Un locuitor al orăşelului Codru, în vârstă de 58 ani, a fost reţinut în flagrant delict de către poliţiştii, în timp ce vâna hulubi sălbatici într-o fâşie forestieră. La faţa locului poliţiştii au depistat patru păsări vânate, o armă cu ţeava lisă păstrată ilegal, cartuşe, precum şi un câine de vânătoare.

În urma cercetărilor desfăşurate, poliţiştii au constatat că bărbatul nu este pentru prima data în acest loc, întrucât a fost găsit un ascunziş special amenajat, unde braconierul se camufla pentru a vâna specia respectivă de hulubi.

Toate probele depistate, în special cartuşele împuşcate şi cele cu încărcătură, arma de model IJ au fost sigilate şi expediate Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP, pentru efectuarea expertizei specializate.

Conform legislaţiei contravenţionale braconierul riscă să fie sancţionat cu aplicarea unor amenzi în mărime de la 1 500 lei până la 4 500 lei.

Este de menţionat că, individul nu este membru al Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor a RM, iar vânatul este strict interzis în această perioadă.