Prinţul Sturdza la Chişinău: Mă simt foarte moldovean, m-am născut la Iaşi

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Prinţul Dimitrie Sturdza la Chişinău. Interlocutorii au discutat despre evenimentele ca au loc în Republica Moldova, problemele cu care se confruntă statul, evoluţia în procesul de integrare europeană a ţării, precum şi despre măsuri de promovare a imaginii Republicii Moldova pe plan internaţional.

Dimitrie Sturdza, fiind reprezentantul unei dintre cele mai vechi familii nobiliare din Moldova, s-a arătat dispus să sprijine Republica Moldova. Domnia sa a optat pentru o promovare mai largă a produselor moldoveneşti pe pieţele europene, remarcînd, în context, vinurile excepţionale ale vinificatorilor moldoveni.

„Mă simt foarte moldovean, căci m-am născut la Iaşi”, a precizat Prinţul şi a menţionat că, avînd afaceri în multe ţări ale lumii, doreşte să fie emisarul Moldovei în străinătate.

Prim-ministrul Vlad Filat a menţionat că Republica Moldova parcurge o perioadă dificilă şi are nevoie de sprijinul prietenilor adevăraţi. Premierul i-a mulţumit Prinţului pentru atitudinea pe care o manifestă faţă de ţara noastră, exprimîndu-şi speranţa că acţiunile care le întreprinde actuala guvernare vor contribui la integrarea poporului Republicii Moldova în familia europeană.

„Un prim pas în această direcţie a fost demararea procesului de demontare a gardului de sîrmă ghimpată de pe Prut. Este un pas semnificativ”, a specificat Vlad Filat.

Prim-ministrul i-a oferit Prinţului Dimitrie Sturdza un cadou simbolic – o bucată de sîrmă ghimpată din gardul de la frontiera moldo-română, care a fost tăiată în regiunea orăşelului Lipcani, în ziua cînd a fost deschis şi Podul Rădăuţi-Lipcani.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.