Nou! A fost constituit primul bloc electoral

Trei partide politice din Republica Moldova – Partidul Social Democrat, Partidul Regiunilor şi Partidul pentru Uniunea Vamală – au anunţat joi, 2 octombrie, că au constituit un bloc pre-electoral comun, care va participa la scrutinul parlamentar din 30 noiembrie.

Preşedintele Partidului Regiunilor, Mihail Formuzal, a declarat la o conferinţă de presă că cele trei formaţiuni vor participa cu o listă comună de candidaţi, iar noul bloc constituit are drept scop „edificarea unei stângi puternice pe eşichierul politic” şi pledează pentru apropierea R.Moldova de Uniunea Vamală.

Astfel, formaţiunile sus-numite se pronunţă pentru denunţarea Acordului de Asociere între RM şi UE, prin organizarea unui referendum privind aderarea ţării noastre la Uniunea Vamală.

Başcanul UTA Gagauz-Yeri a făcut şi un îndemn către Partidul Socialiştilor, „Patrioţii Moldovei”, Renaştere şi alte formaţiuni de stânga să adere la acest bloc

„Nu este un proiect de scurtă durată. Ne luăm angajamentul să facem în Parlament o singură fracţiune, care categoric nu va face coaliţie categoric cu PLDM, PD, PL sau alte partide unioniste. ”, a precizat Mihail Formuzal.

Potrivit liderilor celor trei formaţiuni, candidaţii la funcţia de deputat vor semna cu locuitorii raioanelor pe care le reprezintă un contract cu privire la îndeplinirea promisiunilor electorale.

Moldova.ORG precizează că PSD a fost fondat în 1990, are oficial 10 mii membri şi este condus de Victor Şelin.

Partidul Regiunilor –fondat în 2011, are oficial 5 500 membri şi este condus de başcanul găgăuz Mihail Formuzal.

Partidul politic „Mişcarea populară pentru Uniunea Vamală” a fost înregistrat la 19 septembrie 2014, are sediul la Bălţi şi este condus de Oleg Topolniţki.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.