Connect with us
"
"

Politică

Comisia de anchetă privind Fundaţia „Open Dialog”: Maia Sandu merge la Parlament pentru a face claritate

Publicat

pe

Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept ale acuzațiilor de imixtiune din partea Fundaţiei „Open Dialog” şi fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice organizează astăzi a doua rundă de audieri. La acestea va fi prezentă și lidera PAS Maia Sandu.

„Președinta PAS, Maia Sandu, va merge astăzi, 12 noiembrie, la Parlament pentru a face claritate și a pune punct minciunilor lansate de guvernare în cazul așa-numitei anchete inițiate pe marginea finanțării PAS”, a declarat formațiunea.

Prima rundă de audieri ale comisiei a avut loc pe 2 noiembrie. Ședința a fost cu ușile închise, invocându-se caracterul secret al informațiilor examinate de deputați.

Totuși, într-un comunicat al Parlamentului s-a precizat că, din primele informații recepționate de Comisie, s-a constatat că există nu una, dar mai multe ONG-uri din străinătate, care au desfășurat activități ce ar putea fi neconforme cu legile moldovenești și ar putea reprezenta imixtiune în politica internă a Republicii Moldova, precum și elemente ce țin de finanțări ilegale ale unor organizații politice și ale unor politicieni.

Totodată, s-a precizat că activitatea Comisiei parlamentare de anchetă se rezumă la colectarea de informații, analizarea lor și formularea de recomandări, neavând atribuții de ordin juridic.

Ludmila Kozlovska a fost acuzată de autoritățile de la Varșovia că ar lucra în interesul Moscovei, motiv care a stat la baza expulzării sale din spațiul Schengen, la 13 august. Activista a respins în repetate rânduri aceste acuzații.

De notat că, anterior, Maia Sandu a declarat că „pe toată durata existenței sale, PAS nu a fost finanțat, nu i-au fost prestate servicii cu titlu gratuit și nici nu a fost susținut material de către Fundația „Open Dialog”.

Jurnalistă și știristă din fașă, convertită în om creativ din obligație. Are o memorie fără de preț și păstrează în ea detalii picante despre toți politicienii din Moldova, dar și membrii redacției.

Politică

Pe banii noștri. Se schimbă Constituția de tot sau numai „oleacă”?

Publicat

pe

De către

Politica moldovenească nu pare să fie în vacanță în această săptămână, deși vinerea trecută era anunțat sfârșitul „sezonului politic”. De luni pe plan politic avem războaie ale denumirilor, campanii pe facebook și rețele de socializare, scandal la CSM, dar și s-a sugerat amânarea alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie. Igor Dodon, probabil ducând lipsa întâlnirilor cu președinții de țară, a început să vadă chiar și în lideri autoproclamați ai republicilor separatiste – președinți. 

Luni, 27 iulie 

Săptămâna a debutat cu un nou scandal politic între foști colegi, divorțați la începutul acestui an, Pro-Moldova și Partidul Democrat. Ultimii au contestat înregistrarea denumirii partidului „Pro Moldova”, motivând că deja sunt înregistrate o serie de alte ONG-uri și alte asociații care conțin denumirea „Pro Moldova”. Primii i-au acuzat pe ultimii că folosesc pârghiile puterii pentru a se descotorosi de adversari politici incomozi. Primii zic despre ultimii că sunt corupți. Ultimii zic despre primii că au luat mită. Poate să-i credem pe ambii? 

Primarul de la Bălți, Renato Usatîi, a spus că deocamdată nu vrea să candideze la alegerile prezidențiale. El însă a zis că pentru a candida, acesta ar vrea să fie chemat să candideze de susținătorii săi, care de câteva zile tot postează mesaje pe paginile lor de facebook prin care îl îndeamnă pe Renato Usatîi să candideze. Este improbabil acest scenariu, dar să ne imaginăm că Renato zice la urmă „Aaaaaa, eu mă duc la saună, scuze”. 

Marți, 28 iulie 

În lipsa ședințelor de Parlament, deputații au mutat „petrecerea” la Consiliul Superior al Magistraturii”. Iar pentru că CSM e instituție cu experiență, de această dată a oferit un BEST HITS ai anilor 2015-2019, mai exact, o porție de numiri de persoane cu biografie dubioasă în funcții importante de administrare a domeniului judecătoresc. Politicienii au „petrecut” ziua întreagă acolo, cu proteste și culioace. Iar „Clima” în justiția din Moldova rămâne în continuare nefavorabilă. 

