Connect with us

Alegeri

Circumscripția 45, Comrat / Portretele candidaților

Publicat

pe

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și persoanele mai mult sau mai puțin cunoscute s-au grăbit să depună documentele pentru înscrierea în cursa electorală din 24 februarie 2019.

În acest sens, Moldova.org a decis să vă prezinte, în mod aleatoriu, portretele tuturor candidaților care și-au înregistrat grupurile de inițiativă pentru cele 51 de circumscripții uninominale.

Circumscripția 46 include localitățile Ceadâr-Lunga, Vulcănești, Baurci, Beșghioz, Joltai, Etulia, Cazaclia, Carbalia, Copceac, Tomai, Cișmichioi.

Lista secțiilor de votare din circumscripția nr. 46 Comrat

1. Alexandr Suhodolski, candidat PSRM

Alexandr Suhodolski este vicespicherul Adunării Polulare a UTA Găgăuzia. Are 29 de ani și de profesie este jurist. Este președintele Organizației Teritoriale a PSRM în Găgăuzia. La 26 de ani devine viceprimarul orașului Comrat.

Anticoruptie.md a scris despre acest candidat că pe parcursul ultimilor ani, Alexandr Suhodolski, împreună cu soția sa au sponsorizat în mai multe rânduri Partidul Socialiștilor. În 2015, soția lui Alexandr Suhodolski a făcut o donație de 20.000 de lei în bugetul PSRM. Un an mai târziu, 13.860 de lei au mers din buzunarul vicepreședintelui Adunării Populare din UTA Găgăuzia în pușculița partidului. În primul trimestru din 2018, Suhodolski a mai făcut o donație la partid, în mărime de 13.000 de lei. În 2016 el a vărsat în bugetul electoral al lui Igor Dodon, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, 52.600 de lei.

2. Fiodor Mincu, candidat PDM

Fiodor Mincu este șeful Oficiului teritorial de informare al Parlamentului din Comrat. Are 62 de ani și de profesie este profesor de matematică și fizică. În trecut a fost şef al Direcţiei învăţămînt, U.T.A. Găgăuzia. A fost primarul celui mai mare sat din R. Moldova Congaz. A fost membru PCRM până în 2012. Potrivit moldovacurata.md, în 2015 a făcut niște donații financiare către PDM, despre care ulterior a zis că a fost o greșeală.

3. Nina Dimoglo, canditată PP „Șor”

Nina Dimoglo este reprezentanta împuternicită în Comrat. Are 33 de ani și este de profesie juristă și jurnalistă. Conduce mișcarea de tineret „Ileri”, Comrat și asociația obștească „Avanti”. Este fondatoarea asociației obștești „Oameni de bună credință”. Nina Dimoglo a fost Miss Găgăuzia. A candidat în 2012 la funcţia de deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei.
Aici vedeți declarația de venit a candidatei. 

4. Nicolai Dudoglo, candidat independent

Nicolai Dudoglo a fost deputat în parlamentul RM din partea PDM până în aprilie 2018. Și-a dat demisia și a plecat din partid după implicarea lui în asociația obștească „Noua Găgăuzie”, care este considerată de PDM o mişcare cu obiective politice ce nu se încadrează în politica promovată de partid.

Din 2004 până în 2014 a fost primarul orașului Comrat. A candidat pentru funcția de bașcan al UTA Gagauz Yeri. Este pedagog de profesie și are 52 de ani.

5. Ivan Cîlicic, candidat PCRM

Ivan Cîlici este pensionar. De profesie este inginer. În 2008 a fost numit şef al Direcţiei teritoriale control administrativ Comrat a Ministerului Administraţiei Publice Locale.

De asemenea, candidatul se regăsește pe poziția 18 în lista PCRM pe circumscripția națională. Este Prim–secretarul comitetului raional Comrat al PCRM. Și-a făcut studiile în cadrul Institutului Tehnic de Industrie Ușoară din Moscova.

