""
Connect with us
"
"

Politică

Deputații PSRM au părăsit sala Parlamentului: „Vom merge în teritoriu și vom explica ce se întâmplă”

Publicat

pe

Deputații fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au părăsit sala Parlamentului în semn de protest pe motiv că majoritatea parlamentară respinge propunerile socialiștilor și votează grabnic proiectele propuse de Partidul Democrat. „ Deputații din majoritatea parlamentară sunt o mașină de vot ”, a declarat președinta frcțiunii PSRM Zinaida Greceanîi.

„Asistăm la momentul în care majoritatea parlamentară nu acceptă nicio propunere pentru a fi inclusă în ordinea de zi ce ține sau îi interesează pe cetățeni. Cred că nu este absolut corect! Măcar ceva trebuia să fie acceptat. În schimb, pe ultima sută de metri, majoritatea parlamentară include pe ordinea de zi subiecte care sunt foarte importante și poate trebuie să fie aprobate, dar nu în așa modalitate. Aceasta se face ca să nu înțeleagă nimeni ce s-a votat și ce se întâmplă”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Ea a precizat că deputații socialiști vor merge în teritoriu și vor explica ce se întâmplă în Parlamentul Republicii Moldova.

loading...

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Politică

10 ani de la moartea lui Serghei Magnițki/ Șansele ca Legea Magnițki să fie adoptată în Moldova

Publicat

pe

De către

PE SCURT

Numele lui a devenit sinonim  cu combaterea corupției și abuzurilor asupra drepturilor omului. Moartea lui a generat o lege nouă în SUA, apoi în alte cinci state, iar sacrificiul său a rezonat cu victimele abuzurilor. Zilele acestea s-au împlinit zece ani de la moartea lui Serghei Magnițki, cel care a scos la iveală scheme de delapidare a 230 milioane de dolari din bugetul Rusiei.

De aproape doi ani, în Republica Moldova se fac încercări de a promova legea Magnițki, inspirată de legea adoptată în 2012 de către Congresul SUA, dar fără succes. Experții spun că în actuala conjunctură politică șansele ca o astfel de lege să fie adoptată sunt nule, însă precizează că aceasta ar putea fi adoptată și în viitor, pentru că nu își va pierde din actualitate încă mulți ani înainte.

PE LUNG

Cine a fost Serghei Magnițki

Avocatul rus Serghei Magnitki a fost șeful departamentului fiscal și audit la compania Firestone Duncan, o firmă care presta servicii juridice, inclusiv pentru Hermitage Capital Management, care potrivit presei ruse în anii 2007-2008 era cel mai mare investitor străin în Rusia și era înfiinţată de americanul William Browder. În 2008, Magnițki a descoperit o schemă de coruptie, în care erau implicați oficiali rusi, prin care au fost delapidați din bugetul Rusiei sute de milioane de dolari. Avocatul susținea la acea vreme că s-a creat o gaură de 230 milioane de dolari în bugetul Rusiei. Potrivit lui, schema ar fi fost pusă la cale de responsabili din Ministerul de Interne, Serviciul Federal de Securitate şi FISC, în detrimentul statului şi al Hermitage Capital.

În pofida celor prezentate, în noiembrie 2008, Serghei Magnițki a fost reținut, fiind suspectat, potrivit autorităților, că ar fi ajutat la evaziunea fiscală a companiei pentru care lucra. 11 luni mai târziu, el a murit într-un izolator din Moscova, la vârsta de 37 de ani. Potrivit versiunii oficiale, moartea a survenit în urma unor probleme de sănătate. Consiliul Consultativ pentru Drepturile Omului a declarat, însă, în 2011, că Magniţki a fost bătut cu cruzime de gardieni, înainte de moartea sa. Cu câteva săptămâni înainte să moară, acesta a scris o serie de scrisori și petitii în care descria cum a fost transferat de mai multe ori în celule cu condiții mizerabile.  În 2013 o instanță din Moscova l-a declarat pe Serghei Magniţki vinovat post mortem (un caz fără precedent în Rusia), în dosarul intentat pentru evaziune fiscală. Moartea lui Magnitki a provocat o dispută între Rusia și SUA pe tema abuzurilor în penitenciar și coruptiei.

Ce este Legea Magnițki și unde funcționează

Legea Magnitki (din engleză Magnitsky Act) a fost adoptată în șase țări. Primele care au adoptat această lege au fost SUA – în 2012, la presiunea reprezentanţilor businessului american, legislaţia fiind îndreptată iniţial împotriva funcţionarilor din Federaţia Rusă, care direct sau indirect au contribuit la moartea lui Serghei Magniţki sau au acoperit schemele de corupţie pe care acesta le-a deconspirat.

În 2016, Congresul SUA a extins „legea Magnițki”, făcând-o globală, adică a început să fie aplicată nu numai împotriva cetățenilor Rusiei implicați în fraudele bancare și încălcarea drepturilor omului, ci și cetățenilor din alte țări. Astfel autorităţile Statelor Unite ale Americii au obţinut un instrument important în lupta cu persoanele care se fac vinovate de corupţie şi încălcarea drepturilor omului, indiferent de naţionalitate.

