Connect with us

Publicat

pe

Reprezentanții PL, PLDM, PAS și Platforma DA s-au întâlnit astăzi, la sediul PLDM, la prima rundă de discuții privind coagularea forțelor pentru viitoarele alegeri parlamentare.  Subiectul principal l-a constituit desemnarea unor candidați comuni în circumscripțiile uninominale.

Secretarul general al Platformei DA, Chiril Moțpan, a declarat presei că interesul național obligă forțele de opoziție  să vină cu o altă abordare, iar aceasta înseamnă „coagularea tuturor forțelor democratice în lupta cu actualul regim”.

„Se discută pe segmentul celor mai buni candidați pe circumscripții ca  să avem șansa reală să câștigăm”, a declarat Chiril Moțpan.

Ulterior, președinta PAS Maia Sandu a reiterat că toți candidații de pe circumscripții trebuie să treacă filtrul integrității. „Facem front comun cu cei care nu se tem de „Parlamentul curat”, a declarat lidera PAS. Maia Sandu a mai spus că un alt criteriu va fi meritocrația, fiind selectați cei care s-au dovedit a fi cei mai buni în cadrul competițiilor, conform criteriilor discutate anterior.

Tudor Deliu, președintele PLDM, a spus că formațiunea sa e gata pentru orice filtru „deoarece de mult s-a salubrizat”.

În final, liderul PL Mihai Ghimpu a spus că discuțiile vor continua fiind vorba despre coordonarea acțiunilor pe cele 51 de circumscripții. „Toți conștientizăm că nu trebuie să permitem o putere prorusă, o putere pe care o avem și azi”, a menționat liderul PL.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Politică

PNL la Chișinău: „Din păcate, de la București, lucrurile arată din ce în ce mai rău în R. Moldova”

Publicat

pe

PE SCURT

Partidul Național Liberal din România își lansează astăzi, la Chișinău, candidații la alegerile din 26 mai 2019 pentru Parlamentul European. Sub sloganul „E timpul Basarabiei alături de România în primul rând”, partidul și-a prezentat candidații, fiind susținuți de liderii blocului ACUM Maia Sandu și Andrei Năstase. Unii reprezentanți ai partidului au menționat că democrația din R. Moldova s-ar afla în pericol.

PE LUNG

Geplaatst door Partidul Naţional Liberal op Zondag 21 april 2019

La Chișinău se află președintele PNL, Ludovic Orban, europarlamentarul și purtătorul de cuvânt al PPE, Siegfried Mureșan, jurnalistul Rareș Bogdan, om de televiziune și cel care deschide lista PNL, precum și parlamentari PNL.

Potrivit jurnalistului Rareș Bogdan care candidează pentru europarlamentare, democrația din R. Moldova s-ar afla în pericol. „Din păcate, de la București, lucrurile arată din ce în ce mai rău în R. Moldova, iar opoziția este sub amenințare și presiune. Șantajele puterii reprezentate de Vlad Plahotniuc și Igor Dodon sunt infernale la adresa celor care au susținut blocul ACUM, a liderilor. Faptul că au ajuns la peste 800 de mandate de primari din 900 arată clar că democrația este într-un mare pericol. Solicit public, de aici de la Chișinău, ca statul român să fie mult mai atent cu privire la teritoriile de peste Prut.

Lidera PAS, Maia Sandu a îndemnat cetățenii R. Moldova care sunt și cetățeni ai României să iasă la vot. Noi suntem îngrijorați de lucrurile care se întâmplă în Uniunea Europeană, la general, pentru că există politicieni populiști, corupți care-și doresc să slăbească Uniunea Europeană. De aceea, ne dorim ca în următorul parlament să ajungă deputați responsabili.

Citește mai departe

Politică

Un deputat ACUM către Dodon: „Unde ați fi fost dacă nu l-ați fi întâlnit pe Plahotniuc 15 ani în urmă?”

Publicat

pe

PE SCURT

Președintele Igor Dodon a spus, într-o emisiune televizată, că blocul ACUM s-ar comporta infantil, iar postul de parlamentar l-ar considera o jucărie. Acesta a făcut referire la deputatul blocului ACUM Dumitru Alaiba care a făcut o înregistrare video din cabinetul de deputat și le-a arătat oamenilor condițiile în care muncesc aleșii poporului. Cel din urmă a reacționat la cuvintele președintelui.

