Connect with us

Politică

Oleg Brega: Voi candida independent la alegerile parlamentare// VIDEO

Publicat

pe

Activistul civic Oleg Brega și-a anunțat astăzi intenția de a candida independent la alegerile parlamentare, ce vor avea loc la 24 februarie 2019.

Acesta a spus că încă nu a decis pe ce circumscripție va candida: fie la Chișinău, unde a locuit jumătate din viață, poate în circumscripția 33, care include localitățile Durlești, Trușeni, dar cel mai degrabă va candida pentru diasporă, pentru că acum un an s-a mutat la București. 

Îmi anunț de pe acum candidatura, mai ales că nu o să am banii oligarhilor și partidelor. Voi continua să promovez drepturile omului și să fac activismul pe care l-am făcut până acum, fără fonduri, fără bani. Mă grăbesc să folosesc toată perioada pre-electorală ca să îmi anunț candidatura”, a spus Brega prin intermediul unui live video.

Activistul a spus că va face campanie corectă, transparentă și o să se bazeze pe munca voluntară, cum a făcut și în celelalte campanii la care a participat. „Așadar, declar de pe acum: cine vrea să mă susțină neremunerat, să mă contactați pe rețele de socializare și haideți să facem o campanie curată, onestă”, a mai spus Oleg Brega.

De notat că anunțul lui Oleg Brega a fost făcut la doar câteva ore după ce Parlamentul a stabilit că data alegerilor parlamentare este 24 februarie 2019.

Reamintim că, în anul 2014, Oleg Brega a participat la alegerile parlamentare, în calitate de candidat independent, obținând 0.88% de voturi.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Politică

Întrevedere Filip – Dancilă: Adevărata apropiere dintre R. Moldova și România se face prin proiecte concrete

Publicat

pe

De către

Prim-ministrul Pavel Filip și premierul român Viorica Dăncilă s-au întâlnit astăzi, la București, în marja ședinței comune a Guvernului Republicii Moldova și Guvernului României. Oficialii au menționat nivelul înalt al dialogului politic bilateral, bazat pe abordări pragmatice.

Pavel Filip a apreciat în mod special sprijinul acordat de România țării noastre în implementarea reformelor și în continuarea parcursului european. Referindu-se la viitoarea preşedinţie a României la Consiliul Uniunii Europene, Pavel Filip a evidențiat determinarea de a continua cursul democratic și pro-european al Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în contextul agendei bilaterale, premierii Pavel Filip și Viorica Dăncilă au apreciat realizarea proiectelor comune de succes pe dimensiunea socială și cultural-umanitară: reparația grădinițelor, donarea autobuzelor școlare, renovarea Sălii cu Orgă, Muzeului de Artă și a Teatrului Hașdeu de la Cahul, exprimând interesul pentru continuarea acestora.

Totodată, s-a menționat că pentru o apropiere mai mare dintre țările noastre este necesară urgentarea proiectelor de interconectare pe infrastructura de comunicații electronice, energetică și de transport. În acest sens, a fost accentuată necesitatea lansării celei de-a doua etape de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău și a demarării proiectelor de construcție a podurilor peste râul Prut.

La rândul său, potrivit Agerpres, prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat că relaţiile bilaterale, economice şi comerciale dintre România şi Republica Moldova trebuie impulsionate.

Potrivit şefei Executivului român, la şedinţa comună a Guvernelor României şi Republicii Moldova vor fi abordate „puncte concrete de impulsionare a cooperării între cele două ţări”.

„Sper ca la sfârşitul acestei întâlniri să vorbim despre lucrurile pe care le-am realizat, despre lucrurile pe care le-am decis şi (…) proiectele pe care le avem să fie accelerate şi puse în practică cât mai curând”, a afirmat Dăncilă.

Citește mai departe

Politică

VIDEO/ Discursul integral al președintelui Dodon de la tribuna Dumei de Stat a Rusiei

Publicat

pe

Președintele Igor Dodon a evoluat în cadrul Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului Rusiei. Acesta s-a pronunțat pentru menținerea trupelor ruse în Transnistria, menționând că cetățenii ar ști că pacea în Transnistria ar fi fost restabilită de misiunea de menținere a păcii.

„În ultimii 26 de ani, putem observa următoarele rezultate-cheie ale operaţiunii de menţinere a păcii: relansarea atmosferei de pace, crearea condiţiilor pentru negocieri de pace, lipsa crizelor care ar putea conduce la folosirea armelor de către părţile implicate în conflict”, a declarat Dodon.

Mai mult, Dodon a mulțumit guvernării rusești pentru deschiderea ei de a rezolva problemele Repubicii Moldova.

„Vreau să mulțumesc personal, dar și din partea cetățenilor Republicii Moldova, pentru deschiderea guvernării rusești de a rezolva problemele cu care se confruntă producătorii noștri și cetățenii noștri care se află temporar sau mereu pe teritoriul Rusiei”, declarând că relațiile interparlamentare ale celor două țări sunt menținute grație Partidului Socialist din Republica Moldova, care-l susține pe președinte.

De asemenea, Dodon a promis să apere statutul limbii ruse. „Aproape întreaga populație a țării cunoaște limba rusă. Mai mult de un milion de cetățeni moldoveni numesc limba rusă principala limbă a comunicării de zi cu zi, iar limba rusă în Moldova este limbă de comunicare interetnică.”

Citește mai departe

Politică

Agitația electorala ar putea fi permisă și în ziua alegerilor. Guvernul a avizat inițiativa legislativă

Publicat

pe

De către

Agitația electorală sau agitația pentru susținerea referendumului ar putea fi permisă atât în ajunul alegerilor, cât și în ziua scrutinului. Aceasta va fi interzisă doar pe teritoriul secțiilor de votare sau pe o rază de 100 metri de la acestea.

Inițiativa legislativă ce vizează comportamentul cetățenilor în perioada premergătoare alegerilor a fost avizată astăzi de Executiv.

Premierul Pavel Filip a menționat că va fi dificil de măsurat raza de 100 de metri de la secțiile de vot și a propus legislatorilor să examineze posibilitatea excluderii acestei prevederi, astfel încât agitația electorală să fie interzisă doar în secțiile de vot.

Amenda pentru nerespectarea noilor prevederi va constitui de la 300 la 600 de lei, pentru persoane fizice și de la 1 200 la 1 500 de lei pentru persoanele cu funcţie de răspundere sau candidați electorali.

Inițiativa legislativă a fost elaborată în urma recomandărilor Comisiei juridice, numiri și imunități, care la 31 octombrie curent a aprobat Raportul cu privire la analiza, expertiza și evaluarea legislației electorale ce a stat la baza invalidării alegerilor locale în municipiul Chişinău.

Documentul urmează a fi transmis spre examinare și aprobare Parlamentului.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com