A fost lansat un Ghid metodologic pentru învățarea limbajului mimico-gestual

La doar câteva zile de la lansarea cărții Omul din Lumea tăcerii a fost lansată a doua carte în limba română dedicată persoanelor cu deficiențe auditive.

Ghidul metodologic pentru învățarea limbajului mimico-gestual în Republica Moldova este un proiect al Alianței Infonet și Asociației Surzilor.

coperta2“Sperăm sa contribuie semnificativ la consolidarea statutului limbajului mimico-gestual în Republica Moldova și, per final, la incluziunea persoanelor cu dizabilități de auz din țara noastră”, spune Victor Koroli, directorul de proiect.

Ghidul este conceput ca un suport practic pentru familiile care au în îngrijire copii cu diferite forme de surditate, pentru pedagogi implicați în educarea și dezvoltarea copiilor cu deficiențe de auz, pentru lucrătorii sociali, studenți, dar și pentru publicul larg care vrea să cunoască lumea celor lipsiți de auz.

“E posibil să învingem surditatea și hipoacuzia? Definitiv, deocamdată nu. Dar se poate depăși această deficiență astfel încât cei ce și-au pierdut auzul să se poată simți integrați pe deplin în societate, să ducă un mod de viață la fel ca și ceilalți cetățeni ai lor”, menționează în prefața cărții Ruslan Lopatiuc, Președintele Asociației Surzilor din Republica Moldova.

Discursul Corneliei Bodorin, doctorului în psihologie, unul dintre autorii ghidului în cadrul evenimentului de lansare.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.