Connect with us
"
"

Social

Un bărbat de 53 ani din Leova a decedat din cauza virusului gripal

Publicat

pe

Un bărbat de 53 ani din raionul Leova a decedat săptămâna trecută din cauza virusului gripal A(H1N1). Astfel, numărul deceselor asociate gripei, în acest sezon gripal, a ajuns la 30.

Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale a anunțat că în săptămâna nominalizată au fost înregistrate 78 cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 16 confirmate de laborator.

De asemenea, în perioada de referință, în laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, 38 probe au fost investigate la prezența virusurilor gripale și non-gripale, prin metoda molecular biologică.

16 probe au fost pozitive la prezența virusurilor gripali (11–A(H1N1)pdm09 și 5–A(H3N2)).

În perioada 01 octombrie 2018-10 martie 2019, au fost înregistrate  2023 cazuri gripă, 226223 cazuri IACRS și 10931 cazuri SARI.

Totodată în această perioadă au fost înregistrate 30 cazuri de deces, confirmate de laborator cu virusul gripal A(H1N1)pdm09.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Social

O femeie din raionul Râșcani a murit din cauza gripei

Publicat

pe

De către

Săptămâna trecută, o femeie, de 70 de ani, din raionul Râșcani, a murit din cauza complicațiilor cauzate de gripă. Femeia fusese diagnosticată cu virusul gripal A(H1N1). Numărul deceselor asociate gripei, în acest sezon gripal, a ajuns la 29.

Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale a menționat că, la momentul actual, în Republica Moldova, situația epidemiologică prin gripă este la nivel de intensitate medie.

În săptămâna 25 februarie-03 martie au fost înregistrate 191 cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 27 confirmate de laborator, 11765 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și 513 cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI).

Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale recomandă populaţiei să se adreseze imediat la medic, în cazul primelor simptome apărute, fără a recurge la remedii de autotratament și să urmeze sfatul medicilor.

În total, în perioada 01 octombrie 2018- 04 martie 2019, au fost înregistrate 1945 cazuri gripă, 217432 cazuri IACRS și 10492 cazuri SARI.

Citește mai departe

Social

Șapte persoane au murit din cauza gripei, în ultima săptămână

Publicat

pe

De către

Șapte persoane și-au pierdut viața săptămâna trecută în Republica Moldova din cauza gripei. Este vorba despre cinci bărbați și două femei, cu vârsta cuprinsă între 25 și 70 de ani, din Chișinău, Ungheni, Nisporeni, Cimișlia, Anenii Noi și Taraclia.

Nicio persoană din cele decedate nu a fost vaccinată împotriva gripei sezoniere. În 5 cazuri a fost confirmate cu virusul gripal A(H1N1).

În săptămâna 11-17 februarie au fost înregistrate 294 cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 43 confirmate de laborator, 15882 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și 589 cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI).

Persoanele diagnosticate cu gripă au primit tratament conform protocoalelor clinice naționale.

Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale a precizat că supraveghează și monitorizează continuu situația epidemiologică prin gripă și infecții respiratorii acute și recomandă populaţiei să se adreseze imediat la medic, în cazul primelor simptome apărute, fără a recurge la remedii de autotratament și să urmeze sfatul medicilor.

Citește mai departe

Social

Șapte persoane s-au stins, într-o săptămână, din cauza gripei A(H1N1)

Publicat

pe

De către

Șapte persoane s-au stins în țară din cauza gripei A(H1N1), în ultima săptămână. Și-au pierdut viața patru bărbați și trei femei, cu vârsta cuprinsă între 32 și 69 de ani, din Chișinău, Ungheni, Taraclia, Strășeni, Briceni, Hîncești și Edineț.

Toate persoanele nu au fost vaccinate împotriva gripei sezoniere. În total, cu începere de la 1 octombrie și până în prezent din cauza gripei A(H1N1) au decedat 20 de persoane.

Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale a anunțat că, la momentul actual, în Republica Moldova, situația epidemiologică prin gripă este la nivel de intensitate medie.

În săptămâna 04-10 februarie au fost înregistrate 366 cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 78 confirmate de laborator, 18141 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și 653 cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI).

MSMPS precizează că supraveghează și monitorizează continuu situația epidemiologică prin gripă și recomandă populației să se adreseze imediat la medic, în cazul primelor simptome apărute, fără a recurge la remedii de autotratament și să urmeze sfatul medicilor.

