Connect with us

Publicat

pe

Cinci minori, cu vârstele între 13 și 16 ani,  au rămas blocați la etajul 7 al unui bloc de locuit de pe str. Decebal din capitală. La deblocarea minorilor a fost solicitată intervenția salvatorilor.

Două echipaje de pompieri din sectorul Botanica și Centru au efectuat misiunea de salvare, iar către ora 02.45 minorii au fost scoși din ascensorul defectat. Conform informației IGSU niciun minor nu a avut de suferit.

În total, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a intervenit în 15 situații de risc în ultimele 24 de ore.

Astfel, un accident de circulație a avut loc în seara zilei de ieri pe traseul M-3 în apropiere de orașul Strășeni, unde a fost necesară descarcerarea. La ora 21.20,. pompierii au fost alertați pentru a debloca cșoferul unui autoturism de model Mercedes Sprinter, care a rămas prins sub mașină, după ce aceasta a derapat de pe traseu.

La fața locului a intervenit un echipaj care a descarcerat cadavrul șoferului. Toate circumstanțele producerii accidentului urmează a fi stabilite de organele de drept.

De intervenția pompierilor a fost nevoie și în cazul lichidării unui incendiu izbucnit ieri în localitatea Chetrosu, raionul Anenii Noi. Aici salvatorii au stins o bucătărie de vară care luase foc. În urma incendiului un bărbat în vârstă de 41 de ani a suportat arsuri pe ambele brațe. Circumstanțele incendiului urmează a fi stabilite de specialiștii IGSU.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Social

Casa celui mai popular vlogger din R.Moldova a luat foc. Ilie Bivol, cu ochii în lacrimi//VIDEO

Vloggerul a postat pe contul său de youtube un video în care roagă ajutor, cât de mic nu ar fi.

Publicat

pe

De către

Casa celui mai popular vlogger din Republica Moldova, Ilie Bivol, a luat foc în ziua de Crăciun. Vloggerul a postat un filmuleț video în care a spus că este în stare de șoc și chiar a plâns astăzi. Din fericire, în momentul producerii incendiului nimeni nu se afla acasă.

Astfel, Ilie a povestit că a plecat dimineață de acasă, iar când s-a întors a încercat să deschidă ușa, însă nu i-a reușit. La fel, s-a întâmplat și în cazul ușii din spate. Atunci, a fost nevoit să facă o gaură în perete, pentru a intra în casă și a scăpa din lucruri.

„Sunt în stare de șoc, dar zâmbesc pentru că nu știu ce reacție să am. Am și plâns azi. Dar eu știu un lucru, că totul se întâmplă pentru binele nostru. Cred că Dumnezeu a permis ca acest lucru să se întâmple pentru ca să mă facă pe mine mai tare, a spus vloggerul.

Deocamdată nu se știe de la ce a pornit incendiul.

Ilie Bivol este cel mai popular vlogger din Moldova, având peste un milion de abonați pe pagina sa de youtube.

Cei care doresc să-l ajute pe Ilie Bivol, o pot face aici.

Citește mai departe

Social

Gest disperat la Taraclia: Un deţinut şi-a dat foc în sala de judecată

Publicat

pe

De către

Un deţinut, care îşi ispășeşte pedeapsa în Penitenciarul nr.1, şi-a dat foc în sala de judecată, protestând astfel asupra modului în care instanţa îi examinează plângerile.

Incidentul a avut loc vineri, 5 ianuarie, în timp ce un complet de judecată îi examina contestaţiile privind sancţiule aplicate de către administraţia închisorii, anunță CrimeMoldova.com.

Deţinutul Vasile Guştei, care a folosit o substanţă inflamabilă pentru a se incendia, s-a ales cu arsuri pe corp, dar nu a fost spitalizat. Guştei a comunicat pentru CrimeMoldova că a recurs la acest gest, deoarece judecătorul i-a respins mai multe solicitări în timp ce-i examina plângerile.

Condamnatul a comunicat că și-a dat foc cu un dizolvant pentru vopsele, rămas în urma lucrărilor de reparaţie din penitenciar.

