Connect with us

Alegeri

Nicolae Botgros candidează independent în circumscripția nr. 42 Cantemir

Publicat

pe

Consiliul electoral de circumscripție nr. 42 Cantemir a înregistrat grupul de inițiativă pentru susținerea lui Nicolae Botgros la funcția de deputat în Parlament.

Decizia a fost luată ieri, 4 ianuarie 2019.  Grupului de inițiativă i-au fost eliberate listele de subscripție, iar până pe 24 ianuarie urmează să fie colectate semnăturile, scrie Ziarul de Azi.

Nicolae Botgros s-a născut pe 25 ianuarie 1953, în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul.

Nicolae Botgros este cetățean de onoare a raionului Cahul, în cinstea acestuia fiind denumit și Palatul Culturii din mun. Cahul.

Alegeri

Partidul Regiunilor și Partidul Democraţia Acasă au depus actele la CEC. Ordinea prealabilă de înscriere în buletinul de vot

Publicat

pe

De către

Partidul Regiunilor din Moldova, condus de Alexandr Kalinin, și Partidul Democraţia Acasă, condus de Vasile Costiuc, au depus astăzi actele necesare pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat pe circumscripția națională la alegerile parlamentare din 24 februarie.

În urma tragerii la sorţi, Comisia Electorală Centrală a stabilit ordinea lor prealabilă de înscriere în buletinul de vot, după cum urmează:

Partidul Regiunilor din Moldova – poziția a 10-a;
Partidul Democraţia Acasă – poziția a 11-a.

Conform Codului electoral, Comisia Electorală Centrală efectuează înregistrarea candidaţilor desemnaţi în decursul a 7 zile de la data primirii actelor.

Ordinea de înscriere în buletinul rămîne definitivă numai după înregistrarea la CEC în calitate de concurenţi electorali, pe circumscripția națională, la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Precizăm că săptămâna trecută alte două partide – Partidul Național Liberal și Partidul Voința Poporului au depus actele la CEC. Astfel, Partidul Național Liberal se va regăsi sub numărul 8 în buletinul de vot, urmat de Partidul Voința Poporului.

Până în prezent, au fost înregistrați PDM; blocul ACUM, PCRM, PSRM, Partidul ȘOR și Mișcarea Populară Antimafie.

Citește mai departe

Alegeri

Circumscripția 9, Bălți 1/ Portretele candidaților

Publicat

pe

De către

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și persoanele mai mult sau mai puțin cunoscute s-au grăbit să depună documentele pentru înscrierea în cursa electorală din 24 februarie 2019.

În acest sens, Moldova.org a decis să vă prezinte, în mod aleatoriu, portretele tuturor candidaților care și-au înregistrat grupurile de inițiativă pentru cele 51 de circumscripții uninominale.

Circumscripția 9, Bălți 1 include atât orașul Bălți cât și Sadovoe, Pârlița, Răuțel.

1. Alexandru Usatîi, candidatul Partidului Socialiștilor din Moldova

Alexandru Usatîi este președintele Organizației Teritoriale Bălti din partea socialiștilor și consilier la Consiliul municipal Bălți. Anul trecut, el a candidat pentru funcția de primar al mun. Bălți. Anterior, el a deținut funcția de viceprimar al municipiului Bălți.

2. Serghei Buzurnîi, candidatul Partidului Democrat din Moldova

Serghei Buzurnîi este primarul satului Sadovoe, Bălți. El a ajuns în funcția de primar după alegerile locale din 2011. Atunci el candida din partea PCRM.

Aici găsiți declarația de avere și interese personale.

3. Igor Himici, candidatul Partidului Șor

Himici are 43 de ani. Este jurist și reprezentant împuternicit al Partidului Șor în municipiul Bălți. Este muzicant și a colaborat cu Jasmin, soția lui Ilan Șor. El a făcut parte din juriul la un casting pentru selectarea celor mai talentați copii din Orhei, fiind organizat de Casa de producție „Jasmin”.

4. Ivan Osoianu, candidatul Partidului Nostru

Ivan Osoianu este economist și vice-preşedintele Organizaţiei Teritoriale Bălţi. De asemenea, el este șeful întreprinderii municipale Aprovizionare, care se ocupă de asigurarea cu produse alimentare a grădinițelor din Bălți. De asemenea, el este directorul întreprinderii care-i poartă numele. Aceasta se ocupă cu fabricarea produselor de patiserie și comercializarea băuturilor alcoolice.

5. Elena Bordianu, candidata Blocului ACUM

Elena Bordianu a studiat filologia. A lucrat ca formator al Asociației Femeilor de Afaceri din mun. Bălți.

6. Amaev Said-Muxmat, candidatul Partidului Comuniștilor

Deocamdată, despre acest candidat nu am găsit nicio informație.

