Comisia Europeana este multumita de implementarea planului de actiuni RM-UE

Comisia Europeana este multumita de realizarile inregistrate in procesul implementarii Planului de Actiuni Republica Moldova – UE pe parcursul primului an de la semnarea documentului. Totodata, reprezentantul CE in Moldova sustine ca ramin inca multe de realizat in domeniul asigurarii drepturilor omului, in combaterea coruptiei si la reformarea sistemului judiciar, informeaza MOLDPRES.

Ambasadorul Cesare de Montis, sef al Delegatiei Comisiei Europene in RM, a declarat astazi in cursul unei evaluari ca printre realizarile cele mai relevante inregistrate la acest capitol se numara deschiderea Delegatiei CE la Chisinau, desemnarea reprezentantului special al UE pentru RM, ambasadorul Jacobovits de Szeged, crearea unei Misiuni a UE pentru Asistenta la Frontiera dintre Moldova si Ucraina, obtinerea progreselor in domeniul reformelor economice, s.a.

intrebat daca UE ar putea majora asistenta financiara pentru Moldova in procesul implementarii Planului, Cesare de Montis a comunicat ca aceasta ar fi posibil, dar ca asemenea decizii trebuie luate de catre autoritati la un nivel inalt. in acest sens, De Montis a salutat semnarea unui nou Acord intre RM si FMI, si a apreciat ca ca UE ar putea profita de acesta in vederea acordarii de asistenta Moldovei.

Andrei Stratan, ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene, a relevat ca anul 2006 va fi unul decisiv in procesul implementarii Planului de Actiuni RM-UE, iar prioritar in anul curent vor fi consolidarea democratiei si statului de drept, asigurarea reformelor economice prin crearea unui climat favorabil investitorilor straini, initierea unui dialog cu UE privind facilitarea regimului de vize, s.a.

Planul de Actiuni RM-UE a fost semnat la 22 februarie 2005 in vederea asigurarii integrarii europene a RM si urmeaza a fi implementat pina in anul 2007. // Moldpres

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.