Scuzați, jocuri de cuvinte cu numele Chișca-Doneva nu avem. 

Prim-ministrul Ion Chicu știe să dea veștile rele. El a fost cel care a spus că nu avem voie la nunți, la biserici, că trebuie restricții. Acum vine cu altă veste – am putea să nu avem alegeri prezidențiale din cauza pandemiei. Super! Poate totodată facem din complexul de Condrița o tabără IT, iar din clădirea Președinției un Muzeu al luminii în întunericul orașului? Asta tot din cauza pandemiei. 

Și tot marți, președintele Igor Dodon a decis că dacă tot nu întâlnește prea mulți președinți, iar în ultima vreme nici măcar Putin nu-i răspunde, ar putea inventa unul. Așa că a decis să-l numească pe liderul teritoriului separatist din stânga Nistrului, Vadim Krasnoselski, președinte. În acest ritm, la un moment dat și Ion Ceban va deveni Președinte al Chișinăului.  

Miercuri, 29 iulie 

După ce a terminat reforma justiției, reforma administrativă și alte reforme cu care nu are nicio atribuție Constituțională, Igor Dodon a spus că vrea și o reformă a Constituției. În acest scop a creat o comisie care să lucreze pentru a face acele reforme. Asta vine și în contextul în care Andrei Neguță a spus săptămâna trecută că „Moldova învață experiența Rusiei de a schimba Constituția”. 

Nu că ar fi cea mai bună experiență Constituția Rusiei, inclusiv prin perspectiva de modificare, dar, noi avem o mare problemă aici la implementare. În primul și primul rând ne lipsește Tereșcova. 

Joi, 30 iulie 

Fostul Președinte Vladimir Voronin candidează la funcția de președinte a Republicii Moldovei. După cum s-a înțeles, Voronin are un singur slogan în această campanie, și anume – „eu te-am făcut, eu te omor”. Dumitru Diacov a reacționat la anunț cu un material compromițător, o poză de la plajă în care apare toples Voronin acompaniat un alt politician, cu experiență, de aceeași vârstă cu el și de aceeași generație, Dumitru Diacov. 

La Bălți, în lipsa Parlamentului se bat activiștii de partid. Este cazul celor de la Pro Moldova și celor de la PSRM, care nu au putut împărți locurile pentru corturi, pentru a promova candidații lor la funcția de președinte. 

Vineri, 31 iulie

La complexul de la Condrița unde Igor Dodon crește castraveți au avut loc proteste organizate de veterani. În tot acel timp, deputații PAS l-au acuzat pe Igor Dodon de contrabandă cu țigări. Good times, cum s-ar zice. 

Dumitru Diacov propune ceva mai mult, decât „reforma constituțională” a lui Igor Dodon și anume – rescrierea Constituției, deoarece necesită câteva „ambiguități”. Poate cu această ocazie să fie limitate la două mandate de 4 ani și deputații? Este cumva „ambiguu” cum unii au rezistat atâta în politica din Republica Moldova. 

Între timp, în Moldova

Parlamentul când e în vacanță tot lucrează. Astfel, în această săptămână Comisia de Control a Finanțelor Publice a menționat în mai multe rapoarte de audit că din 25 de rapoarte analizate, s-a constatat o raportare neconformă în evidența contabilă de aproximativ 47 de miliarde de lei, dintre care: 32,6 miliarde în municipiul Chișinău, 13,4 miliarde de lei – înregistrate la Agenția „Moldsilva”, 721,2 miliarde de lei – Ministerul Apărării, 211,4 miliarde de lei – MEI, 8,8 miliarde de lei – Agenția Servicii Publice, 5,1 miliarde de lei – Comisia Electorală Centrală  și 1,3 miliarde de lei  – Autoritatea Națională de Integritate.

În această săptămână au decedat de COVID-19 36 de persoane. Numărul total al persoanelor care au murit din cauza coronavirusului în țara noastră este de 771. 

