Connect with us
"
"

Social

Trei indivizi cu cagule pe cap au încercat să jefuiască oficiul poştal din Alexandreni

Publicat

pe

Trei indivizi cu cagule pe cap au încercat astăzi să jefuiască oficiul poştal din Alexandreni. Polițiștii din Sângerei au fost alertați la ora 13.00.

Indivizii au agresat angajata oficiului, solicitându-i bani. Femeia a reușit să apese butonul de alarmă, iar suspecții au fugit într-o directie necunoscută.

Poliția Națională a menționat că, urmare a acțiunilor prompte întreprinse, oamenii legii au reținut patru persoane cu vârste cuprinse între 17 și 32 de ani.

Poliția continuă cercetările pentru a stabili toate circumstanțe.

Jurnalistă și știristă din fașă, convertită în om creativ din obligație. Are o memorie fără de preț și păstrează în ea detalii picante despre toți politicienii din Moldova, dar și membrii redacției.

Sănătate

LIVE TEXT / Încă 17 cazuri noi. Transportul public din Chișinău va fi restricționat în weekend

Publicat

pe

De către

PE SCURT

Ora 18:30

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, anunță despre restricționarea transportului public în weekend.

Ora 17:20

– Încă 17 cazuri noi de infectare cu coronavirus.

Ora 15:40

– Orașul Sângerei ar putea intra în carantină. O femeie recent revenită din Marea Britanie a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. Aceasta a contactat cu aprox. 21 de persoane până a fi internată. Decizia a fost luată astăzi în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale de la Sângerei, în comun cu primarul orașului, Arcadie Covaliov.

– O doctoră care activează în cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost confirmată pozitic cu noul coronavirus, ieri 19 martie. Deocamdată nu se cunoaște dacă această îmbolnăvire are legătură cu exercitarea obligațiunii de serviciu. Potrivit reprezentaților de la Ministerul Sănătății, starea femeii infectate este satisfăcătoare.

Ora 14:40

În câteva zile, Guvernul va dispune moratoriu asupra tuturor controalelor de stat, pe perioada stării de urgență și va suspenda controlul fiscal și financiar, privind calitatea produselor și serviciilor, parametrii tehnologici, cerințele specifice pentru genul de activitate desfășurat, precum și controlul privind respectarea normelor de protecție a muncii, transmite portalul Anticorupție.md.

Ora 13:10

Comisia Electorală Centrală amână alegerile locale din comuna Târnova și satul Nucăreni, care erau programate pentru 17 mai.

Ora 12:20

Ministerele și Cancelaria de stat vor avea program special pentru a nu se intersecta în transportul public cu cetățenii care lucrează în instituții private, persoanele neasigurate vor beneficia de servicii medicale gratuite împotriva COVID-19, iar unii agenți economici care au activitate de de comerț cu ridicata își pot relua activitatea.

Ora 12:00

Compania „Fly One” trebuie să achite o amendă în mărime de 50 de mii de lei pentru că a adus doi cetățeni ucraineni în Republica Moldova.

Ora 11:30

Corpul Păcii și-a evacuat ieri voluntarii care își fac serviciul pe teritoriul Republicii Moldova.

Ora 11:00

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a limitat accesul utilizatorilor la 52 de site-uri care distribuie falsuri. Administratorii acestora riscă să fie pedepsiți penal.

Ora 10:30

Unul dintre oamenii infectați cu COVID-19 este o polițistă de frontieră din Republica Moldova, care lucrează la Aeroportul Internațional Chișinău.

Ora 9:30

Dintre cele 49 de cazuri confirmate de infectare cu COVID-19, 28 sunt de import (Italia, Anglia, Franța, Cehia, Elveția și Ucraina), iar 21 sunt persoane care s-au infectat în Republica Moldova (Chișinău, Soroca, Hâncești). Informațiile au fost făcute publice astăzi dimineața de către ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu.

Autoritățile au lansat o platformă online care prezintă situația de ultimă oră privind cazurile de Coronavirus (COVID-19) în țară. Aceasta va activa în regim non-stop și va putea fi ajustată la necesitate cu noi opțiuni și indicatori.