PE LUNG

Cei din blocul ACUM seamănă cu niște copii care au obținut jucăria care și-o doreau mult. Iată au obținut jucăria – postul de deputat în parlament. Și umblă prin parlament, fac selfie prin cabinete, se laudă cât salariu are și cât nu are, că i-a dat card bancar…”, a spus Igor Dodon la postul de televiziune public Moldova 1. 

Deputatul blocului ACUM Dumitru Alaiba a reacționat. Acesta a declarat că prin acel video a arătat beneficile unui deputat, plătit din salariile celor care l-au votat.

Nu văd postul meu ca o jucărie, Doamne ferește. Am făcut asta, pentru că noi trebuie să vă arătăm vouă, pentru că sunteți cei care ne-ați votat, cei care ne plătiți salariile, pentru birouri, pentru toate beneficiile și voi trebuie să știți toate acestea. Dar voi nu ați știut asta. 

Noi tragem o linie. Indiferent, mare sau mică, oricum corupție rămâne. Pentru că un card bancar poate duce la o casă furată și casa poate duce la un miliard furat. 

Noi suntem numiți radicali, rigizi. Știți, adevărul este radical, în sine. Anticorupția este radicală, ori lupți, ori nu lupți.

Domnule Dodon, gândiți-vă bine unde ați fi fost dacă nu l-ați fi întâlnit pe Plahotniuc 15 ani în urmă în viața dvs. cu care ați făcut scheme și privatizări atunci. Gândiți-vă unde ar fi fost el dacă nu ar fi întâlnit în viața lui oameni ca dvs. care l-au ajutat să crească și să devină ceea ce este el.

Raspuns lui Igor Dodon

M-am simtit vizat. Vedeti aici.

Geplaatst door Dumitru Alaiba op Zaterdag 20 april 2019

La sfârșitul adresării, Alaiba îi mulțumește președintelui Dodon că îl urmărește. „Dar eu nu vă urmăresc. Am deschis azi dimineață facebook-ul matale și am văzut acolo numai medalii și călătorii în Moscova. Nu-i interesant. Ocupați-vă de treburile țării și problemele ei.

Citește mai departe

Politică

Ion Sturza: „Plahotniuc își dorește să decidă de unul singur și în numele justiției, al Parlamentului, al Guvernului, și în zona de business”

Publicat

pe

PE SCURT

În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, fostul premier al R. Moldova, Ion Sturza a declarat că intuiește că Plahotniuc își dorește să continue să guverneze, așa cum a guvernat în ultimii 5-6 ani, fără opoziție și să decidă de unul singur în numele justiției, al Parlamentului și în alte domenii.

PE LUNG

„Fără opoziție internă sau externă, de unul singur să decidă și în numele justiției, al Parlamentului, al Guvernului, și în zona de business – un lucru care era extrem de confortabil pentru dlui de a fi ruler-ul suprem al Republicii Moldova. Acum, ecuația s-a complicat foarte mult, avem trei grupe distincte în Parlament, care au agende diferite, au sponsori diferiți, reprezintă interese diferite. Și atunci lucrurile sunt mult mai complicate pentru Partidul Democrat. Există foarte multe legende la Chișinău, analize, dar care mi se pare că sunt un pic artificial construite, este o incertitudine în Partidul Democrat, în echipa Partidului Democrat, dacă o putem numi a partidului, mai degrabă a dlui Plahotniuc”, a menționat Sturza.

De asemenea, politicianul a menționat că s-a putea face o coaliție situațională ACUM-PSRM, de „revenire la normalitate”.

„Da, o coaliție situațională, cu o agendă definită politic foarte clară și această agendă ar avea o denumire generică: revenirea la normalitate. Problema în Republica Moldova nu-i că sunt de stânga sau de dreapta, mai mulți pro-ruși sau pro-europeni, problema e că în Moldova nu există astăzi stat, instituțiile statului nu funcționează pentru cetățeni, pentru economie, nu este un program de viitor, este un corporate guvernat de un singur om, așa cum vede el și care astăzi, practic, total toți sunt dependenți de mofturile, de starea de spirit, de sănătatea unui singur om. Lucrurile astea trebuie oprite, desigur dacă vrem să avem un stat.”