Citește mai departe

Politică

Din banii noștri: Final de sezon politic. Sezonul epidemiologic continuă

Publicat

pe

De către

Săptămâna curentă, din punct de vedere politic, a durat doar o singură zi. Situația amintește de sezonul final din Game of Thrones, unde conform „ritmului” serialul ar fi trebuit să se termine pe la sezonul al 12-lea sau 13-lea, de fapt, totul a fost grăbit în ultimele două episoade din sezonul 8. La fel și în serialul politicii moldovenești, unde în ziua de luni toate bombele care ar fi trebuit să explodeze în timpul săptămânii au fost detonate într-o după amiază.

Întâi, situația politică, legată de moțiunea de cenzură înaintată Guvernului condus de Ion Chicu, s-a „dezamorsat” prin respingerea acesteia. Apoi, sezonul politic s-a terminat cu închiderea sesiunii Parlamentare. În continuare, urmează o vacanță în care scenariștii pregătesc cel mai probabil următorul sezon care va avea ca plot alegerile prezidențiale și cine știe, poate și alegeri  parlamentare anticipate. Dar să le luăm pe rând.   

 Luni, 20 iulie

Ziua de luni a avut de toate. Întâi, înainte de ședință s-a anunțat că în cel mai „convenabil mod” cu putință, doi deputați de la Partidul Șor s-au îmbolnăvit de COVID-19. Ulterior, majoritatea a anunțat rapid desfășurarea ședinței Parlamentului, în timp ce deputații din Partidul Șor dădeau testele la coronavirus. Până la ora 14:00, când începuse ședința, doar trei deputați lipseau din plen, unul din circumstanțe obiective (Ilan Șor, anunțat în căutare deja de un an de zile) și alții doi din circumstanțe medicale (Vladimir Vitiuc și Igor Himici, anunțați drept bolnavi de COVID). 

Mai multe despre ședința de luni seara puteți citi în „Rezumat din Parlament”. Niște spoilere aici – moțiunea nu a trecut, obținând doar 46 de voturi din 51. Totodată a fost închisă sesiunea de primăvară, tot în grabă. 

Politic, respingerea moțiunii, la pachet cu închiderea sesiunii, pare să fi trimis toți deputații în vacanță. Marea problemă însă este că nimeni nu se poate duce din țară, așa că, în continuare, sezonul politic deși este încheiat, poate pregăti surprize. 

Marți, 21 iulie

Ziua de marți a fost de mahmureală. Ședința de luni s-a terminat în jurul orei 23:00, iar abia a doua zi am avut anumite deznodăminte. Întâi de toate, Andrian Candu a promis „surprize” și faptul că Fracțiunea sa va propune mai multe proiecte pentru „o sesiune extraordinară” a legislativului. Conform procedurii, o asemenea sesiune poate fi inițiată la cererea a 26 de deputați, dar pentru a începe ședința este nevoie de 51 de deputați. 

Deputații ȘOR au anunțat a doua zi că doar cei doi deputați anunțați de ieri sunt infectați de COVID-19. Au fost testați Reghina Apostolova, Marina Tauber, Violeta Ivanov, Denis Ulanov, Vadim Fotescu și Petru Jardan. Toate rezultatele au fost negative. Nimeni nu știe rezultatul lui Ilan Șor. 

Oficial, până acum au fost 5 cazuri de deputați infectați de COVID. Teoretic, cei 5 pot să-și facă propria fracțiune, sau măcar un grup parlamentar pentru început. 

Miercuri, 22 iulie

Ziua de miercuri a fost ziua emisiunilor. Ion Chicu a dat un interviu pentru AGORA, Zinaida Greceanîi a fost la NTV Moldova – o raritate pe scena politică. Și Diacov a fost la JurnalTV, iar Vlad Bătrîncea la TV8 și Andrei Năstase tot la TV8, dar la altă emisiune. De fapt, principalele idei pe care le scoatem din aceste emisiuni au fost următoarele teze și poziții ale partidelor:  

  1. PSRM: Moțiunea dacă trecea – era haos 
  2. PSRM: Faptul că moțiunea nu a trecut dăunează opoziției. 
  3. PDM: A fost o încercare disperată
  4. Bătrîncea: „Alianța haosului” a eșuat. 
  5. PAS/PPDA: Noi îi batem la prezidențiale. 
  6. Chicu: Noi o să guvernăm pentru popor. 