PE LUNG

Ora 18:30

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, anunță despre restricționarea transportului public în weekend.

Sâmbătă și duminică, autobuzele și troleibuzele vor ieși la linie, de la ora 7:00 până la 10:00, după care va fi sistat. La ora 16:00 va fi reluat până la ora 19:30, după, iarăși va fi sistat.

Sâmbătă și duminică transportul public va fi restricționat.Astfel, autobuzele și troleibuzele vor ieși la linie, de la ora 7:00 până la 10:00, după care va fi sistat.La ora 16:00 va fi reluat până la ora 19:30, după, iarăși va fi sistat.De luni, transportul public, va lucra în regim obișnuit.Aceste măsuri sunt luate pentru a evita îmbolnăvirile în masă cu COVID-19.Stați acasă și nu riscați cu sănătatea dumneavoastră, a celor apropiați și a celor din jur.

Geplaatst door Ion Ceban op Vrijdag 20 maart 2020

De luni, transportul public, va lucra în regim obișnuit. Aceste măsuri sunt luate pentru a evita îmbolnăvirile în masă cu COVID-19.

Ora 17:20

– Încă 17 cazuri noi de infectare cu coronavirus. 12 dintre ele sunt cu transmitere locală. 8 cazuri sunt din Chișinău, 1 – Hâncești, 1 – Ștefan Vodă, 2 – Sângerei.

5 cazuri sunt de import. Unul dintre cazuri este din Rusia, celelalte patru – din Ucraina. Cei patru cetățeni au fost în Ucraina, în excursie la mănăstire. În total, avem 66 de cazuri de infecție cu coronavirus. De asemenea, au fost făcute 90 de teste.

Igor Dodon a declarat că autoritățile sunt pregătite pentru creșterea numărului de cazuri. „Noi suntem în așteptare și înțelegem că ar putea fi câteva sute de cazuri în câteva săptămâni. Nu trebuie să ne relaxăm”.

Ora 15:40

– Orașul Sângerei ar putea intra în carantină, după ce o femeie de 59 de ani, revenită acasă pe 16 martie din Marea Britanie, a dat o petrecere cu ocazia zilei sale de naștere, înainte de a-i apărea simptomele. Autoritățile au identificat 21 de persoane cu care aceasta ar fi intrat în contact. Potrivit primarului orașului Arcadie Covaliov, citat de Deschide, femeia s-a simțit rău abia miercuri și a chemat ambulanța, fiind transportată la Chișinău.

„Sperăm să fie primul și ultimul caz în Sângerei. Rezultatul testelor pentru coronavirus a fost pozitiv. Noi am identificat cercul de persoane cu care a contactat pacienta. Este vorba despre 21 oameni.”

Două dintre persoanele cu care a intrat în contact femeia au fost, de asemenea, transportate la spital cu simptome de COVID-19. Deocamdată nu este clar dacă acestea au fost sau nu contaminate.

„Comisarul, președintele raionului mi-aU spus să nu ieșim din limita atribuțiilor, deoarece Comisia Națională pentru Sănătate Publică și Comisia pentru situații excepționale iau asemenea decizii. (…) Eu nu pot aștepta să mai avem cazuri, se știe ce înseamnă carantină! Voi mai apela o dată președintele Comisiei Situații Excepționale din raion pentru ca să-i spun acest lucru. Astăzi a fost adunare cu toți primarii. Eu sunt într-o dilemă, sincer vă spun. Eu apelez încă o dată, voi lua deja de unul singur această decizie de a institui carantină în localitate. Voi contacta Agenția Sănătate Publică pentru ca să putem face acest lucru. Mă adresez guvernului, președintelui, parlamentului, Comisia Situații Excepționale să-mi permită acest lucru!”, s-a adresat disperat primarul.

– O doctoră angajată în cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus. Reprezentanții MSMPS au declarat că femeia a fost testată pozitiv ieri, 19 martie. Deocamdată nu se cunoaște dacă această îmbolnăvire are legătură cu exercitarea obligațiunii de serviciu. Potrivit reprezentaților de la minister, starea femeii infectate este satisfăcătoare.