Ulterior, au fost aprobate legi asemănătoare în Estonia – în 2016, în Canada și Lituania – în 2017, precum și în Letonia – în 2018. În Marea Britanie, prima parte a Magnitsky Act, care viza înghețarea bunurilor celor care, au fost implicați în încălcări grave ale drepturilor omului, a fost adoptată în 2017. Totuși, în 2018, parlamentul britanic a aprobat un proiect de lege ce prevăde sancțiuni și în cazul spălării de bani. Acesta includea și amendamentul Magnițki, o dispoziție similară cu legile adoptate anterior și în celelalte țări.

Principalul mecanism al Global Magnitsky Act constă în interzicerea emiterii vizelor de intrare pentru cetățenii implicați în fraudele bancare și încălcarea drepturilor omului. Interdicția poate fi limitată la cinci ani sau mai mult. A doua măsură –  pe teritoriul acelor țări care aprobă legea Magniţki sunt permise blocarea activelor, bunurilor, conturile bancare ale persoanelor străine implicate în derapajele menționate.

În 2018, proiectul Legii Magnițki a fost înregistrat în Parlamentul Republicii Moldova

În 2018, reprezentanții societății civile din Moldova au lansat discuții publice, în cadrul cărora au insistat ca în Republica Moldova să fie aplicată „Legea Magnițki”, declarând că un astfel de act normativ este necesar pentru a pedepsi mai aspru persoanele implicate în spălarea banilor, Inițiativa a fost semnată de Transparency International Moldova, IDIS „Viitorul”, comunitatea WatchDog și Centrul pentru Politici şi Reforme. Extertul WatchDog Sergiu Tofilat atenționa atunci că schema deconspirată de avocatul Serghei Magnițki, care ține de furtul a 230 de milioane de dolari din bugetul Federației Ruse, ține nemijlocit și de Republica Moldova. Pentru că, în 2008, când aceste mijloace au fost sustrase din bugetul Federației Ruse, peste 60 de milioane au trecut prin conturile de la Banca de Economii a două companii moldovenești.

La puțin timp după inițiativa ONG-urilor, un grup de deputați din fracțiunea PLDM și câțiva neafiliați au înregistrat, în Parlament, un proiect de lege prin care se propunea interzicerea intrării pe teritoriul țării a persoanelor care se fac vinovate de infracțiuni financiare, spălări de bani și încălcări ale drepturilor omului. Proiectul, numit Legea Magnițki, prevedea modificări la două legi – cea privind regimul străinilor în Republica Moldova și legea cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.

Deputatul PLDM Tudor Deliu declara atunci că drept motiv pentru elaborarea și înregistrarea acestui subiect a servit faptul că pe parcursul ultimului deceniu prin sistemul bancar au fost efectuate tranzații suspecte de spălare de bani. „Scopul proiectului de lege este de a crea instrumente legale atât pentru protejarea sistemului financiar bancar autohton de abuzuri, cât și a impune restricții contra persoanelor care comit acte de corupție și violare a drepturilor omului”. Deși a fost înregistrat în Parlament, proiectul așa și nu a ajuns pe agenda discuțiilor.

Legea Magnițki în pachetul de dezoligarhizare al Blocului ACUM

După alegerile parlamentare din februarie 2019, Blocul ACUM a venit cu un pachet de legi pentru dezoligarhizarea statului, cerând tuturor deputaților, cărora le pasă de cetățeni și de Republica Moldova, să-l voteze în primele ședințe ale Parlamentului. Una dintre prevederile acestui pachet includea adoptarea legii Magnițki. La întrebarea de ce ar fi necesară o atare lege, cei de la Blocul ACUM declarau că vor să îmbunătățească nivelul protecției drepturilor omului și să înăsprească  lupta cu spălarea banilor. Proiectul prevedea ca cetățenilor străini implicați în acte grave de corupție sau de încălcare a drepturilor omului să li se impună un regim de sancțiuni. În argumentarea proiectului se arăta că pentru a pedepsi dur implicarea funcționarilor publici și a demnitarilor de stat în cazuri de corupție la nivelul cel mai înalt și pentru a nu permite încălcarea drepturilor omului, trebuie impus un mecanism de sancțiuni, cunoscut în lume drept „Legea Magnitki”.

Totuși, în cadrul negocierilor pentru formarea majorității parlamentare dintre PSRM și Blocul ACUM,  socialiștii au declarat franc că nu vor susține  proiectul Legii Magnițki. Astfel, deputatul de atunci Ion Ceban a declarat la una din conferințe de presă că unele legi înaintate de Blocul ACUM socialiștii sunt gata să le susțină, însă  altele, precum legea Magnițki, nu ar putea fi votată de PSRM. „N-am fi gata să votăm o asemenea lege”, a spus el atunci. Astfel, proiectul a decăzut din nou de pe agenda discuțiilor.

Care sunt șansele adoptării

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco a declarat că formațiunea sa o să încerce să repună din nou proiectul legii Magnițki pe agenda de discuții. El a recunoscut că deocamdată nu se știe în ce condiții va avea loc acest lucru, dar că legea este foarte actuală, iar derapajele împotriva democrației și dreptului omului trebuie sancționate.