Joi, 23 iulie

Între timp în Moldova politicienii se dau în judecată reciproc. Ies la iveală mai multe detalii despre procesul prin care Maia Sandu l-a dat în judecată pe prim-ministrul Ion Chicu, pentru că ultimul a afirmat că Maia Sandu a votat pentru concesionarea aeroportului către Avia-Invest. Maia Sandu spune că așa ceva nu s-a întâmplat și cere 100 de mii de lei, pentru a fi donați unor familii cu mai mulți copii. 

Deputata Pro-Moldova Ruxanda Glavan anunțat că îi va da în judecată pe deputații Bogdan Țîrdea și Vladimir Odonostalko, ambii socialiști, pentru unele acuzații făcute de ultimii în adresa primei. 

Tot în această zi, Ministerul rus de interne l-a anunțat în căutare pe primarul de Bălți Renato Usatîi – o decizie asupra aplicării unui mandat de arest „in absentia” urmând să fie luată în curând. Usatîi s-a declarat nevinovat și l-a acuzat pe Dodon că ar fi orchestrat „prin intermediul amicilor săi” un dosar penal politic la Moscova.

Vineri, 24 iulie 

Tradiția știrilor de vineri, în care este implicat Plahotniuc, continuă. Astfel, o cerere de dare în căutare a fostului președinte al PDM, Vlad Plahotniuc, de către autoritățile moldovenești a fost respinsă de către Interpol.  

Igor Dodon pregătește o emisiune nouă „Președintele Răspunde”, de această dată, invitând jurnaliștii la el, la Condrița, complex care aparține statului și unde Dodon se află doar în virtutea funcției pe care o deține. Acesta a spus într-un teaser că „va face un tur prin sere jurnaliștilor, dar, nu le va da tușonka”. 

Între timp, în Moldova

Între timp, în această săptămână, am trecut de cifra de 3000 de angajați ai sistemului medical infectați cu COVID-19, din momentul începerii pandemiei. Dintre aceștia 975 încă se află la tratament. 

Până în prezent în Moldova au decedat din cauza pandemiei 721 de persoane, 35 în această săptămână. 

Totodată, starea de urgență în sănătatea publică a fost prelungită până pe data de 31 august. =

Schemele din anii precedenți ar putea să aibă efecte foarte dure pentru Moldova. Astfel, noi riscăm să plătim circa 900 de milioane de euro în urma procedurii de reziliere a contractului cu AviaInvest, compania care concesionează aeroportul din Chișinău. Totodată, alte 50 de milioane de lei ar urma să fie cerute de firma care organiza programul moldovenesc cu „cetățenia prin investiție”. 

Citește mai departe

Politică

Rezumat din Parlament: Moțiune respinsă și despre cum și-au luat vacanță la miez de noapte

Publicat

pe

De către

Parlamentarii au discutat astăzi în total 9 proiecte pe ordinea de zi. Cu un randament de 11%, parlamentarii au reușit astăzi doar să respingă o moțiune de cenzură împotriva guvernului condus de Ion Chicu. Deputații au început ședința cu o ceartă de jumătate de oră pentru a hotărâ ordinea de zi. 

Din start s-a anunțat că deputații Vladimir Vitiuc și Igor Himici, de la fracțiunea Partidului Șor au fost îmbolnăviți de Coronavirus. Drept răspuns, deputații au decis să le interzică accesul acestora la ședința deputaților din fracțiune. Totuși, Marina Tauber a reușit să ajungă la ședință, tocmai în timp pentru a începe o altă ceartă. 

Înainte de ședință, deputații au refuzat mai multe propuneri de la opoziție. Una din ele a fost votarea nominală – fiecare deputat să își spună, conform apelului, opțiunea. A doua a fost despre opțiunea ca votul pentru demitere să fie secret.

Discursul „regelui”

Ion Chicu a început discursul, dar în tot același timp deputații din opoziție scandau „mincinosul”. La un moment dat, majoritatea din ei au ieșit de la locurile lor, iar între Vladimir Cebotari și Vasile Bolea au existat niște îmbrînceli. Ulterior, s-a anunțat o pauză de 30 de minute. 

Chicu-mincinosul. Aici se vede cum:Chicu debiteaza minciuni de la tribuna centrala, noi protestam, iar un grup de socialisti vin sa ne provoace.

