Demnitarii de prim rang nu vor avea dreptul sa refuze la paza de corp, chiar daca vor dori acest lucru. Acest lucru este prevazut de proiectul Legii cu privire la Serviciul de Protectie si Paza de Stat, care a ajuns deja in Parlament si urmeaza a fi dezbatut de deputati in timpul apropiat, releva DECA-press.
Potrivit documentului, din categoria demnitarilor Republicii Moldova care beneficiaza de protectie vor face parte: presedintele Republicii Moldova, presedintele Parlamentului, premierul, ex-presedintii Republicii Moldova, ex-presedintii Parlamentului pe perioada stabilita de legislatie.
De asemenea, pe durata mandatelor presedintelui Republicii Moldova, presedintelui Parlamentului si premierului se va acorda protectie si membrilor familiilor acestora.
In cazuri exceptionale, la decizia presedintelui Republicii Moldova, va putea fi acordata protectie si altor persoane, „daca se va constata o stare de pericol sau daca vor exista informatii despre organizarea unor actiuni prin care s-ar atenta la viata, integritatea fizica, libertatea de actiune si sanatatea acestora”.
„Demnitarilor straini si membrilor de familie ai acestora li se va asigura protectie pe durata sederii in Republica Moldova, in conformitate cu legislatia interna, tratatele si acordurile internationale la care Republica Moldova este parte”, se spune in proiectul de lege.
Potrivit documentului, Serviciul va asigura si paza unor sedii si resedinte, lista carora va fi stabilita prin hotarare de Guvern. // DECA-Press
Demnitarii de prim rang nu vor avea dreptul sa refuze la paza de corp, chiar daca vor dori acest lucru
Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.