Un Centru de instruire a angajaţilor Poliţiei va fi construit la Chișinău cu suportul UE

Un nou centru de instruire pentru angajaţii Poliţiei va fi construit în Chișinău, cu suportul Uniunii Europene. Centrul va un obiectiv complex, cu caracter aplicativ, care va include toate facilitățile necesare administrative: clase de instruire, TIR, cantină, terenuri pentru aplicații tactice, bloc de cazare, bloc sanitar ș.a.

Potrivit Ministerului de Interne, noul obiectiv va fi destinat pentru inversarea ,,piramidei ofițeri-subofițeri”, ținând cont și de necesitatea actuală de a echilibra coraportul dintre ofițeri și subofițeri. Acesta urmează a fi construit timp de 4 ani și va contribui activ la îmbunătățirea serviciilor oferite de către Poliție.

Şeful Delegaţiei UE la Chişinău Pirkka Tapiola a menționat marţi,18 aprilie, că noul centru de instruire va contribui activ la sporirea încrederii societății în Poliție, iar cetățenilor, respectiv, li se va oferi un mediu sigur și servicii de calitate, ceea ce reprezintă de altfel scopul principal al reformei Poliției.

La rândul său, ministrul de Interne Alexandru Jizdan a relatat că acest centru este orientat pentru a îmbunătăți serviciile Poliției oferite cetățenilor, creșterea încrederii în Poliție, reducerea termenului de intervenție a Poliției la apelul cetățeanului, eradicarea corupției, dar și una dintre lucrurile esențiale -resurse umane calitative.
„Astăzi, pentru Ministerul Afacerilor Interne este important ca serviciul polițienesc să fie unul atractiv, profesionist, cu performanță egală la nivel orizontal în materie de pregătire profesională, precum și ca aceste condiții să fie oferite de instituția care formează viitorii polițiști-subofițeri”, a spus Jizdan.
Acordul de finanțare a Programului de Suport Bugetar pentru  reforma poliției a fost semnat de Guvernul Republicii Moldova și UE în decembrie 2016 și se va derula pe o perioadă de patru ani. Obiectivul general al acestuia este de a sprijini Moldova în implementarea unei părți importante a strategiei de dezvoltare a poliției 2016-2020, iar debursarea fondurilor UE va fi efectuată în funcție de rezultatele proceselor de evaluare anuale ale punerii în aplicare a programului.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.