Connect with us

Publicat

pe

Vicepreședintele PDM Vladimir Cebotari  a declarat joi seara la TVR Moldova că PDM a fost singurul partid care a crescut „nu doar ca rezultat final, ci și în sondaje” în urma acestei campanii electorale. „Vlad, asta-i tot ce ați putut voi?”, a fost reacția candidatului ACUM  Octavian Țîcu, care a făcut trimitere la replica lui Muhammad Ali din „Meciul secolului” disputat în 1974 cu George Foreman.

Astfel, democratul Vladimir Cebotari a combătut declarația făcută anterior de copreședintele blocului ACUM Andrei Năstase, potrivit căreia blocul a câștigat, de fapt, aceste alegeri și ar avea dreptul moral să înainteze un candidat la funcția de premier.

„Matematica nu arată așa. Și bine pentru blocul ACUM că această campanie nu a durat două luni. Pentru că erau sub 20 de mandate. Și, probabil, că ei se bucură că această campanie a durat doar 30 de zile. Unicul partid care a crescut în această campanie este doar PDM”, a spus Cebotari.

Democratul a spus că scorul PDM denotă o creștere a optimismului populației. Aceasta în pofida sondajelor de dinaintea scrutinului care arătau că circa 70 la sută sută din cetățeni sunt nemulțumiți de direcția în care se mișcă R.Moldova.

„Depinde cum vă uitați la acest pahar de apă. În 2016 acesta nu avea niciun gram de apă, acum o treime din el e plin cu apă, dar dvs îmi spuneți că două treimi din el e gol. Da, dar trei ani în urmă el era gol”, a spus Cebotari.

Afirmațiile democratului au fost ironizate de Octavian Țîcu, care a declarat că după trei ani de guvernare, având un buget de 30 milioane și toate televiziunile în mână, PDM a luat un rezultat sub o formațiune care în campania electorală nici 2 milioane nu a avut.

În acest context, Octavian Țîcu a relatat o fază din „Meciul secolului” disputat dintre Muhammad Ali şi George Foreman.

„Vreau să vă spun un caz relevant. În 1974, a fost un meci între Muhammad Ali şi George Foreman, în care Foreman era o forță a naturii. În meciul acela, Ali a stat tot meciul și a răbdat. Tot meciul, strategia lui a fost pusă pe îndurare, l-a tocat, și când se credea că nu mai are forță, prin repriza a șaptea, Foreman  a auzit la urechea sa că Ali l-a întrebat: George , asta-i tot ce poți?. Și-l întreb și pe Vlad: Vlad, asta-i tot ce ați putut voi? Având un buget de 30 milioane, având toate televiziunile în mână, având toate resursele de guvern, până la opinca de pădurar și voi ați luat sub un partid care nici 2 milioane nu a avut? Nu ați luat niciun mandat pe Chișinău, ați pierdut la nivel național. E o chestiune, care nici nu aș ieși din casă. Judec ca un sportiv”, a povestit amuzat Octavian Țîcu.

Reamintim că, la alegerile parlamentare din 24 februarie, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a acumulat- 31,32 % din sufragii, Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS” – 26,41%,
Partidul Democrat din Moldova – 23,86% și Partidul ȘOR – 8,40%.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Politică

23 august – Ziua comemorării victimelor regimurilor totalitare şi autoritare. Doi membri ai Guvernului s-au abţinut de la vot

Publicat

pe

De către

PE SCURT

Guvernul a aprobat astăzi o hotărâre prin care a declarat ziua de 23 august drept Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare şi autoritare. Decizia a fost votată de toţi membrii Guvernului, cu excepţia ministrului Apărării, Pavel Voicu, şi başcanului Găgăuziei, Irina Vlah, care s-au abţinut.

Astfel, Executivul a declarat ziua de 23 august 2019 drept zi de doliu, iar în toate localitățile, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare va fi arborat în
bernă drapelul de stat.

PE LUNG

De asemenea, în ziua de 23 august, la ora 10:00, în semn de comemorare, Guvernul și autoritățile publice vor păstra un moment de reculegere. Iar „Companiei Teleradio-Moldova” i s-a recomandat să asigure difuzarea în cadrul emisiunilor radiofonice și televizate a materialelor consacrate evenimentului respectiv, cu anunțarea unui moment de reculegere la ora 20:00.