7. Renata Grădinaru, candidat independent

Grădinaru este consilier municipal, inițiatoarea și coordonatoarea proiectului „Bugetul civic” din Bălți. Totodată, ea este președinta Asociației Obștești „Afina”.

8. Diana Grosu, candidată independentă

Diana Grosu este jurist și președinta Asociației pentru Drepturile Omului „LEX21”, axată pe activități de combaterea corupției și asigurarea transparenței în mun. Bălți.

Citește mai departe

Alegeri

Circumscripția 42, Cantemir / Portretele candidaților

Publicat

pe

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și persoanele mai mult sau mai puțin cunoscute s-au grăbit să depună documentele pentru înscrierea în cursa electorală din 24 februarie 2019.

În acest sens, Moldova.org a decis să vă prezinte, în mod aleatoriu, portretele tuturor candidaților care și-au înregistrat grupurile de inițiativă pentru cele 51 de circumscripții uninominale.

Circumscripția 42 include localitățile Cantemir, Cania, Chioselia, Ciobalaccia, Câșla, Coștangalia, Gotești, Plopi, Stoianovca, Țiganca, Alexanderfeld, Andrușul de Jos, Andrușul de Sus, Badicul Moldovenesc, Baurci-Moldoveni, Borceag, Bucuria, Burlăceni, Burlacu, Chioselia Mare, Cucoara, Doina, Găvănoasa, Huluboaia, Iujnoe, Larga Nouă, Lebedenco, Lopățica, Lucești, Moscovei, Pelinei, Roșu, Taraclia de Salcie, Tartaul de Salcie, Tătărești, Zârnești.

Lista secțiilor de votare din circumscripția nr. 42 Cantemir

1. Elena Bacalu, candidat PDM

Elena Bacalu este deputată PDM. Este președinta Organizației Teritoriale PDM Cahul. Are 57 de ani. În trecut, a fost vicepreședinta raionului Cahul. Este specializată în problemele sociale și și-a desfășurat activitatea de mai mulți ani în domeniul învățământului.

În grupul de inițiativă al Elenei Bacalu este Elena Daud, șefa Oficiului Teritorial Cahul al Cancelariei de Stat. O altă membră este Cebotaru Doinița, specialistă superioară în cadrul Secției Cultură a Consiliului Raional Cahul. În grup este și o consilieră raională Cahul din partea PDM Evghenia Sarsaman. Șeful adjunct al Direcției Generale Învățământ, Valeriu Baban, este și el membru al acestui grup.

Declarația de avere o puteți citi aici.

2. Vladimir Țurcan, candidat PSRM

Vladimir Țurcan este deputat PSRM și general-maior de poliție. Are 65 de ani. Țurcan a fost Ministru al Afacerilor Interne, ulterior a fost ales deputat pe listele PCRM. În 2009 a fost vice-președintele parlamentului. A fost membru PCRM, ulterior președintele Partidului „Moldova Unită”. În 2012, acesta se alătură PSRM. De asemenea, el a fost ambasador al RM în Rusia. În 2013 pe numele lui Vladimir Ţurcan a fost intentat un dosar penal pentru falsuri în declaraţia de avere, dosar care nu a mai avut finalitate. Potrivit anticorupție.md, Țurcan și-a cumpărat, fiind în ultimul mandat în parlament, două apartamente și un Lexus de peste un milion de lei.

Conducătorul grupului de inițiativă este Anatoli Ichim, consilier raional Cantemir dar și consilier orășenesc al orașului Cantemir.

Declarația de avere o puteți vedea aici. 

3. Vasile Lupașcu, candidat PP „Șor”

Vasile Lupașcu are 56 de ani. A candidat independent la alegerile parlamentare din 2010 însă a acumulat 397 de voturi (0,2% din 2% pentru pragul electoral). Potrivit partidului, candidatul este profesor. Este reprezentantul împuternicit al Partidului Politic „ȘOR” în raionul Cantemir.

4. Constantin Boeșteanu, candidat blocul ACUM

Constantin Boeșteanu este doctor în drept, conferențiar universitar. Este veteran al războiului din Afganistan și colonel de poliție în rezervă.

5. Roman Ciubaciuc, candidat Partidul Nostru

Roman Ciubaciu este primarul orașului Cantemir. Are 42 de ani. Este la al doilea mandat de primar. Acesta a fost membru PCRM până în 2016 când a migrat împreună cu alți membri PCRM în Partidul Nostru.

În grupul de inițiativă este consiliera PPPN în satul Lucești, Liudmila Dobrovenco. Un alt membru este consilier local în comuna Lebedenco, dar și consilier raional Cahul, Gheorghe Romali. Dmitrii Crepostnoi este consilier local în comuna Burlăceni. De asemenea, în grup este prezent și primarul satului Lopățica Valeri Stoianov.

