Despre aceasta a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul PD, Marian Lupu.
El a menţionat că PD a elaborat un şir de principii pe care ar trebui să le urmeze partidele în perioada postelectorală, printre care: renunţarea la limbajul virulent; abţinerea de la acţiuni ce ar putea conduce la tensionarea situaţiei în societate; elaborarea unui program anticriză; crearea unei comisii de anchetă depolitizate pentru investigarea evenimentelor din 7 aprilie şi din zilele următoare; aplicarea corectă a legislaţiei ce reglementează activitatea audiovizualului; reformarea sistemului procuraturii şi a organelor de poliţie; restabilirea relaţiilor cu FMI; negocierile cu UE în vederea obţinerii unui nou acord de cooperare; consolidarea parteneriatului cu Rusia.
Marian Lupu a declarat că aceasta este poziţia întregii echipe a PD, dar nu doar a unui grup de persoane din partid.
El a declarat că "PD are misiunea istorică de a forma o largă coaliţie democratică". Totodată, el a spus că nu ar fi împotrivă ca la această coaliţie să adere şi deputaţi din Partidul Comuniştilor.
Marian Lupu a respins informaţiile precum că PD ar fi interesat de anumite funcţii în stat şi a declarat că pentru democraţi contează doar interesul ţării.
Liderul PD a reconfirmat că formaţiunea sa nu va accepta o coaliţie bilaterală cu PCRM şi a declarat că Moldova are nevoie acum de consolidarea forţelor.
Marian Lupu a spus că PD nu poate înainta candidatura sa la funcţia de preşedinte al ţării, deoarece nu are necesarul de minimum 15 deputaţi, ci doar 13.
În cadrul conferinţei de presă, Dumitru Diacov, preşedintele de onoare al PD, a respins zvonurile precum că în partid ar fi două tabere – cea veche, condusă de el, şi cea nouă, condusă de Marian Lupu.
"În PD este o singură echipă şi noi vom fi la baza consolidării forţelor democratice", a declarat el.