România medievală

De Adriana Agapii/ Chişinău / Moldova.ORG/ — Dacă te fascinează coloritul şi arhitectura Evului Mediu, atunci Sibiul este locul perfect pentru a face o vacanţă. Mergi în centrul istoric al Sibiului şi descoperă misterul şi frumuseţea timpurilor demult trecute.

Sibiul este considerat ca fiind unul dintre cele mai bine conservate oraşe istorice ale României şi Europei. Începuturile Sibiului s-au pierdut în negura vremurilor, dar odată cu stabilirea pe acest teritoriu a saşilor, a început dezvoltarea şi prosperarea aşezării. Sibiul a fost dintotdeauna cel mai important centru al culturii saşilor pe teritoriul României.

Sibiul este considerat ca unul din principalele destinaţi turistice ale României. La dobândirea acestui statut au contribuit atât monumentele de arhitectură şi artă ale oraşului, dar şi împrejurimile Sibiului cu valoarea ei culturală deosebită, numită „Mărginimea Sibiului”, staţiunea Păltiniş, munţii Făgăraş precum şi satele săseşti din jur.

Ca atracţii turistice deosebite ale Sibiului se pot număra: Muzeul Naţional Brukenthal, primul muzeu deschis pe teritoriul României; Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, aflat în pădurea Dumbrava la 4 km de oraş este cel mai mare muzeu în aer liber din Europa, cu un circuit expoziţional de 10 km; Turnul Sfatului, unul dintre cele mai cunoscute atracţii turistice ale Sibiului; Biserica Evanghelică, una dintre cele mai frumoase şi impresionante clădiri din Transilvania; Podul Minciunilor, bijuteria din fontă a oraşului, primul pod de acest fel din România.

Sibiul este arena zilnică a multor evenimente culturale, astfel că turistul ajuns aici nu va avea ocazia să se plictisească.

Cu ocazia definirii Sibiului drept capitala Europei în 2007, s-au făcut importante lucrări de amenajare şi restaurare a oraşului, ceea ce a contribuit la atragerea unui număr tot mai mare de turişti.

Simţiţi-vă domni şi domniţe din Evul Mediu plimbându-vă pe străzile acestui muzeu medieval în aer liber.
Distanţa, Chişinău – Sibiu este de 550km.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.