Politologul Victor Juc se arată însă sceptic că o atare inițiativă va fi adoptată: Șansele sunt zero. Aceasta pentru că afectează interesele partidului de guvernământ .

„Nu are șanse această inițiativă, pentru că afectează interesele unui partid de guvernământ. Și nu este întâmplător că în cadrul fostei majortități parlamentare această chestiune nu a fost abordată”.

Mai mult, expertul chiar se întreabă dacă ar mai fi binevenită o astfel de inițiativă în viitor,  pentru că evenimentele pe plan extern decurg foarte rapid. „Adoptarea unui astfel proiect poate ar fi mai mult o satisfacție morală pentru cei care se consideră nedreptățiți”, a precizat Victor Juc.

Expertul WatchDog Sergiu Tofilat se arată și el sceptic că proiectul Legii Magnițki ar putea fi în curând adoptat, pentru că, potrivit lui,  cei care se află acum la guvernare nu au niciun interes să curățe sistemul de corupție. Dar chiar dacă un asemenea instrument ar fi aprobat, el din păcate nu va fi folosit până când nu „vom avea oameni decenți și responsabili în organele de stat” .

„Să luăm cazul cu miliardul furat, legislația  necesară există, dar nu s-a mișcat niciun deget. Deci, până nu vom avea oameni decenți și responsabili în sistem poți să aprobi toate legile din lume și nu o să fie aplicate. Astfel, deocamdată întrebarea aceasta rămâne suspendată”.

Totuși, expertul consideră că în cazul în care proiectul va fi adoptat mai târziu, acesta va rămâne actual: corupția nu o să dispară peste un an sau doi.

„Legea Magnițki,  Global Magnițki Act, dacă vor fi aprobate în Moldova, targhetează nu cetățenii noștri, ci pe cei străini, iar statul trebuie să aibă instrumentarul necesar pentru a se proteja de astfel de cetățeni”, a menționat expertul.

În final, Sergiu Tofilat a opinat că Legea Magnițki, care vine să pedepsească pe cei care au furat 230 milioane de dolari din bugetul Rusiei și l-au omorât pe Serghei Magnițki, este una pro-rusă, sugerând că ar trebuie să fie sprijinită de PSRM, care este unul pro-rus. „În principiu, legea este una pro-rusă pentru că ea pedepsește pe cei care au furat din bugetul Rusiei. Doar că pro-rus înseamnă în beneficiul poporului, și nu în beneficiul celor de la Kremlin. Acestea sunt două chestii diferite”, a adăugat expertul.

loading...

Citește mai departe

Politică

6 neadevăruri cu care Plahotniuc a spart tăcerea

Publicat

pe

PE SCURT

După câteva luni de tăcere, fostul lider al PDM a reușit iarăși să dea temă de discuții publicând o postare pe Facebook, în care dă vina pe fostul guvern că nu ar fi reușit să facă nimic, că ar fi compromis vectorul european, iar PDM ar fi „unica și ultima redută politică prin care este garantată păstrarea Acordului de Asociere cu UE”.

Totuși, prin simple căutări pe Google sau consultând specialiști, statistica Biroului Național de Statistică, raportul Ministerului de Finanțe sau raportul Guvernului Sandu, putem înțelege că ceea ce a scris politicianul sunt informații trunchiate.

PE LUNG

În Chișinău s-au produs evenimente politice prea importante ca să-mi permit să păstrez pauza în declarații, așa cum am…

Geplaatst door Vlad Plahotniuc op Zondag 17 november 2019

Apocalipsa vectorului european, în viziunea lui Plahotniuc

1. Dodon va impune jocul său personal, va aduce Moscova stăpână peste politica moldovenească și… să reorienteze vectorul geopolitic al țării dinspre Occident spre Rusia.

2. După căderea Guvernului Sandu, Moldova nu mai are nici o șansă să urmeze, ca altădată, un traseu euro-atlantic de dezvoltare, orientarea fermă pro-europeană din ultimii ani este în prezent grav compromisă… Republica Moldova și-a pierdut, într-un timp record, profilul geopolitic pro-european.

3. Astăzi, deputații PDM reprezintă unica și ultima redută politică prin care este garantată păstrarea Acordului de Asociere cu UE și tot PDM este formațiunea care poate condiționa și asigura în perspectivă restabilirea vectorului euro-atlantic al Republicii Moldova.

Declarațiile de mai sus aparțin fostului lider PDM. Rezumându-le, Plahotniuc vrea să spună că:  Vectorul geopolitic al R. Moldova va fi reorientat spre Rusia și nu are nicio șansă să urmeze vectorul european, iar PDM este formațiunea care îl va salva.

Expertul Dionis Cenușă a anticipat declarațiile politicianului și a menționat, înainte ca Plahotniuc să scrie pe Facebook, că nicio apocalipsă prevestită în contextul luptelor politice interne nu trebuie să altereze înțelegerea clară a realităților politice locale de către reprezentanții UE. Excluderea emoțiilor și evaluarea drastică a performanței autorităților moldovenești va avea o valoarea adăugată pentru continuarea integrării europene a țării.