„Din perspectiva victimelor, nu contează care regim i-a lipsit de libertate, i-a torturat, i-a ucis sau care a fost motivul, iar o zi a memoriei tuturor victimelor ar veni să unească societatea în jurul compasiunii, a înţelegerii şi a recunoaşterii suferinţelor tuturor victimelor şi a membrilor familiei acestora şi să asigure că cei care s-au opus activ regimurilor totalitare şi au luptat împotriva tiraniei şi oprimării nu vor fi uitaţi”, se arată în nota informativă a Guvernului.

Precizăm că Igor Dodon a anunţat că va organiza un concert în Piaţa Marii Adunări Naţionale pe data de 24 august, marcând astfel „aniversarea a 75-a a eliberării Moldovei de fascism”.

Citește mai departe

Politică

Ministrul Apărării: De fapt, Serghei Șoigu urmează să vină în Republica Moldova la invitaţia preşedintelui

Publicat

pe

De către

PE SCURT

Ministrul Apărării Pavel Voicu a precizat astăzi pentru presă că omologul său rus Serghei Șoigu urmează să viziteze Republica Moldova pe 24 august la invitația președintelui Igor Dodon, și nu a Ministerului Apărării.

Precizarea survine după ce prim-ministra Maia Sandu a declarat la ședința Guvernului că vizita ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, la Chișinău, pe 24 august, nu va fi una oficială, întrucât Guvernul nu a fost notificat din timp și nu au fost făcute demersurile necesare în acest sens.,

PE LUNG

„ Posibil a fost confuzie în acest sens, întrucât s-a înțeles că Serghei Șoigu a fost invitat de ministrul Apărării. De fapt, vine la invitația președintelui R.Moldova. Nu cunosc titlul vizitei oficialului. Știu doar că și-a anunțat intenția de a participa la evenimentul consacrat împlinirii 75 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă”, a menționat Pavel Voicu.

Întrebat totuși despre o eventuală întrevedere cu ministrul rus al Apărării, Pavel Voicu a spus că dacă aceasta va avea loc atunci va fi discutată situația de la depozitul de armament de la Cobasna.

Anterior am convenit ca până la finele lunii august o să se vadă cum stau lucrurile la acest depozit și vom veni cu propuneri comune pentru evacuarea sau nimicirea acestora”, a spus ministrul.

El a mai spus că, după ședința Guvernului, Maia Sandu a declarat că nu este împotriva vizitei ministrului rus, ci doar că pentru o vizită oficială urmau să fie respectate măsurile protocolare.

Citește mai departe

Politică

Vizita ministrului rus al Apărării în R.Moldova NU va fi una oficială. Ce declară Maia Sandu

Publicat

pe

De către

PE SCURT

Vizita ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, la Chișinău, pe 24 august, nu va fi una oficială, întrucât Guvernul nu a fost notificat din timp și nu au fost făcute demersurile necesare în acest sens.

„Nu ați făcut demersurile necesare, drept urmare această vizită nu este una oficială. Guvernul nu este implicat în această vizită și nu pot fi semnate acorduri sau înțelegeri oficiale”, l-a atenționat la ședința Guvernului prim-ministra Maia Sandu pe ministrul Apărării Pavel Voicu.

PE LUNG

Prim-ministra a precizat că Serghei Șoigu poate să vizite R.Moldova în calitate de persoană privată, dar întâlnirea cu ministrul Apărării Pavel Voicu nu poate să poarte caracter oficial.

„Pe viitor, în condițiile în care vreți să invitați oaspeți în R.Moldova, aceste invitații trebuie să fie conform legii. Guvernul trebuie notificat din timp, astfel ca să se respecte protocoalele şi demersurile procedurale pentru astfel de întâlniri, ca acestea să poată fi considerate vizite oficiale şi pentru a putea fi implicate ambasadele şi Ministerul de Externe”, a spus Maia Sandu.

În același timp, prim-ministra a solicitat ministrului de Externe Nicu Popescu chemarea ambasadorului din Federația Rusă, Andrei Neguță, pentru consultări.

