelor de înaltă tehnologie, bazate pe știința pentru radiologie medicală, screening-ul cu raze X și testarea nedistructivă cu raze X. Compania are semnate contracte cu peste 70 de ţări din lume.

Citește mai departe

Social

Un şofer din Călăraşi, depistat în stare de ebrietate a treia oară în acest an. Ce le-a spus poliţiştilor //VIDEO

Publicat

pe

De către

Un şofer din Călăraşi a fost depistat ieri, 10 decembrie, în jurul orei 16:00, în stare de ebrietate lângă Spitalul raional Călărași. Aceasta după ce inspectorii de patrulare au observat un automobil de model „Fiat” care se deplasa haotic, fiind la un pas de a se lovi frontal cu un alt automobil.

Imediat, ofițerii de patrulare au stopat mașina pentru verificări. La volan s-a dovedit a fi un bărbat de 41 de ani, locuitor al orașului Călărași. Șoferul se afla în stare de ebrietate, având o concentrație de alcool de 1,72 mg/l în aerul expirat.

Mai mult, fiind verificat în baza de date, inspectorii de patrulare au stabilit că de la începutul anului, șoferul este depistat la volan în stare de ebrietate deja a treia oară, fiindu-i privat dreptul de conduce încă din iunie 2017.

Întrebat de oamenii legii de ce a urcat beat la volan, bărbatul a spus că a băut alcool pentru că mama sa e bolnavă.

Conform legislației RM, conducerea unui automobil în stare de ebrietate, se pedepsește cu amendă de până la 42 500 de lei cu privarea dreptului de a conduce mijloace de transport de la 3 la 5 ani.

Deoarece acum e perioada sărbătorilor de iarnă, iar condițiile meteo nu sunt cele mai favorabile, pentru a preveni provocarea unor incidente nedorite, INP solicită conducătorilor auto să nu urce la volanul unui automobil dacă au consumat alcool.

Citește mai departe

Ultimele Știri

Politică5 ore în urmă

Igor Dodon despre decizia CC: Voi face tot posibilul să nu se ajungă la adoptarea acesteia în Parlament

Preşedintele Igor Dodon a criticat dur avizul pozitiv dat astăzi de Curtea Constituţională privind introducerea obiectivului de integrare europeană în...

Social5 ore în urmă

RTEC a informat Primăria că are nevoie de 400 de anvelope, pentru care sunt necesare 4 milioane lei

Primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, a solicitat conducerii Regiei Transport Electric Chişinău să asigure, în regim de urgenţă,...

Social5 ore în urmă

Republica Moldova va achiziționa complexe radiologice mobile din Belarus

Republica Moldova este interesată de achiziționarea complexelor radiologice mobile din Republica Belarus. Un memorandum de intenție în acest sens a...

Economie6 ore în urmă

Peste 120 de antreprenori din Moldova și Belarus s-au reunit la Minsk

Peste 120 de agenți economici din Republica Moldova și Republica Belarus au participat la Forumul de afaceri moldo-belarus, care s-a...

Economie6 ore în urmă

Octavian Calmîc la Buenos Aires: ”Comerțul electronic este deja o realitate pentru toate economiile lumii”

Comerțul electronic ar putea reprezenta o nouă eră pentru Organizația Mondială a Comerțului și pași inteligenți pentru dezvoltarea politicilor comerciale...

Cultură7 ore în urmă

Alexandru Arşinel, supus unei intervenţii în urma unui infarct

Alexandru Arşinel a fost supus, luni, unei intervenţii, după ce a suferit infarct, iar, potrivit declaraţiilor medicilor Spitalului Universitar din...

Social7 ore în urmă

Un şofer din Călăraşi, depistat în stare de ebrietate a treia oară în acest an. Ce le-a spus poliţiştilor //VIDEO

Un şofer din Călăraşi a fost depistat ieri, 10 decembrie, în jurul orei 16:00, în stare de ebrietate lângă Spitalul...

Advertisement

Opinii