În primul rând, integrarea europeană constituie un obiectiv politic asumat de Republica Moldova, nu de un partid în mod individual. De aceea, plecarea ACUM de la putere nicidecum nu trebuie să fie echivalat cu încetarea vectorului european. Din contra, vigilența UE vizavi de executarea angajamentelor moldovenești față de Acordul de Asociere, cuantificată prin condiționalitate, constituie garanția primordială pentru neabandonarea și ramificarea reformelor magistrale.

Cenușă a mai menționat că Republica Moldova este la o nouă răscruce politică, dar accentul european al politicii interne și externe nu poate fi schimbat radical peste noapte.

Chiar dacă în spiritul unei politici externe echilibrate, Guvernul post-Maia Sandu a dat asigurări privind respectarea angajamentele incluse în Acordul de Asociere, iar conglomeratul de actori locali încă poate complica orice tentative de a răsturna vectorul european”.

„Vânătoarea de vrăjitoare împotriva PDM”

Fostul lider al PDM a menționat că în ultimele luni ar fi avut loc represalii crunte împotriva Partidului Democrat, dosare penale intentate abuziv, într-o atmosferă de ură, hărțuire și vânătoare de vrăjitoare la care au fost supuși membrii PDM.

Declarația acestuia este bazată pe conferința de presă organizată recent de către secretarul general al PDM, Alexandru Jizdan, unde a acuzat fosta guvernare de presiuni în aproape toate organizațiile teritoriale ale PDM. Potrivit lui Jizdan, membrii și candidații PDM ar fi fost șantajați că dacă nu vor trece la partidele puterii, vor fi demiși din funcțiile pe care le dețin. Jizdan se referea, mai exact, la cazul directorului „Anenii Noi Gaz”, Veaceslav Bîstrițchi. Acestuia i s-ar fi cerut eliberarea din funcție, pentru că este unul din cei mai activi membri ai PDM. În două localități din Anenii Noi, candidaților democrați la funcția de primar li s-ar fi propus să se retragă din campania electorală, iar dacă nu o vor face, se vor pricopsi cu controale la magazinele pe care le dețin.

De asemenea, Vlad Plahotniuc se referă, indirect, și la decizia Procuraturii Generale de a deschide un dosar penal pentru uzurpare a puterii de stat pe numele fostei guvernări PDM, cu care nu este de acord.

Mai mult, deputatul PDM, Vladimir Cebotari, ex-ministru al Justiției Republicii Moldova, a rămas fără imunitate în luna septembrie a acestui an. Este acuzat în dosarul concesionării Aeroportului.

„Guvernarea PDM a majorat peste orice așteptări veniturile…”

Spre deosebire de ei, guvernul PDM, grație profesionismului și bunei organizări, a reușit să aducă mai multă disciplină în finanțele publice și la vamă, majorând peste orice așteptări veniturile la bugetul public, an de an… – a declarat Vlad Plahotniuc.

De fapt, Guvernul Sandu a publicat rapoarte de activitate. De exemplu, în cel al Ministerului de Finanțe, se spune că ministerul de resort a rămas fără un număr mare de specialiști în direcțiile de politici, precum Reglementarea Achizițiilor Publice și Politici Salariale și Monitorizarea Angajaților în Sectorul Bugetar, aceste direcții fiind cele mai solicitate în contextul măsurilor populiste promovate de fosta conducere PDM.

Ministerul Finanțelor a descoperit o gaură bugetară de circa 4,5 miliarde lei în condiții de izolare financiară din partea Uniunii Europene și a partenerilor străini. Veniturile interne colectate de către Serviciul Fiscal și Serviciul Vamal, deși mai mari decât în aceeași perioadă a anului precedent, erau semnificativ mai mici decât nivelul planificat în buget. În același timp, resursele creditate de precedenta guvernare erau neutilizate.

Astfel, fosta conducere a Ministerului Finanțelor planificase, la capitolul venituri pentru anul 2019, pe lângă acumulările din impozite și taxe, granturi din partea Uniunii Europene în valoare de circa 1 miliard 200 milioane lei. Ținând cont de suspendarea relațiilor cu FMI și cu partenerii europeni, aceste surse existau doar pe hârtie și nu puteau intra în buget.

Gaura financiară lăsată de fosta guvernare se datorează și noii legi a salarizării, document care a fost adoptat în grabă, înainte de alegeri, fără a dispune de un registru al angajaților bugetari și cu schimbări majore în Parlament care nu au ținut cont de arhitectura legii și pentru care nu a fost efectuată o evaluare a impactului. Insuficiența de resurse financiare estimată la acel moment era de circa 1 miliard 250 milioane lei. Pentru a finanța deficitul bugetar, fosta guvernare planificase împrumuturi din partea FMI, UE și Băncii Mondiale în valoare totală de circa 2 miliarde de lei. În condițiile în care finanțarea externă fusese blocată, probabil unica sursă sigură de finanțare erau împrumuturile interne de la bănci, cu costuri mult mai mari – se arată în raportul Ministerului de Finanțe.

Salarii mărite cu 50%?

