Procuror: Elicopterul SMURD a fost alimentat în Republica Moldova. Au fost recoltate probe de combustibil

Procurorul adjunct al Parchetului General din România Bogdan Licu a declarat, vineri, că trupurile celor patru membri ai echipajului SMURD din elicopterul prăbușit sunt întregi, identificabile, iar anchetatorii au ridicat probe din combustibilul cu care a fost alimentat aparatul de zbor, scrie presa din România.

„Pot să vă spun că s-au ridicat probe de la fața locului, inclusiv probe de combustibil, având în vedere că aeronava a fost alimentată pe teritoriul Republicii Moldova. Nu avem indicii, momentan, cu privire la cauza accidentului. Am văzut toți ce au declarat martorii oculari, dar toate acestea trebuie verificate”, a mai spus Bogdan Licu.

Bogdan Licu a menționat că anchetatorii români s-au deplasat joi în Republica Moldova și au asistat atât la cercetarea la fața locului, cât și la expertiza medico-legală. Potrivit acestuia, cadavrele sunt “identificabile”.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din România, Raed Arafat, care se află în Republica Moldova, a declarat  că aşteaptă rezultatul anchetei comune a autorităţilor moldovene şi cele române.

„Impresia este că a fost o cădere a elicopterului, iar epava este avariată grav. S-a cerut şi părerea unor specialişti în aviaţie din România care cunoscut acest tip de elicopter. Sper să obţinem mai multe informaţii “, a precizat oficialul român.

Ramintim că elicopterul SMURD a pornit spre Cahul joi, în jurul orei 13:00, pentru a prelua un pacient, cetăţean al Statelor Unite ale Americii, care urma să fie transportat la Chişinău. La ora 14:13, aparatul de zbor a dispărut de pe radare, iar apoi au apărut informaţiile despre prăbuşirea lui în apropierea satului Haragîș, din raionul Cantemir. La bordul elicopterului se afla un echipaj din patru persoane, o femeie şi trei bărbaţi, toţi originari din România. Din nefericire, niciunul nu a reuşit să supravieţuiască.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.