Întrebați despre protecția medicilor, reprezentanții ministerului Sănătății au declarat pentru Ziarul de Gardă că toți lucrătorii medicali care tratează persoanele suspecte și confirmate pozitiv cu noul coronavirus dispun de echipamente standarde care sunt folosite și de medicii din alte țări. Totodată, angajaților instituțiilor medicale li se fac teste doar dacă prezintă simptome de infectare cu noul coronavirus.
Potrivit reprezentanților de la ministerul Sănătății, la momentul de față, în R. Moldova în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice activează 30. 103 cadre, atât medici cât și personal medical.

Ora 14:40

În câteva zile, Guvernul va dispune moratoriu asupra:

 • tuturor controalelor de stat, pe perioada stării de urgență
 • controlul fiscal și financiar, privind calitatea produselor și serviciilor, parametrii tehnologici, cerințele specifice pentru genul de activitate desfășurat,
 • controlul privind respectarea normelor de protecție a muncii,
 • obligativitatea efectuării auditului obligatoriu al situaților financiare individuale pentru anul 2019 pentru entitățile economice mijlocii și mari.

Mai mult, termenul de examinare a cazurilor de încălcare a legislației fiscale și vamale sau de examinare a contestațiilor fiscale și vamale, se va prelungi cu 30 de zile, iar începând cu 1 mai 2020, va fi redusă cota TVA de la 20% la 15% pentru sectorul HoReCa, se menționează într-un comunicat al Guvernului.

Aceste măsuri au ca scop susțină businessul mic și mijlociu pe perioada de criză legată de răspândirea noului coronavirus.

Ora 13:10

Comisia Electorală Centrală amână alegerile locale din comuna Târnova și satul Nucăreni, care erau programate pentru 17 mai. Decizia vine ca urmare a declarării stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova și urmează a fi revizuită după încheierea acesteia.

Amintim că starea de urgență a fost declarată pentru perioada 17 martie – 15 mai 2020, iar decizia de organizarea a scrutinului – la începutul lunii februarie.

Ora 12:20

Premierul Ion Chicu a făcut publice deciziile luate în cadrul celei de-a doua ședință a Comisiei Situații Excepționale din 20 martie 2020, de la declararea stării de urgență au fost luate decizii:

 1. Ministerele, Cancelaria de Stat, alte unități subordonate Guvernului vor avea un grafic separat special de activitate. Începând cu luni, 23 martie, acestea își vor desfășura activitatea într-un regim de lucru special – de la 7:30 dimineața, până la ora 16:0, cu pauză de masă 12:00-12:30. Raționamentul acestei decizii este de a fluidiza traficul,. în special de pasageri în transportul public, astfel ca angajații din sectorul public să-l folosească într-un timp diferit de cel care-l folosește majoritatea populații, angajații din sectorul privat și alții.
 2. Este reluată și continuă activități de comerț cu ridicata a tuturor mărfurilor. Aceasta vizează bazele en-gros, comerțul online, serviciile de livrarea la domiciliu, agenții economici care livrează echipamente și execută lucrări.
 3. Persoanele care necesită tratament împotriva Coronavirusului, indiferent dacă sunt sau nu asigurați, vor beneficia de acesta.

Ora 12:00

Odată cu reîntoarcerea cetățenilor moldoveni blocați în Egipt, compania aeriană „Fly One” a adus în Republica Moldova doi cetățeni ai Ucrainei, cu zborul charter din 18 martie. Activitatea companiei contravine prevederilor Hotărârii nr.7 din 13.03.2020 privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Astfel, „Fly One” va trebui să achite o amendă de 1000 de unități convenționale, ce constituie 50 000 lei.

Amintim că, din 17 martie curent, traficul aerian prin punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău, indiferent de direcție intrare sau ieșire din Republica Moldova a fost sistat pe 17 martie. Excepție fac unele zboruri private/charter, pentru a permite autorităților din Republica Moldova, dar și altor state, să-și evacueze cetățenii din zonele afectate de noul Coronavirus.

