Reprezentanţi ai societăţii civile se întreabă de ce decizia CCA din 31 iulie nu a fost publicată în „Monitorul Oficial”
Olivia Pârţac, coordonatorul Serviciului juridic al Centrului Independent de Jurnalism
Participând la această şedinţă, am avut impresia că a fost un scenariu foarte bine regizat, până la ultimele detalii, ceea ce ne demonstrează că, în ultima perioadă, s-au făcut presiuni asupra unor membri, iar aceste presiuni de acum încolo vor fi mult mai dure. Cred că la mijloc sunt anumite interese politice, cineva vrea cu orice preţ să se menţină la putere, doar vin alegerile din 2009! E deranjant faptul că nu s-a publicat în „Monitorul Oficial” o decizie a unei autorităţi publice. Asta dovedeşte că cineva chiar îşi bate joc de legile din RM. Pentru acest cineva nici nu există legi, există doar interese.
Ludmila Vasilache, membru al CCA
Atunci când am văzut care este ordinea de zi şi că este o şedinţă specială, convocată, conform reglementărilor, de trei dintre membri, pe care nici măcar nu i-au numit, mi-am dat seama ce o să urmeze. M-am tot gândit cine oare sunt cei trei membri? La şedinţă Mihalache a spus că este iniţiativa lui, Soltan a zis că subscrie, pe al treilea aşa şi nu l-am depistat. Nu vreau să cred că cel de-al treilea a fost Frumusachi. Interesant e că pe mine nu m-au demis, dar au ales pe altcineva şi, sărmanii, se grăbeau aşa de tare, încât nici măcar nu au întrebat cine este împotrivă. Din păcate, s-ar putea ca tot ei să voteze împotriva frecvenţelor TVR.
Alexandru Dorogan, preşedintele Asociaţiei Presei Electronice
Componenţa oricum rămâne aceeaşi, de aceea nu cred că se va întâmpla mare lucru. Cel mai curios detaliu în acest caz este nepublicarea deciziei, ori legea este lege pentru toţi. Dacă a existat o decizie a CCA, place – nu place, convine – nu convine cuiva, trebuia să fie publicată. În rest, o să vedem ce se va întâmpla cu noua conducere, vom putea judeca după fapte.