Maia Sandu: Furturile publice care continuă și după fuga rușinoasă a lui Plahotniuc vor fi oprite. Directorul APP va fi demis

PE SCURT

Prim-ministra Maia Sandu a solicitat Agenției Proprietății Publice să identifice modalitățile legale prin care să suspende temporar procesele de privatizare începute.

În același timp, ea a anunțat că la următoarea ședință de Guvern directorul Agenţiei Proprietăţii Publice, Vladimir Baldovici, va fi demis din funcție.

PE LUNG

„Deși am anunțat public despre faptul că vom porni o anchetă cu privire la ilegalitățile comise de reprezentanții fostului regim pentru a elibera instituțiile de corupție, exponenţii regimului aflaţi încă în funcţii continuă procesul de sustragere a bunurilor proprietăţii publice”, a explicat prim-ministra.

De exemplu, potrivit informaţiei publice accesibile pe site-ul Agenţiei Proprietăţii Publice, la 14 iunie ora 18:47, adică imediat după conferinţa de presă organizată de Partidul Democrat la 17:30, prin care a anunţat retragerea de la guvernare, a fost plasat un anunţ privind desfăşurarea concursului comercial de privatizare a mai multor bunuri proprietate publică de stat.

Între aceste bunuri, se regăsesc, de exemplu, Sanatoriul „Moldova” din Truskaveţ, Ucraina, cu un preț care pare diminuat semnificativ față de prețul real.

„Furturile publice care continuă și după fuga rușinoasă a lui Plahotniuc vor fi oprite imediat! Iar cei care vând în mod dubios și netransparent proprietățile statului vor fi demiși”, a menționat Maia Sandu.

Ea a precizat că marți, pe 18 iunie, Parlamentul a constituit comisia de anchetă pentru a analiza cum s-au desfășurat procesele de privatizare a proprietății publice începând cu anul 2013. „Activitatea acestei comisii se va axa bineînțeles pe privatizările care au ridicat mari semne de întrebare cu privire la corectitudinea și legalitatea lor – Aeroportul Chișinău, Air Moldova, Gările și Stațiile Auto etc”, a spus Maia Sandu.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.