Tot din 17 martie, se interzice și intrarea cetățenilor străini în Republica Moldova. Excepție fac:

 • cetățenii străini și apatrizii domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară,
 • conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor,
 • echipajele aeronavelor/navelor și brigăzilor garniturilor de tren,
 • membrii misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internațional și membrii de familie ale acestora.

Ora 11:30

Corpul Păcii (CP) și-a evacuat ieri voluntarii care își fac serviciul pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit anunțului, acțiunea este una temporară și a fost condiționată de numărul în creștere al restricțiilor de călătorie din întreaga lume, care afectează grav capacitatea CP de a transfera voluntarii în locurile de evacuare medicală.

„Corpul Păcii se angajează să readucă cât de curând voluntarii care își fac serviciul în Moldova. Personalul nostru va continua să colaboreze cu partenerii și comunitățile moldovenești pentru a se pregăti de revenirea voluntarilor cât mai curând posibil.”

Ora 11:00

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a limitat accesul utilizatorilor la 52 de site-uri care distribuie falsuri. Administratorii acestora riscă să fie pedepsiți penal.

„SIS constată că situația alarmantă la nivel internațional și național privind infecția cu COVID – 19 a ajuns subiect al unor știri prin care sunt lansate campanii de alterare a conținutului informațiilor vehiculate în spațiul public (prin manipulare, dezinformare, prin tăinuirea sau falsificarea informației) cu scopul de a genera panică, tensiuni ori conflicte sociale, distribuite masiv în rețeaua globală Internet de către anumite site-uri informaționale anonime”, se arată în decizia Serviciului.

Ora 10:30

Un polițist din Republica Moldova ar fi fost infectat cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon, în cadrul live-ului care poate fi urmărit mai jos:

Potrivit TV8, este vorba despre o polițistă de frontieră din Republica Moldova, care lucrează la Aeroportul Internațional Chișinău. Aceasta a fost testată pozitiv la COVID-19 și a fost transportată la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” pe data de 18 martie, când s-a simțit rău. Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră, ceilalți colegi de-ai ei cu care a lucrat în ture sunt în prezent sub monitorizare.

Ora 9:30

– Starea celor 43 de persoane internate la „Toma Ciorbă”, variază. Șapte sunt în stare gravă, dar stabilă, 4 – satisfăcătoare, 32 – medie. Cei doi copii internați la Spitalul de Boli Infecțioase pentru copii au o evoluție medie a stării. Persoana internată la Spitalul Clinic Republican este în stare satisfăcătoare. În același timp, dintre cele trei persoane internate la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, ministra a spus că se află în stare gravă stabilă, dar și în stare medie.

– În ultimele 24h, Serviciul de asistență prespitalicească a avut 2319 chemări, dintre care a transportat 90 de pacienți cu suspecție de infectare (76 de maturi și 14 copii).

– „Guvernul are aprobat un plan de prevenire și de răspuns la COVID-19. Planul conține mai multe scenarii în care sunt implicate instituții medicale strategice, unde vor fi spitalizate persoanele. Dispunem de echipamente, medicamente destinate pentru persoanele suspecte, dar avem inclusiv și pentru cele deja infectate.” – Viorica Dumbrăveanu, ministra Sănătății.

– „Noi aplicăm testele pentru toate cazurile, atât pentru cele suspecte, iar uneori de două ori, pentru a confirma că persoana nu este purtătoare de COVID-19. Noi aplicăm testele la toate etapele.” – Viorica Dumbrăveanu, ministra Sănătății.

Merită menționat că Nicolae Furtună, directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, a informat că R. Moldova dispune deocamdată de circa 1000 de teste. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „În Profunzime”, o transmisiune înregistrată. Acesta a vorbit și despre filtrele de verificare a persoanelor suspectate de infecție.

„Primul filtru sunt angajații poliției de frontieră. Primul caz de boală a fost depistat anume de ei. Al doilea filtru este urgența prespitalicească. Al treilea filtru este Spitalul de Boli infecțioase sau altul responsabil pentru spitalizarea pacientului. Și ultimul filtru este testul.”