6. Iurie Crăciuneac, candidat independent


Iurie Crăciuneac a fost șef al Inspecției Teritoriale de Muncă Cahul. În trecut a fost viceministru al Muncii, Protecției Sociale și Familiei. Este președintele Organizaţiei Teritoriale Cahul a PLDM. Pe 7 aprilie 2009, Iurie Crăciuneac a fost maltratat și închis în izolator și acuzat pentru dezordini în masă. Crăciuneac a atacat Republica Moldova la CEDO. În prezent, administrează siguranțamuncii.md.

7. Nicolae Botgros, candidat independent

Nicolae Botgros conduce Orchestra Națională de Muzică Populară „Lăutarii” din anul 1978. Are 66 de ani. În 2017, Botgros a fost implicat într-un scandal cu referire la terenul din apropierea Palatului Feroviarilor oferit în 2007 de către guvern. Scopul a fost construcția unei clădiri cu menire socio-culturală. Totuși, printr-un parteneriat semnat de artist și o companie de construcții urmau să fie construite două blocuri locative a câte 9 etaje și un centru de oficii cu 6 etaje.

Guvernul a aprobat pe 18 ianuarie 2019, unele modificări la Hotărârea Guvernului privind transmiterea cu titlu gratuit a sectorului de teren în folosința Asociației Cultural-Artistice „Lăutarii”, pentru construcția unui obiect de menire social-culturală.

Asta le-ar permite construcția de spații locative destinate motivării și susținerii tinerelor talente, inclusiv infrastructură specializată – Centru Internațional Folcloric „Lăutarii”, care va include școala lăutărească, studio de imprimări audio, cramă-muzeu și altele.

Citiți și: Cum explică Nicolae Botgros colectarea a peste 500 de semnături într-o singură zi

8. Elena Damașcan, candidată PL

Elena Damașcan este consilieră locală PL în primăria comunei Gotești, Cantemir. Are 62 de ani.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Alegeri58 de minute în urmă

Partidul Regiunilor și Partidul Democraţia Acasă au depus actele la CEC. Ordinea prealabilă de înscriere în buletinul de vot

Partidul Regiunilor din Moldova, condus de Alexandr Kalinin, și Partidul Democraţia Acasă, condus de Vasile Costiuc, au depus astăzi actele...

AlegeriO oră în urmă

Circumscripția 9, Bălți 1/ Portretele candidaților

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și...

PoliticăO oră în urmă

Democratul Anatolie Zagorodnîi, propus pentru funcția de director al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor

Deputatul democrat Anatolie Zagorodnîi va fi propusă plenului Parlamentului pentru funcția de director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor....

Social2 ore în urmă

Doi indivizi, reținuți de poliție. Își racolau victimele pe rețelele de socializare, iar apoi le deposedau de bunuri

Poliţiştii de la Străşeni în comun cu ofiţerii Inspectoratului Naţional de Investigaţie au reţinut doi bărbaţi, ambii în vârstă de...

Alegeri2 ore în urmă

Circumscripția 42, Cantemir / Portretele candidaților

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și...

Social3 ore în urmă

Conferință regională: „Dezinformarea ca instrument de propagandă: tendințe și impact regional”

„Dezinformarea ca instrument de propagandă: tendințe și impact regional”- o conferință regională cu această temă se va desfășura la Chișinău,...

Alegeri3 ore în urmă

Circumscripția 8, Florești/ Portretele candidaților

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și...

Advertisement

Electorala 2019

Alegeri5 ore în urmă

Președintele Igor Dodon NU va participa la alegerile parlamentare// VIDEO

Președintele Igor Dodon a anunțat astăzi că nu va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie. „ Nu voi participa...

Alegeri5 ore în urmă

Circumscripția 13, Rezina/ Portretele candidaților

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și...

Alegeri5 ore în urmă

Circumscripția 23, Chișinău, sectorul Botanica / Portretele Candidaților

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și...

Alegeri6 ore în urmă

Dorin Chirtoacă a depus actele pentru a se înregistra în calitate de concurent electoral în circumscripția nr.32

Liderul Partidului Liberal Dorin Chirtoacă a depus astăzi actele pentru a se înregistra în calitate de concurent electoral în circumscripția...

Alegeri6 ore în urmă

Circumscripția 22, Ialoveni / Portretele candidaților

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și...

Alegeri7 ore în urmă

Circumscripția 41, Leova / Portretele candidaților

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și...

Alegeri8 ore în urmă

Pentru alegerile parlamentare au fost constituite 2143 secții de votare

Pentru alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019 au fost constituite, în total, 2143 de secții de...

Advertisement

Opinii

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com