Două BMW-uri căutate în Italia, reţinute în România. Şoferii au fost plătiţi de un moldovean ca să le aducă în RM

Polițiștii de frontieră români de la P.T.F Borș au reţinut două maşini, ambele model BMW tip 525D, ce figurau în Italia ca fiind bunuri căutate pentru confiscare. Ambii șoferi au declarat că au fost rugați de un moldovean să transporte vehiculele din Italia în R. Moldova, în schimbul sumei de 500 euro, fiecare.

Cazul a avut loc pe 13 iulie, ora 02.30, când la Punctul de Trecere a Frontierei Borș s-a prezentat la intrarea în România cetățeanul român Mihail R., în vârstă de 29 de ani, cu domiciliul în Republica Moldova, conducând autoturismul marca BMW, tip 525D, an de fabricație 2004.

La controlul de frontieră, șoferul a prezentat pentru mijlocul de transport un certificat de înmatriculare moldovenesc, iar la controlul fizic al autoturismului a fost descoperită o carte tehnică în care figurează o altă serie de șasiu decât cea poansonată pe mașina prezentă în punctul de trecere a frontierei.

Polițiștii de frontieră au efectuat verificări în baza de date și au constatat că mijlocul de transport este semnalat ca fiind “bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autoritățile din Italia.

În scurt timp, în jurul orei 03.00, la același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat cetățeanul român Igor P., în vârstă de 29 de ani, cu domiciliul în Republica Moldova, conducând autoturismul marca BMW, tip 525D, an de fabricație 2007.

În urma verificărilor în baza de date s-a constatat că şi acest mijloc de transport figurează ca “bun pentru căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autoritățile din Italia.

Ambii șoferi au declarat că au fost rugați de un conațional din R.Moldova să transporte vehiculele din Italia în R. Moldova, în schimbul sumei de 500 euro, fiecare, dar nu aveau cunoștință despre faptul că sunt căutate de autoritățile din Italia.

Ambele mijloace de transport, în valoare de 7.000, respectiv 4.000 euro, au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.