„Am reușit să majorăm salariile în sectorul bugetar, dar și veniturile salariaților din sfera privată cu aproximativ 50%”, a scris Vlad Plahotniuc.

Conform datelor statistice ale BNS, vedem că salariile atât în sectorul real, cât și în cel real a fost majorat, anual. Cele aproximativ 50% menționate de politician sunt, de fapt,… 43,6%. Explicație: în trimestrul II al anului 2016, salariul mediu pe economie în sectorul real constituia 5 244,4 lei. În al doilea trimestru al anului 2019, salariul mediu pe economie în sectorul real era de 7 535 lei. Deci, de când a fost instalat guvernarea PDM și până în ultimele luni de viață a acesteia, salariul mediu pe economie în sectorul real a crescut cu 2 290,6 lei, adică cu 43,6%.

Mai facem un exercițiu pentru comparație. În 2015, salariul mediu pe economie în sectorul real constituia 4 692 lei. În 2012 acesta era de 3 461 lei. Deci, din 2012 până în 2015, acesta a crescut cu 1 231 de lei, adică cu 35,5%.

„În Moldova nu s-a calculat deocamdată salariul de trai. La moment, operăm cu alte concepte precum salariu minim, salariu mediu sau pragul de sărăcie. Pe lângă faptul că salariul de trai calculează costurile vieții, acesta este și un drept garantat inclusiv de Declarația Universală a Drepturilor Omului, dar și de Constituția țării noastre în care se menționează că cetățenii au dreptul la un trai decent. Salariul minim de existență însă nu acoperă cheltuielile unui trai decent.”

170 de mii de locuri de muncă în 3 ani?

„Aceasta a permis ca în perioada guvernării noastre să atragem investiții și să creăm 170 de mii de locuri noi de muncă…”, a scris politicianul pe Facebook. 

Această cifră se regăsește și în raportul de activitate pentru trei ani al Guvernului Filip prezentat în ianuarie 2019. Atunci, blocul ACUM s-a sesizat și a declarat că guvernanții, de fapt, au tăcut despre lichidarea a zeci de mii de locuri de muncă. „Potrivit ultimelor date disponibile de la BNS în anii 2016 și 2017, au fost create cumulativ 107,7 mii noi locuri de muncă. Ceea despre ce guvernanții preferă să tacă mâlc este că în aceeași perioadă în economie au fost lichidate 113,8 mii locuri de muncă. Ce avem în rezultat? După doi ani ai Guvernului Filip, numărul locurilor de muncă din economie s-a redus cu peste 6 mii”, se arată într-o declarație a blocului „ACUM”.

„Datele Biroului Național de Statistică denotă clar că, în timp ce rata de creare de noi întreprinderi în Republica Moldova în anul 2017 a fost de 16,3%, rata de desființare a acestora a fost de 22,2%, adică, excact ca în cazul locurilor de muncă, numărul întreprinderilor lichidate depășește numărul afacerilor noi create sau și mai simplu de înțeles – în anul 2017, în medie la fiecare 100 de întreprinderi noi create alte 136 de întreprinderi existente și-au încetat existența”, scrie în declarația făcută de blocul ACUM.

Nu a fost înfăptuit nimic constructiv…

„Dar au venit așa-numiții revoluționari de dreapta și de stânga, și toate aceste proiecte au fost date peste cap, au fost închise, însă în locul lor nu a fost înfăptuit nimic constructiv, nimic”, a adăugat Vlad Plahotniuc la declarațiile făcute mai sus.

La 100 de zile de guvernare, Maia Sandu a publicat un raport de activitate. Dacă ne uităm peste el, putem vedea, printre altele, că:

  • Guvernul urma să aloce 170 de mii de lei autorităților publice locale de nivelul doi în vederea susținerii programelor raionale de granturi pentru inițiativele tinerilor la nivel local.
  • De la 1 ianuarie 2020 toate încasările din impozitul pe venit al persoanelor fizice ar putea rămâne în bugetele primăriilor din localităţile rurale. În prezent, doar 75 la sută din aceste venituri rămân în gestiunea autorităţilor locale. În cazul oraşelor şi municipiilor acest coeficient va creşte până la 50%.
  • S-a deschis la Cahul proiectul-pilot SMURD-SUD, ceea ce a dus la reducerea perioadei de intervenție la chemarea urgenței și va oferi acces la servicii moderne de intervenție locuitorilor din sudul țării.
  • Cele 2 autospeciale de model TOMA, donate de Turcia, pentru a dispersa mulțimea în timpul protestelor, au fost transferate Inspectoratului General pentru Situații de Urgență – să fie folosite la salvarea vieților omenești și la intervențiile salvatorilor și pompierilor în situații excepționale.
  • Au fost mărite plățile pentru munca de noapte a personalului medical și non-medical încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală. Plățile au crescut de câteva ori în comparație cu cele existente și se vor efectua în mărime fixă ajungând până la 1000 de lei brut pentru o tură, conform specialității și unității în care activează angajatul.
  • Au fost făcute modificările legislative pentru majorarea de circa 3 ori a indemnizațiilor pentru absolvenții-medici (120 mii lei) și pentru cadrele cu studii medicale medii (96 mii lei) care merg să lucreze în sate și orașe mici.
  • A fost majorată indemnizația unică la nașterea copilului cu 1608 lei, astfel constituind din 1 iulie 2019 7911 lei.
  • Calea Ferată din Moldova. Fostul guvern a identificat mai multe scheme de corupție prin care statul era devalizat de cel puțin 500 milioane lei anual. A fost numit un nou vicedirector interimar.