Decizia a fost luată pentru a evita criza de teste, așa cum s-a întâmplat cu măștile. „În lume deja se vorbește despre o premisă a unui deficit de teste. Cu testele suntem deocamdată asigurați. La moment erau intacte 1.000 de teste. Am identificat o companie cu care suntem în dialog ca să importăm teste ca să nu avem acest deficit”, a declarat Furtună.

– Autoritățile au lansat o platformă online care prezintă situația de ultimă oră privind cazurile de Coronavirus (COVID-19) în țară. Aceasta va activa în regim non-stop și va putea fi ajustată la necesitate cu noi opțiuni și indicatori.

Platforma globală a fost adaptată pentru R. Moldova de către o companie locală la solicitarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu susținerea UNFPA, Fondul ONU pentru Populație, în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Oficiul Coordonatorului Rezident ONU în Moldova.

În R. Moldova platforma va monitoriza mai mulți indicatori, printre care: numărul cazurilor de infecție cu COVID-19 confirmate și suspecte, numărul deceselor, numărul persoanelor recuperate. Datele sunt dezagregate după vârstă, sex, proveniență geografică, timpul înregistrării cazului (ziua/luna), inclusiv cazurile confirmate în rândul femeilor însărcinate, ceea ce permite înțelegerea detaliată a situației.

Citește mai departe

Social

Au furat bani și aur în valoare de peste 2 milioane lei. Zece membri ai grupării „Machena”, suspecți

Publicat

pe

De către

PE SCURT

Polițiștii și procurorii au documentat activitatea ilegală a unui grup infracțional care a comis în anul 2017, un furt în proporții deosebit de mari. Astfel, au fost identificate 10 persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 47, implicate în comiterea infracțiunii.

Suspecții sunt membri activi ai grupării criminale „Machena”. Jaful a avut loc în martie 2017, când Poliția a fost sesizată de un bărbat din Bălți, precum că persoane necunoscute au pătruns în domiciliul său, de unde au sustras bani și bijuterii din aur. Prejudiciul total cauzat fiind de 2 127437 lei.

PE LUNG

Poliția Națională a anunțat că în urma măsurilor speciale, a fost identificat organizatorul grupului infracțional: un bărbat de origine daghestaneză, cu antecedente penale, afiliat organizației criminale „Makena”, condusă de către așa-numitul „hoț în lege”, Vladimir Moscalciuc.

În prezent, liderul grupării se află în detenție într-o instituție penitenciară.

De asemenea, polițiștii au stabilit că cele zece persoane implicate în comiterea infracțiunii avea rolul său.

La 7 mai, au fost efectuate percheziții în penitenciarul nr.11 Bălți, în automobilele, la domiciliile și locurile de trai a suspecților. Astfel, oamenii oamenii legii au depistat și ridicat mijloace bănești, bijuterii din aur, telefoane mobile, cartele SIM, carduri bancare și alte obiecte ce prezintă interes pentru cauză.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 7 la 12 ani de închisoare.

Citește mai departe

Social

O bătrână din Rezina, jefuită în miez de noapte în propria locuință. Ce au constatat polițiștii

Publicat

pe

De către

PE SCURT

O bătrână de 87 ani din orașul Rezina a fost jefuită de către un bărbat și un minor chiar în propria locuință. Femeia le-a dat indivizilor cinci mii de lei, după care aceștia s-au făcut nevăzuți.

Cazul a avut loc la 30 aprilie, când polițiștii au fost sesizați de femeia de 87 ani, care le-a spus că în jurul orei 00.50, doi bărbați, vorbitori de limba rusă, forțând ușa de la intrare au pătruns în casa ei.

PE LUNG

Veniți la fața locului, polițiștii au stabilit că necunoscuții i-au aplicat femeii o lovitură cu pumnul în regiunea capului și amenințând-o au pretins de la aceasta mijloace bănești.

