Dorin Chirtoacă anunță că procurorii au pus sechestru și pe cotețul păsărilor de la Colonița: „Plahotniuc, ai ajuns de râsul curcilor”

Fostul primar de Chișinău Dorin Chirtoacă, deranjat că unele surse media au scris că procurorii au pus sechestru pe o serie de proprietăți ale sale, a precizat într-o transmisiune live pe Facebook că sechestru a fost pus pe apartamentul său de la Ciocana, apartamentul părinților săi din sectorul buiucani, dar și pe casa părintească de la Colonița.

Totodată, el a precizat că la casa părintească de la Colonița, unde el deține o cotă de trei cincimi, procurorii au pus sechestru pe o serie de construcții auxiliare, care au număr cadastral. Printre acesea figurează și cotețul păsărilor.

„Sechestru e pus pe apartamentul de la Ciocana, apartamentul părinților medi din sectorul Buiucani, unde cică am o cotă de privatizare, dar și pe casa părintească de la Colonița, unde îmi aparține o cotă de trei cincimi. Seria constă din două garaje, beci, care au număr cadastral. S-a mai pus sechestru pe o bucătărie de vară, care are număr cadastral. Dar cel mai interesant, este că s-a pus sechestru o construcție auxiliară, cotețul păsărilor. Aici stau găinile și două curci. Iată de aceasta am zis:  „Plahotniuc, ai ajuns de râsul curcilor””, a relatat Dorin Chirtoacă.

Fostul primar a menționat că după ce din Moldova a dispărut „un miliard de euro, după ce a fost furat aeroportul, Air Moldova” e de râsul curcilor că s-a ajuns la cotețul păsărilor.

Cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată care urmau să fie amenajate în capitală, Dorin Chirtoacă este investigat în cel de-al doilea dosar. Fostul edilul este suspectat de depăşirea atribuţiilor de serviciu, aducând municipalităţii prejudiciu în valoare de peste 60 de milioane de lei pentru că nu ar fi executat corect zeci de hotărâri judecătoreşti privind asigurarea cu spaţiu locativ a mai multor persoane.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.