Despre „înfăptuirea a nimic constructiv” a vorbit fosta Înalta Reprezentantă UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate Federica Mogherini. Aceasta s-a întâlnit cu Maia Sandu la începutul lunii octombrie. „Vizita mea este un semnal de relansare a relațiilor între Republica Moldova și Uniunea Europeană. Astăzi vedem schimbări pozitive în Republica Moldova, pentru care am lucrat cu toții împreună. Simțim responsabilitatea să sprijinim Republica Moldova nu doar financiar, politic, dar și cu semnale foarte clare și vizibile”.

loading...

Citește mai departe

Politică

Echipa lui Ion Ceban a făcut prima ofertă pentru conducerea Primăriei. Un activist a devenit viceprimar de Chișinău

Publicat

pe

De către

PE SCURT

Echipa primarului ales Ion Ceban a făcut prima ofertă pentru conducerea Primăriei Chișinău. Activistul Victor Chironda, cel care a candidat la funcția de primar al Capitalei, iar în urma alegerilor locale din 20 octombrie a devenit consilier municipal, a anunțat că a acceptat propunerea de a ocupa funcția de viceprimar de Chișinău.

Experții în domeniu susțin că oferta venită din partea primarului ales Ion Ceban pentru Victor Chironda era una așteptată, dat fiind că, pe de o parte, arată bine ca la una din funcțiile de conducerea a capitalei să fie o persoană din afara echipei sale, iar pe de altă parte activistul civic are studiile necesare pentru această funcție. Mai mult, în cadrul dezbaterilor electorale, Ion Ceban a recunoscut că singurul său contracandidat care are o viziune asupra dezvoltării orașului, în speciale pe domeniul urbanistic , era anume Victor Chironda. Victor Chironda, este originar din Chișinău, are 30 de ani, este urbanist și consultant în planificare urbană în proiectul „Orașe verzi pentru Moldova”. 

PE LUNG

Cine este Victor Chironda

Din 2008 până în 2011, Victor Chironda a studiat la Facultatea de Istorie a USM, unde a obținut licența în științe umanitare. Ulterior, a urmat un masterat în domeniul Administrației Publice la Academia de Administrare Publică. Din 2016 până în 2018 a făcut un masterat în Studii Urbane în Bruxelles-Viena-Copenhaga-Madrid (4Cities – Euromaster in Urban Studies).

Totodată, în ani 2010-2011 a fost trainer, manager de proiect în organizația neguvernamentală „European Centre for Training and Development”. S-a ocupat de analiza și promovarea politicilor educaționale. Mai târziu,  s-a ocupat de cercetarea și analiza politicilor în domeniul dezvoltării și educației urbane în cadrul Centrului de analiză a politicilor publice „Bloguvern”.

Între anii 2015 – 2018 a activat în calitate de co-fondator și coordonator în cadrul RCU (Rețeaua Civică Urbană), o structură ce-și propune să interconecteze organizații neguvernamentale, asociații publice, grupuri de inițiativă și activiști independenți preocupați de problemele de dezvoltare urbană din Moldova. Este director al Asociației Obștești „Centrul pentru Politici Europene”, membru al Asociației Obștești WatchDog și a fost consilier municipal în cadrul CMC din partea PPEM, din 3 iulie. Chironda a fost preşedintele grupului de iniţiativă pentru organizarea referendumului de demitere a primarului general al Capitalei, Dorin Chirtoacă.

A devenit cunoscut, mai ales în rândul tinerilor, după cea a lansat proiectul de renovare a scuarului teatrului Cehov, când a inițiat o campanie de colectare de fonduri în care s-au colectat 15 mii de dolari. Banii colectați au fost folosiți pentru realizarea primei etape de renovare a scuarului – în care s-a instalat mobilier urban din fontă, s-a tras iluminare și a fost amenajată o peluză și un sistem automatizat de irigare. L cea de-a doua etapă,realizată în perioada 2017-2018, din banii alocați de CMC, au fost făcute lucrări de demolare și reconstrucție a elementelor de beton și pavaj.

Victor Chironda despre numirea sa în funcție

„Obiectivul meu este să planific și să livrez municipiului Chișinău o mobilitate mai bună în 4 ani de mandat: un transport public mai eficient și mai confortabil, trotuare comode și accesibile, o infrastructură pentru bicilete decentă, spații publice amenajate corect, o documentație de urbanism modernă și realistă”, a declarat Victor Chironda, după anunțul făcut.

El a spus că în campania electorală nu a făcut politică ci a promovat problematica dezvoltării urbane și a oferit viziune și soluții pentru planificarea urbană și dezvoltarea unei mobilități urbane durabile.

„Acum, având suportul a peste 6 mii de oameni care au ales să ne dea votul, avem o șansă reală să schimbăm felul în care arată orașul și să îmbunătățim calitatea vieții oamenilor în Chișinău.