Geplaatst door Dumitru Alaiba op Maandag 20 juli 2020

După această pauză „tehnică”, deputații au purces la „a-l asculta” pe prim-ministru, care în timp ce vorbea despre realizările sale și despre cât de vinovați au fost predecesorii, mai ales Maia Sandu, era din când în când huiduit de opoziție. Totodată, în Parlament, pe coridoare un grup de jurnaliști a început a cere acces la ședință, iar mai mulți deputați, care anterior le-au interzis accesul prin intermediul Regulamentului Parlamentului (Andrian Candu) dar și care i-au lovit cu mătura (Marina Tauber), le-au venit în ajutor. 

Între timp, la Parlament

Pentru că cei doi colegi ai săi suferă de COVID, Marina Tauber a cerut de la Președintele Parlamentului ca acelora să li se permită să voteze de la distanță. Nu ar fi o premieră, după cum a sugerat chiar ea în declarație, făcând referință la o situație din 1998 când Dumitru Diacov a invocat prezența lui Ilie Ilașcu la ședință, deși acesta se afla deținut ilegal de către separatiștii din Transnistria. 

Ședința a continuat, iar la ora 17:00 s-a terminat raportul cu sesiunea de întrebări și răspunsuri. Au urmat luările de cuvânt din partea fracțiunilor. Și această parte a ședinței a durat peste o oră. La fiecare luare de cuvânt li s-au oferit deputaților câte 5 minute, dar cei mai mulți nu s-au încadrat în timp, 

Final previzibil

Deputații au respins într-un final moțiunea. Alianța de guvernare, care până la „reabilitarea” deputatului socialist Ștefan Gațcan părea că se clatină, acum pare beton. Au reșit să mai respingă două moțiuni în mai puțin de o săptămână, iar guvernul Chicu mai rezistă încă cel puțin până în luna septembrie. 

Bilanț total: PENTRU – 26 de deputați PAS+PPDA, Octavian Țîcu, 14 deputați ai Pro-Moldova și 6 de la Partidul Șor = 46 de deputați.

Conform ordinii de zi deputații ar fi trebuit să mai dezbată și celelalte 8 proiecte. Finalizarea acestei ședințe poate fi trecută în rândul multiplelor realizări ale actualei legislaturi a Parlamentului. 

Iar la final, premiul pentru cel mai deocheat citat vine de la liderul PDM, Pavel Filip, care în luarea sa de cuvânt a explicat astfel votul său de salvare a guvernului Chicu: „PDM nu votează moțiunea de cenzură nu pentru că nu vrea să scape de dracu, dar pentru că nu vrea să-l aducă înapoi pe tat-su”. 

Muncă până la capăt

Deputații au decis să deschidă o nouă ședință, pe la ora 19:00 în aceeași seară. Prima oră a fost cheltuită pentru a refuza  16 propuneri de la Pro-Moldova de a introduce anumite proiecte legi pe ordinea de zi. Totul a mers ca pe conveier – deputatul prezenta inițiativa, plenul respingea și tot așa de 16 ori. În semn de protest, deputații Pro-Moldova au părăsit plenul.

Deputații au continuat ulterior lucrul și au aprobat câteva proiecte de legi, printre care:

– A fost aprobată crearea Consiliului Național de Evaluare și Acreditare în Sănătate, o nouă instituție pe lângă Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

– S-a deschis posibilitatea ca cererea de reexaminare a pensiei pentru limită de vârstă sp fie depusă în mod electronic. Până acum ea se putea depune doar fizic, iar asta a creat în primele zile ale lunii iulie cozi la instituțiile de stat, în mijloc de pandemie.

– A fost aprobată în prima lectură reducerea amenzilor pentru încălcarea măsurilor de protecție epidemiologică. Astfel, noua amendă minimă ar fi de 2500 de lei și cea maximă 7500 în cazul persoanelor fizice (cetățenii simpli). În cazul agenților economici și a altor persoane juridice, noua amendă ar fi de 15 mii minimă și 35 de mii maximă.