„Domnule ministru Popescu vă rog să luați legătura cu ambasada noastră la Moscova și să-l chemați pe domnul ambasador pentru consultări ca să clarificăm cum s-au întâmplat aceste lucruri”, a adăugat Maia Sandu.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

SocialO oră în urmă

Personalitățile care vor primi Premiul Naţional pentru anul 2019

PE SCURT Guvernul a aprobat astăzi lista personalităților care vor primi Premiul Naţional pentru anul 2019. În total au fost...

Politică2 ore în urmă

23 august – Ziua comemorării victimelor regimurilor totalitare şi autoritare. Doi membri ai Guvernului s-au abţinut de la vot

PE SCURT Guvernul a aprobat astăzi o hotărâre prin care a declarat ziua de 23 august drept Ziua comemorării victimelor...

Cultură2 ore în urmă

VinOPERA – un eveniment cu recital de muzică și vin nelimitat la Castel Mimi!

Vinul și muzica vor face un cupaj perfect vineri, 6 septembrie la Castel Mimi. Vă invităm la VinOPERA, o petrecere...

Politică2 ore în urmă

Ministrul Apărării: De fapt, Serghei Șoigu urmează să vină în Republica Moldova la invitaţia preşedintelui

PE SCURT Ministrul Apărării Pavel Voicu a precizat astăzi pentru presă că omologul său rus Serghei Șoigu urmează să viziteze...

Politică3 ore în urmă

Vizita ministrului rus al Apărării în R.Moldova NU va fi una oficială. Ce declară Maia Sandu

PE SCURT Vizita ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, la Chișinău, pe 24 august, nu va fi una oficială, întrucât...

Divertisment3 ore în urmă

Cum vorbim despre corupție?

PE SCURT Cum să-i facem pe cei dragi nouă să înțeleagă că micile „mulțumiri” pe care le aduc angajaților publici,...

Social4 ore în urmă

O barcă cu șase persoane s-a răsturnat pe lacul de acumulare Costeşti-Stânca. Ce au constatat salvatorii

PE SCURT Şase persoane, dintre care patru copii minori, au fost salvate de la înec, după ce barca în care...

Advertisement

Electorala 2019

Alegeri2 luni în urmă

Victorie categorică. Irina Vlah a fost realeasă în funcția de bașcan al Găgăuziei cu peste 90% din voturile alegătorilor

PE SCURT Irina Vlah a fost realeasă în funcția de başcan al Găgăuziei. Potrivit datelor preliminare, anunţate de Biroul electoral...

Alegeri2 luni în urmă

Un candidat din Găgăuzia a fost scos din cursa electorală a doua oară

PE SCURT Vasilii Aladov, candidat independent la funcția de bașcan al Găgăuziei, a fost eliminat pentru a doua oară din...

Alegeri2 luni în urmă

Graba strică treaba? Filip anunță alegeri anticipate într-o zi de vineri

PE SCURT Astăzi, dis-de-dimineață, Pavel Filip a declarat că Curtea Constituțională l-a suspendat pe Igor Dodon din funcția de președinte,...

Alegeri2 luni în urmă

Dodon nu dizolvă parlamentul, PDM îi cere demisia, alegeri parlamentare anticipate și prezidențiale la toamnă

PE SCURT Președintele Igor Dodon a declarat astăzi într-o conferință de presă că nu va dizolva parlamentul și va convoca...

Alegeri3 luni în urmă

Activi, dar puțini. Ce spune un expert despre activismul tinerilor din Moldova

PE SCURT Tinerii sunt criticați, blamați, judecați și adesea, catalogați drept niște leneși care nu vor să participe la scrutinele...

Alegeri3 luni în urmă

Pentru prima dată în istoria Parlamentului European: o studentă de 21 de ani a devenit deputată

PE SCURT 21 de ani, 3 luni și 3 zile – anume atâta avea studenta Kira Marie Peter-Hansen, când a...

Alegeri3 luni în urmă

Bulversați și obosiți. Cum privesc oamenii negocierile dintre deputați

Au trecut două luni de la alegerile parlamentare din februarie 2019, dar Moldova încă nu are un Parlament funcțional. Cele...

Advertisement

Opinii

august 2019
L Ma Mi J V S D
« iul.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com