Îmi propun o activitate bazată pe deschidere și dialog constructiv cu toți consilierii municipali, funcționarii publici, mediul de experți, reprezentanții societății civile, primarii de suburbii și toți locuitorii municipiului Chișinău”, a declarat Victor Chironda.

El s-a arătat sigur că se poate reuși împreună dezvoltarea unui oraș care să ofere oamenilor oportunități, confort și siguranță.

Ce a declarat în campania electorală

Victor Chironda a candidat din partea Mișcării social-politice „Forța Nouă” la alegerile generale locale din 20 octombrie pentru funcția de primar. A acumulat 2.73% (6147) din sufragii.

„Eu vreau un oraș care să le ofere oamenilor oportunități, confort și siguranță. Prin oportunități am în vedere posibilități de creare și dezvoltare a unor afaceri și de angajare. Chișinăul trebuie să fie prima opțiune de urbanizare a oamenilor din Moldova. Nu Padova, Moscova sau Madrid”, a declarat Victor Chironda.

Într-un răspuns acordat pentru Moldova.org, Victor Chironda a enunțat cum vede soluționare a cinci probleme ale capitalei:

Câinii vagabonzi

Pentru eliminarea câinilor vagabonzi ne propunem implementarea Regulamentului privind întreținerea animalelor de companie, care prevede amendarea stăpânilor care părăsesc animalele de companie în stradă. De asemenea vom promova construcția unui azil pentru animale fără stăpân, conform normelor europene.

Ambuteiajele

Ambuteiajele și congestiile de trafic sunt o consecință a imposibilității de deplasare pe jos. În fiecare an, tot mai mulți chișinăuieni își cumpără automobile și le folosesc tot mai des.
Pentru a stimula orășenii să meargă mai mult pe jos este necesară reparația tuturor trotuarelor, securizarea tuturor trecerilor pietonale din oraș prin construcția de insulițe de refugiu, a trecerilor denivelate, iluminare nocturnă și dublarea la suprafață a trecerilor pietonale subterane.
Pentru a reduce utilizarea automobilelor private, este necesară promovarea transportului alternativ – biciclete, trotinete electrice, segway-uri prin crearea pistelor pentru biciclete, calmarea traficului și organizarea punctelor de închiriere a transportului alternativ.

Fluidizarea traficului poate fi realizată prin implementarea sistemului de semaforizare adaptivă a tuturor intersecțiilor din oraș și prin crearea Centrului Municipal de Monitorizare și Control al Traficului care ar putea monitoriza și interveni în regim real în traficul din oraș.

Calitatea drumurilor

Pentru îmbunătățirea calității drumurilor este necesară o activitate complexă focusată pe patru direcții de activitate, după cum urmează:
A) Planificare curentă – revizuirea caietelor de sarcini, organizarea transparentă a concursurilor și neadmiterea la reparația drumurilor a companiilor care au eșuat anterior. Instituirea unui sistem de raportare online a principalelor probleme, inclusiv a gropilor care necesită intervenții urgente.
B) Planificare strategică – vom elabora un plan multianual care va cuprinde lucrările de reparație şi întreținere pentru fiecare stradă. Planul va fi elaborat și promovat rațional, consecvent, transparent și incluziv. În funcţie de tipul lucrărilor, vom elabora bugetul şi investiţiile necesare pentru fiecare perioadă de timp. Vom solicita Guvernului formarea unui grup de lucru pentru implementarea construcţiei şoselei de centură a mun. Chişinău.
C) Finanțare – sunt minim 3 surse disponibile: (i) bugetul central – vom solicita continuarea descentralizării Fondului Rutier, pentru a obține mai multe fonduri pentru oraș din accizele pentru combustibil, la care contribuie nemijlocit și locuitorii orașului; (ii) bugetul local – vom majora veniturile la bugetul municipal (administrarea eficientă a proprietăţilor municipale, încasarea eficientă a impozitelor şi sancţionarea celor care se eschivează de la plata impozitelor, revizuirea taxelor locale în funcţie de priorităţile de dezvoltare a oraşului); (iii) surse externe – vom coopera strâns cu instituțiile financiare internaționale pentru a atrage resurse la condiții avantajoase.
D) Reparații capitale după proiecte bine gândite și monitorizate eficient; reparaţii curente efectuate la timp, pentru a asigura exploatarea optimală a drumurilor urbane. Trebuie prevenite cazurile când lucrările sunt efectuate necalitativ. În acest sens, contractarea lucrărilor de reparaţie a drumurilor trebuie să includă prevederi privind calitatea şi termenul de garanţie la învelişul de asfalt, precum şi garanţii financiare privind repararea prejudiciilor dacă lucrările au fost făcute necalitativ.
Inițial vom realiza o evaluare a stării și necesităților de reparație a principalelor străzi din foecare sector, apoi vom prioritiza lucrările de reparație în funcție de capacitatea de trafic motorizat și pietonal al fiecării străzi.

Grădinițele

Creșterea numărului de locuri în grădinițe este o prioritate. Ne propunem acoperirea necesităților de locuri în grădinițe prin reîntoarcerea și deschiderea grădinițelor închise.