– A fost creată comisia de anchetă pentru ivestigarea a mai multor „atacuri raider” din anii 2010-2012. Din componență fac parte socialiștii Adrian Lebedinschi, Bogdan Țîrdea și Nicolae Pascaru, deputatul independent Alexandru Oleinic, Ludmila Guzun din partea PDM, Dumitru Alaiba din partea PAS, Vasile-Andrei Năstase din partea PPDA și încă doi alți membri, din partea Partidului Șor și Pro-Moldova.

– A fost închisă oficial sesiunea primăvară-vară a Parlamentului. Potrivit legii, deputații pot reveni în plen abia din luna septembrie. Este însă puțin probabil să-i vedem pe deputați în această perioadă, mai ales că atunci deja o să fim în campanie electorală pentru alegerile prezidențiale.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Sănătate2 ore în urmă

4 august 2020. COVID-19, PE SCURT: 60 de paturi noi la Spitalul Raional Ialoveni și încă mai mulți copii infectați

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

Social22 de ore în urmă

Trei știri bune din Moldova: Banca de alimente, restart la cultură și o nouă destinație turistică

Banca de alimente pentru persoanele social-vulnerabile Misiunea Socială „Diaconia” a lansat la sfârșitul lunii iulie prima Bancă de Alimente. Asta...

Sănătate23 de ore în urmă

Istoria a trei femei cu dizabilități mintale care s-au mutat la casa lor

Nadejda stă la masă și coase de zor. De dimineață a reușit să termine de confecționat trei măști. La 60...

SocialO zi în urmă

3 august 2020. COVID-19, PE SCURT: 120 de cazuri noi și 8 decese

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

Externe2 zile în urmă

Trendul „challenge accepted” de pe Instagram nu a apărut în Turcia

Pe la jumătatea lunii iulie, pe Instagram a pornit o mișcare care promova solidaritatea între femei. #WomenSupportingWomen și „challenge accepted”...

Social4 zile în urmă

Istoria „pristroicilor” și de ce sunt încă o problemă „anexată” blocurilor vechi din oraș

„Pristroica” este numită construcția anexată unui bloc de locuit, de cele mai multe ori fără acceptul autorităților sau vecinilor. Este...

Politică4 zile în urmă

Pe banii noștri. Se schimbă Constituția de tot sau numai „oleacă”?

Politica moldovenească nu pare să fie în vacanță în această săptămână, deși vinerea trecută era anunțat sfârșitul „sezonului politic”. De...

Advertisement

Politică

Politică7 zile în urmă

Ce se întâmplă în Belarus? De ce se teme ultimul dictator din Europa?

PE SCURT Dictatura lui Alexandr Lukașenko, președintele Belarusului, s-ar putea încheia după alegerile prezidențiale din 9 august, susțin mai mulți...

Politică2 săptămâni în urmă

Din banii noștri: Final de sezon politic. Sezonul epidemiologic continuă

Săptămâna curentă, din punct de vedere politic, a durat doar o singură zi. Situația amintește de sezonul final din Game...

Politică2 săptămâni în urmă

Veteranii regimului separatist: „În caz de agravare a situației, ca și acum 30 de ani, vom apăra patria”

PE SCURT Protestele veteranilor de pe Nistru de săptămâna trecută au generat reacții printre veteranii regiunii transnistrene. Primii și-au manifestat...

Politică2 săptămâni în urmă

Rezumat din Parlament: Moțiune respinsă și despre cum și-au luat vacanță la miez de noapte

Parlamentarii au discutat astăzi în total 9 proiecte pe ordinea de zi. Cu un randament de 11%, parlamentarii au reușit...

Alegeri3 săptămâni în urmă

Pandemia, pretext pentru a restricționa votul în diasporă? Soluții

Pe data de 10 iulie 2020, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde” Igor Dodon a făcut o declarație despre următoarele alegeri...

Politică4 săptămâni în urmă

Pe banii noștri: un deputat în căutarea identității și două partide care s-au lansat în gaming și aplicații mobile

La începutul acestei săptămâni Parlamentul părea că nu se putea trezi. Era luni dimineața, iar în acel moment, exista cam...

Politică4 săptămâni în urmă

Rezumat din Parlament: angajarea răspunderii și minus două ore de democrație

Pe ordinea de zi ședinței au fost puse inițial 42 de proiecte de legi. Printre acestea au fost și alte...

Advertisement

Opinii

august 2020
L Ma Mi J V S D
« iul.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31