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Externe41 de minute în urmă

„Uitați-vă la noi – totul este posibil!” Adresarea lui Zelenski către fostele țări ale URSS

PE SCURT Vladimir Zelenski a câștigat a doua rundă a alegerilor prezidențiale din Ucraina, în conformitate cu primele exitpoll-uri. PE...

ExterneO oră în urmă

Sondaj pe ultima sută de metri: Zelenski – 73%, Poroșenko – 25%

PE SCURT În a doua rundă a alegerilor prezidențiale din 2019, Vladimir Zelenski câștigă. Acest lucru este evidențiat de sondajul...

Externe4 ore în urmă

Atentatele care au zguduit o lume întreagă. Momentul exploziei unei bombe la o biserică din Sri Lanka | VIDEO

PE SCURT O serie de opt explozii asupra bisericilor catolice şi hotelurilor de lux din mai multe oraşe din Sri...

Politică5 ore în urmă

PNL la Chișinău: „Din păcate, de la București, lucrurile arată din ce în ce mai rău în R. Moldova”

PE SCURT Partidul Național Liberal din România își lansează astăzi, la Chișinău, candidații la alegerile din 26 mai 2019 pentru...

Securitate6 ore în urmă

Studiu în securitate: Milioane de utilizatori folosesc 123456 ca parolă

PE SCURT Milioane de oameni folosesc parole ușor de ghicit, concluzionează studiul efectuat de Centrul Națiunilor Unite pentru Cyber ​​Security (CNSC)...

Social7 ore în urmă

Ultimă oră: Un copil de 11 ani a murit după ce a fost împușcat de fratele său geamăn

PE SCURT Un copil de 11 ani a decedat, după ce fratele său geamăn l-ar fi împușcat în timp ce...

Diaspora8 ore în urmă

„Românii sunt a patra cea mai numeroasă comunitate de locuitori străini din Germania”

PE SCURT Aproximativ 700.000 de români locuiau la finalul anului 2018 în Germania, numărul acestora fiind de peste 4 ori...

Advertisement

Electorala 2019

AlegeriO săptămână în urmă

Cui sunt dedicate condițiile PSRM și ce au de spus Maia Sandu și Andrei Năstase despre ele

PE SCURT Condițiile de negocieri înaintate de Partidul Socialiștilor nu sunt pentru blocul politic ACUM, ci pentru Partidul Democrat. Opinia...

AlegeriO săptămână în urmă

Ciocan vs. Filip / Câți deputați vor fi în Parlament în caz de alegeri anticipate

PE SCURT Iurie Ciocan, fostul președinte și actual membru Comisiei Electorale Centrale, combate o declarație a premierului Pavel Filip, potrivit...

AlegeriO săptămână în urmă

Cine ar fi fost viceprimarii Chișinăului, dacă alegerile locale erau validate

PE SCURT Dacă alegerile locale din Chișinău ar fi fost validate, primarul ales Andrei Năstase i-ar fi numit ca viceprimari...

AlegeriO săptămână în urmă

Cota de încredere între PSRM și ACUM „este la nivelul zero”

PE SCURT Cota de încredere între cele două formațiuni „este la nivelul zero”, declară Andrei Năstase, și doar dacă aceasta...

AlegeriO săptămână în urmă

Primele 10 decizii ale lui Zelenski dacă va deveni președintele Ucrainei

PE SCURT Vladimir Zelenski, președintele Ucrainei. Jumătate de an în urmă, aceasta putea fi o glumă marca Kvartal 95, dar...

Alegeri2 săptămâni în urmă

Tot ce trebuie să știi despre alegerile pentru Parlamentul European

PE SCURT Parlamentul European este organul Uniunii Europene cu puteri legislative. Acesta este ales în mod direct, de către cetățenii...

Alegeri2 săptămâni în urmă

CEC acuză Partidul Șor. Cum se apără fracțiunea?

PE SCURT Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat că Partidul Șor a încălcat prevederile legislației electorale, la subiectul finanțării campaniei electorale...

Advertisement

Opinii

aprilie 2019
L Ma Mi J V S D
« mart.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com