La fel vom promova construcția obligatorie a noi grădinițe în cadrul complexurilor locative nou-construite, în cadrul unor parteneriate public-private cu companiile de construcții. De asemenea, propunem introducerea clasei ”zero” în școlile primare din oraș pentru a transfera grupele pregătitoare de la grădinițe în școli.

Acest lucru va putea crea condiții pentru organizarea de grupe-creșă în grădinițe. Pentru școlile din Chișinău vom promova un program municipal de renovare și dotare a sălilor de studii și a sălilor și terenurilor de sport.

Pentru deplasarea elevilor la școală în siguranță, propunem organizarea rutelor de autobuze școlare care vor transporta elevii din sectoare spre școlile și liceele din centrul orașului. Iar în preajma fiecărei școli propunem organizarea zonelor de îmbarcare și debarcare a copiilor aduși de către părinți cu automobilul.

WC publice

Vom iniția un proiect municipal de construcție/renovare a veceelor publice și a fîntînilor cu apă potabilă gratuite în spațiile publice din oraș (parcuri, scuaruri, piețe).
De asemenea, vom promova introducerea prevederii de garantare a accesului gratuit și liber la veceu în toate localurile din oraș (cafenele, baruri, restaurante) în calitate de condiție obligatorie pentru autorizarea activității acestora.

loading...

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Divertisment5 ore în urmă

Toamnă cu decizii ciudate. Cum autoritățile din alte țări încearca să-și rezolve problemele

PE SCURT Normalitatea e o noțiune relativă. Limitele normalității pot fi sfidate cu cele mai neobișnuite decizii. Toamna aceasta autoritățile...

Știință9 ore în urmă

Trucul care te face să depășești anumite rețineri. Cum unii se joacă cu mințile noastre

PE SCURT De multe ori te prinzi că ai intrat în magazin ca să-ți cumperi o gustare, dar ai ieșit...

Cultură13 ore în urmă

8 idei: cum să-ți petreci timpul în următoarele 2 zile

PE SCURT Weekendul acesta este plin de evenimente, atât în Chișinău, cât și în restul țării. Ai la dispoziție două...

Social14 ore în urmă

Cine sunt și de ce solicită azil moldovenii, în grupuri mari, în Olanda

PE SCURT Presa olandeză a publicat un reportaj despre autobuzul cu cei 65 de cetățeni moldoveni care se îndreptau spre...

Economie18 ore în urmă

Chicu a revenit de la Moscova cu promisiuni. Cât de realizabile sunt acestea

PE SCURT Prim-ministru Ion Chicu, revenit dintr-o vizită la Moscova, a anunțat mai multe înțelegeri convenite cu autoritățile ruse.  Două...

EcologieO zi în urmă

Cum Franța a devenit lider mondial în limitarea risipei alimentare

PE SCURT  În anii când rafturile din magazine sunt pline cu tot ce ne dorim, adesea uităm de limite și...

EcologieO zi în urmă

Cum au devenit urșii o problemă în România și de ce omorul lor nu este o soluție

PE SCURT Timp de o săptămână, în România au fost uciși trei urși. Toți trei au fost loviți de automobile....

Advertisement

Politică

Politică2 zile în urmă

10 ani de la moartea lui Serghei Magnițki/ Șansele ca Legea Magnițki să fie adoptată în Moldova

PE SCURT Numele lui a devenit sinonim  cu combaterea corupției și abuzurilor asupra drepturilor omului. Moartea lui a generat o lege nouă...

Politică4 zile în urmă

6 neadevăruri cu care Plahotniuc a spart tăcerea

PE SCURT După câteva luni de tăcere, fostul lider al PDM a reușit iarăși să dea temă de discuții publicând...

PoliticăO săptămână în urmă

Echipa lui Ion Ceban a făcut prima ofertă pentru conducerea Primăriei. Un activist a devenit viceprimar de Chișinău

PE SCURT Echipa primarului ales Ion Ceban a făcut prima ofertă pentru conducerea Primăriei Chișinău. Activistul Victor Chironda, cel care...

PoliticăO săptămână în urmă

Care au fost ultimele decizii luate de Guvernul Maia Sandu

PE SCURT În ultima ședință de a Guvernului Maia Sandu, pe agendă au fost incluse două subiecte: unul ce ține...

PoliticăO săptămână în urmă

Ce condiții pun partidele politice pentru formarea noului Guvern

PE SCURT Președintele țării, Igor Dodon, a inițiat astăzi consultări cu fracțiunile parlamentare ca urmare a demiterii Guvernului Maia Sandu. ...

OpiniiO săptămână în urmă

Cum a fost discutată căderea Guvernului Maia Sandu pe Facebook

PE SCURT Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis astăzi în urma unei moțiuni de cenzură înaintate de Partidul...

PoliticăO săptămână în urmă

Guvernul Sandu a picat. Povestim pe scurt ce s-a întâmplat în Parlament

PE SCURT Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis astăzi în urma unei moțiuni de cenzură înaintate de Partidul...

Advertisement

Opinii

noiembrie 2019
L Ma Mi J V S D
« oct.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930