„Pacificatorii ruşi reprezintă un oximoron”

Reprezentantul permanent al SUA la ONU, Samantha Power, a respins categoric propunerea Rusiei de a trimite în Ucraina o misiune umanitară internațională cu participarea părţii ruse. La reuniunea de vineri a Consiliului de Securitate ONU, ambasadoarea a reiterat argumentele aduse anterior de Washington: “O situaţie(problemă) umanitară ar trebui să fie rezolvată, dar nu de cei care au condus la apariţia ei”, scrie gazeta.ru.

Samantha Power s-a exprimat împotriva iniţiativei Moscovei de a trimite în regiunea ucraineană Donbasso misiune internaţională de menţinere a păcii, care, potrivit ei, ar putea fi folosită pentru invadarea Ucrainei. „Pacificatorii ruşi- reprezintă un oximoron”, a menţionat ambasadorul american.

Pentru a da mai multă pondere argumentelor sale, Samantha Power a citat un responsabil rus, care , potrivit ei, acum şase ani a vorbit folosind aceleaşi expresii despre necesitatea soluţionării problemei refugiaţilor şi a situaţiei umanitare în cazul Osetiei de Sud ,însă după care a urmat invazia în Georgia. „Osetia de Sud, Crimeea, acum Ucraina. Aceleaşi cuvinte, aceleaşi acţiuni”, a menţionat Power, citată de publicaţia rusă.

Federaţia Rusă a propus săptămâna curentă trimiterea în regiunea Donbas a Ucrainei a unei misiuni umanitare internaţionale cu participarea părţii ruse. Anterior, reprezentantul Federaţiei Ruse la ONU Vitali Ciurkin a declarat că acolo are loc o catastrofă umanitară”. Drept motiv a constituit publicare la finele lunii iunie, a unui raport al ONU privind situaţia din Ucraina. În acesta se menţionează că în sudul şi estul ţării din mijlocul lunii aprilie şi până la finele lunii iulie au murit nu mai puţin de 1129 de persoane, iar 3442 au fost rănite.

Moldova.org reaminteşte că oximoronul reprezintă o figură de stil care exprimă o ironie subtilă sau un adevăr usturător sub forma asocierii paradoxale a doi termeni contradictoriii.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.