Compania italiană Industrie Celtex intenționează să deschidă la Otaci o fabrică de producere a hârtiei igienice

Compania italiană Industrie Celtex intenționează să deschidă la Otaci o fabrică de producere a hârtiei igienice si a produselor conexe. Fabrica ar urma să fie deschisă în zona economică liberă ZAL PP Otaci-Business, cu o investiție inițială de 3-4 milioane euro.

Anunţul a fost făcut de Andrea Bernacchi, președinte al companiei italiane Industrie Celtex în cadrul unei întrevederi cu Vitalie Iurcu, viceministru al Economiei și Infrastructurii.

De asemenea, Andrea Bernacchia a accentuat că Grupul Industrie Celtex este unul din cei mai mari din lume în domeniul producerii si prelucrării hârtiei, producerea utilajului medical si a domeniilor conexe. Cifra de afaceri anuală a companiei este de 200 milioane euro.

Viceministrul Vitalie Iurcu a menționat că Ministerul Economiei și Infrastructurii depune toate eforturile pentru crearea unui mediu favorabil pentru activitatea investitorilor. Oficialul a menționatd că compania italiană poate beneficia de condiții preferențiale oferite de zonele economice libere acordate investitorilor pe aceste platforme.

Părțile au discutat climatic investițional și oportunitățile oferite de cele șapte Zone Economice Libere și 11 subzone ale Republicii Moldova pentru agenți economici rezidenți acestor platforme.

Grupul Industrie Celtex cuprinde mai multe companii, ca Cartiera San Lorenzo, Celtex France, Cartiera Pratolungo, Parcul fotovoltaic din Montecarlo, Toscofibra, RosaUp, Punta Punta System, Tissu, Trend Ubimaior, și Grupul Hecatec din Germania. Domeniul de activitate fiind producerea și comercializarea obiectelor igienice, instrumente medicale, logistică. Cifra de afaceri anuală –200 milioane EUR.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.