Solicitat de CrimeMoldova, Oleg Pantea, şeful serviciului de presă al Departamentului Instituţiilor Penitenciare, a confirmat incidentul şi a precizat că deţinutul a aprins o pungă din polietelenă. „Gardienii au reacţionat imediat, nimeni nu a avut de suferit”, a spus Pantea.

Citește mai departe

Social

Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc Crăciunul

Publicat

pe

De către

Creştinii ortdocşi pe stil vechi sărbătoresc astăzi, 7 ianuarie, Crăciunul, în timp ce ortodocşii de calendar nou îl prăznuiesc pe Sfântul Ioan Botezătorul.

În ziua de Crăciun, fiecare creștin ortodox de rit vechi merge la biserică, la Liturghie, apoi, la prânz, familiile se reunesc la masa tradițională. În această zi, este dezlegare la orice fel de bucate, iar cei care până acum au ţinut postul Crăciunului se pot înfrupta cu sarmale, piftie și colaci copţi.

Colindătorii poartă trăistuţe în care pun darurile oferite de gazde, obiceiul semnificând noroc şi belşug în casa gospodarului. Cadoul tradițional pentru colindători este pâinea (simbol al belșugului), pentru flăcăi – colaci mari pregătiți special, pentru copii – colaci mai mici, hulubi, înnodăței, nuci și bomboane.

În anul curent, în Pastorală la Naşterea Domnului, mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove Vladimir a îndemnat credincioșii din țară şi din afara hotarelor să lupte pentru păstrarea credinței noastre, căci și în zilele noastre, totuși, se duce încă o mare luptă împotriva credinței.

“Se luptă prin diferite mijloace, dar mai ales se caută ca omul modern să fie momit și sedus prin descoperirile și progresele științifice și tehnologice, ce sunt îngăduite de Dumnezeu, ca să le cunoască lumea. Se caută ca, ademenindu-l și înșelându-l prin acestea, omul să se închine și ”să slujească făpturii în locul Făcătorului””, se arată în mesajul mitropolitului.

“Iubiți frați și surori, păstrați credința în Hristos Dumnezeu-Pruncul, îndrăzniți întru El, nu vă temeți de nimic și nimeni; împărtășiți-vă din Potirul Domnului și primiți-L astfel pe Hristos în peșterile calde ale sufletelor voastre pentru a fi vii prin El”, ase mai arată în Pastorală la Naşterea Domnului.

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Social35 de minute în urmă

Cinci minori au rămas blocați într-un lift la etajul 7 al unui bloc de locuit. Au intervenit salvatorii

Conform informației IGSU niciun minor nu a avut de suferit.

Cultură57 de minute în urmă

Globurile de Aur 2018. Lista câștigătorilor

A 75-a ediţie a galei Globurilor de Aur a fost organizată duminică seară, la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles,...

Social13 ore în urmă

Casa celui mai popular vlogger din R.Moldova a luat foc. Ilie Bivol, cu ochii în lacrimi//VIDEO

Vloggerul a postat pe contul său de youtube un video în care roagă ajutor, cât de mic nu ar fi.

Externe16 ore în urmă

Un bătrân a fost păcălit că s-au schimbat banii și a rămas fără aproape 14.000 de lei

Un bătrân a fost păcălit că s-au schimbat banii și a rămas fără aproape 14.000 de lei și zece galbeni....

Externe18 ore în urmă

O sanie trasă de mașină pe asfalt scoate scântei// VIDEO

Distracţie periculoasă într-o parcare din Vâlcea. În lipsa zăpezii, un tânăr s-a dat cu sania, tras de maşină, direct pe...

Social21 de ore în urmă

Gest disperat la Taraclia: Un deţinut şi-a dat foc în sala de judecată

Un deţinut, care îşi ispășeşte pedeapsa în Penitenciarul nr.1, şi-a dat foc în sala de judecată, protestând astfel asupra modului...

Social24 de ore în urmă

Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc Crăciunul

Creştinii ortdocşi pe stil vechi sărbătoresc astăzi, 7 ianuarie, Crăciunul, în timp ce ortodocşii de calendar nou îl prăznuiesc pe...

Advertisement

Opinii