În urma măsurilor întreprinse, în aceeași zi, polițiștii din Rezina au identificat două persoane, un bărbat de 30 ani, și un minor de 17 ani. Suspecții au reușit pe parcursul zilei să cheltuie banii pe țigări și băutură.

Bărbatul a fost reținut și își recunoaște vina, iar minorul este cercetat în stare de libertate. Preliminar, comiterea infracțiunii a fost planificată din timp.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru jaf. Persoana culpabilă de astfel de infracțiune se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 7 ani cu (sau fără) amendă în mărime de la 42 500 la 67 500 de lei.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Social5 ore în urmă

15 iulie 2020. COVID-19, PE SCURT: 346 de pacienți sunt în stare gravă. 27 – conectați la respirație asistată 

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

Ecologie21 de ore în urmă

„Dacă vrei să faci o faptă bună, sortează plasticul”

Probabil ai auzit deja despre „iulie fără plastic”, dar știi ce înseamnă? De unde vine? Și ce trebuie să faci...

Social23 de ore în urmă

Pandemia în Rusia: „COVID-19 nu e ceva rușinos”

Rusia a fost una dintre țările care a ales să nu recunoască impactul real al pandemiei. Primul caz de infectare...

SocialO zi în urmă

14 iulie 2020. COVID-19, PE SCURT: 269 cazuri noi de infectare și șase decese

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

Alegeri2 zile în urmă

Pandemia, pretext pentru a restricționa votul în diasporă? Soluții

Pe data de 10 iulie 2020, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde” Igor Dodon a făcut o declarație despre următoarele alegeri...

Social2 zile în urmă

Trei știri bune din Moldova: rezerve locale pentru iarnă, cetatea Sorocii în imagini și clătite olandeze la Chișinău

Umple-ți borcanele la Cămara Fest În fiecare sâmbătă de august în Scuarul Catedralei Mitropolitane va fi organizat un târg al...

Opinii2 zile în urmă

Viorica Ataman: „Turismul din Moldova nu-i tocmai child-friendly”

Viorica Ataman e una dintre cele mai bune cunoscătoare a destinațiillor autohtone, a colindat Republica Moldova în lung și în...

Advertisement

Politică

Politică5 zile în urmă

Pe banii noștri: un deputat în căutarea identității și două partide care s-au lansat în gaming și aplicații mobile

La începutul acestei săptămâni Parlamentul părea că nu se putea trezi. Era luni dimineața, iar în acel moment, exista cam...

Politică6 zile în urmă

Rezumat din Parlament: angajarea răspunderii și minus două ore de democrație

Pe ordinea de zi ședinței au fost puse inițial 42 de proiecte de legi. Printre acestea au fost și alte...

DivertismentO săptămână în urmă

Va interzice Putin curcubeul?

PE SCURT Pe 3 iulie, la o întâlnire dintre Vladimir Putin și membrii grupului de lucru pentru amendamentele la Constituție,...

Politică2 săptămâni în urmă

Protest în regiunea transnistreană: „Noi nu vă limităm în totalitate”

PE SCURT Pe 2 iulie, în Râbnița a avut loc un protest după ce așa-zisele autorități transnistrene au anulat permisele...

Politică2 săptămâni în urmă

Ce înseamnă schimbările în Constituția Rusiei și cum ar putea influența regiunea transnistreană. Explicăm

PE SCURT De pe 25 iunie până pe 1 iulie are loc referendumul pentru modificarea Constituției Federației Ruse. În regiunea...

Politică3 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. Trei sate moldovenești din stânga Nistrului au trecut în subordinea Tiraspolului?

PE SCURT Așa-zisele autorități transnistrene anunță că aproape 80% dintre cazurile de COVID-19 au fost tratate.  Thomas Mayr Harting, reprezentantul...

Politică4 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. „Discriminare. Autoritățile moldovenești nu au anulat bacalaureatul pentru studenții din regiune”

PE SCURT Astăzi, 16 iunie, în regiunea transnistreană, se încheie starea de urgență, însă restricțiile rămân în vigoare. Acest lucru...

Advertisement

Opinii

iulie 2020
L Ma Mi J V S D
« iun.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031