Suplimentar sunt mobilizate resurse suplimentare și reprofilate paturilor în unele instituții medico-sanitare pentru spitalizarea bolnavilor. Toate instituțiile sunt asigurate cu medicamentele necesare, inclusiv antivirale pentru tratarea bolnavilor de gripă.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Social12 ore în urmă

Pe lung despre situația coronavirusului în lume și-n Republica Moldova

PE SCURT Luni dimineața a fost confirmat al patrulea deces cauzat de coronavirus în Italia. Este vorba de un italian...

Social13 ore în urmă

Moldovenii vor avea nevoie de autorizație pentru a călători în zona Schengen. Explicăm unde și cum obținem acest document

PE SCURT Începând cu 1 ianuarie 2021, toți deținătorii de pașapoarte moldovenești vor trebui  să prezinte o autorizație de călătorie...

Economie3 zile în urmă

Cât costă produsele ecologice de igienă pentru o lună

PE SCURT După ce Parlamentul a votat în lectura a doua modificările de lege potrivit cărora se vor aplica amenzi...

Cultură4 zile în urmă

Ce faci în weekend? Învață să crești plante, discută despre prieteniile online sau mergi la un concert pe întuneric

PE SCURT În acest weekend îți propun să mergi la o întâlnire la Primăria Chișinău unde îți vei putea exprima...

Ecologie5 zile în urmă

Cum poți transforma plasticul într-o avere

PE SCURT Avem o problemă cu plasticul. Zilnic producem tone de deșeuri din care reciclăm doar 10%, iar restul ajunge...

Partidul Democrat din Moldova5 zile în urmă

Candu’s 5. De ce a plecat fostul speaker din PDM și ce planuri au cei 6 ex-democrați

PE SCURT Andrian Candu, urmat de Sergiu Sîrbu, Grigore Repeșciuc, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur și Corneliu Padnevici, a părăsit partidul...

Social6 zile în urmă

Satul moldovenesc unde oamenii s-au unit împotriva violenței

PE SCURT Fiecare sat și oraș trebuie să aibă un plan de acțiuni concrete prin care să prevină violența în...

Advertisement

Politică

Politică2 săptămâni în urmă

O zi reușită pentru Blocul ACUM în Parlament. Cum a decurs ședința de astăzi

PE SCURT Deputații Blocului ACUM au depus astăzi în plenul Parlamentului o moțiune simplă împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi....

Politică2 săptămâni în urmă

Ministru suedez la Chișinău: Vrem să vedem oameni concreți puși după gratii pentru frauda bancară

PE SCURT Suedia este pregătită să ofere asistență inițiativelor de reformă din Republica Moldova și va urmări îndeaproape progresul acestora,...

Politică2 săptămâni în urmă

Cât au costat 14 deputați ex-comuniști și cine l-a denunțat la CNA pe Sergiu Sîrbu. Povestește Voronin

PE SCURT Președintele Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin susține că cei 14 deputați care au plecat în decembrie 2015 din PCRM,...

Istorie2 săptămâni în urmă

BBC la Ziua Independenței în Transnistria: Sărbătoarea unei națiuni care nu există

PE SCURT „Emoția lor colectivă a fost aproape palpabilă în această zi surprinzător de caldă din septembrie. Sărbătorirea Zilei Independenței...

Politică3 săptămâni în urmă

După zece ani pauză, militarii noștri vor defila pe Piața Roșie la 9 mai. Și alte decizii ale Guvernului RM de azi

PE SCURT Pacienții asigurați vor avea acces la un număr mai mare de servicii medicale, iar directorii instituțiilor medico-sanitare publice...

Politică3 săptămâni în urmă

Plahotniuc nu are nevoie de viză în SUA pentru că deja este acolo. Ce mai spune Andrian Candu despre PDM

PE SCURT Fostul lider al PDM Vlad Plahotniuc se află acum în SUA, chiar dacă a fost desemnat public de...

Politică3 săptămâni în urmă

Ce riscă fostul șef al SIS pentru expulzarea ilegală a profesorilor turci

PE SCURT Fostul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari, va sta pe banca acuzaților pentru abuz...

Advertisement

Opinii

februarie 2020
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829