6. Dmitrii Levintii, candidat Partidul Nostru

Dmitrii Levintii este inginer în cadrul companiei Termostal Imex. Are 29 de ani și este vicepreședintele Organizației Teritoriale Comrat a Partidului Nostru. De asemenea, este consilier orășenesc Comrat. Și-a făcut studiile la Universitatea de Stat din Comrat.

Potrivit anticoruptie.md, Dmitrii Levintii, angajat la Termostal Impex SRL, a donat în fondul electoral al lui Dumitru Ciubașenco 9.500 de lei. În campania electorală din 2015, acesta a vărsat în bugetul Partidului Nostru de trei ori mai mult – 30 de mii de lei. Firma la care acesta este angajat a încheiat, în ultimii cinci ani, contracte de 823 de mii de lei cu diferite autorități publice din țară, pentru servicii de deservire tehnică, materiale de construcție, utilaje etc.

7. Dmitri Constantinov, candidat independent (Nu a fost înregistrat)

Dmitri Constantinov a fost președintele Adunării Populare a UTA Gagauz-Yeri. Acesta nu a primit certificatul de integritate de la ANI, prin urmare nu a reușit să depună ieri, ultima zi de înregistrare a candidaților, dosarul complet.

În 2017 candidatul a stat în izolator câteva luni după ce a lovit cu mașina un copil de 7 ani, care ulterior a ajuns în stare de comă.

A fost, de asemenea, eliminat din alegerile pentru deputații Adunării Populare Găgăuziei printr-o decizie a Curții Supreme de Justiție la începutul anului 2017 din cauza acuzațiilor de mituire a alegătorilor.

8. Tatiana Ursu, candidata blocului ACUM

Deocamdată, nu am găsit nicio informație despre acest candidat.

Alegeri

Victorie categorică. Irina Vlah a fost realeasă în funcția de bașcan al Găgăuziei cu peste 90% din voturile alegătorilor

Publicat

pe

De către

PE SCURT

Irina Vlah a fost realeasă în funcția de başcan al Găgăuziei. Potrivit datelor preliminare, anunţate de Biroul electoral de la Comrat, pentru Irina Vlah au votat 49742 de alegători sau 91,93% din cei care s-au prezentat la urne.

Contracandidații Irinei Vlah, deputatul Adunării populare de la Comrat, Serghei Cimpoeş a acumulat 3932 de voturi sau 7,27% din sufragii, consilierul Ivan Burgudji a fost votat de 481 alegători sau 0,89% de voturi, iar pentru consilierul municipal de la Comrat Dmitri Manol au votat 346 de alegători ceea ce reprezintă 0,64% din voturi.

PE LUNG

În total, în Găgăuzia au fost deschise 66 de secţii de votare. Prezența la vot a constituit 50,55%.

Imediat după închiderea secțiilor de votare, președintele Igor Dodon, care a susținut-o în această campanie pe Irina Vlah, a declarat că „alegerile au avut loc” și că „este sigur că Irina Vlah a fost realesă”.

Noi am câștigat”, le-a declarat Irina Vlah susținătorilor săi. Ea a spus că alegerile au avut loc și le-a cerut oponenților să recunoască rezultatele scrutinului. „Sunt gata să-mi suflec mânecile și să mă apuc de lucru”, a spus Vlah.

Vlah a obținut primul său mandat de bașcan al Găgăuziei în 2015.

Citește mai departe

Alegeri

Un candidat din Găgăuzia a fost scos din cursa electorală a doua oară

Publicat

pe

PE SCURT

Vasilii Aladov, candidat independent la funcția de bașcan al Găgăuziei, a fost eliminat pentru a doua oară din cursa electorală.

PE LUNG

Vasilli Aladov, candidat independent, a fost respins de Comisia Electorală Centrală Găgăuzia la începutul lunii iunie atunci când a încercat să se înregistreze în cursa electorală. Motivul a fost nereguli în listele de semnături. Aladov a acționat în judecată CEC Găgăuzia la Curtea de Apel Cahul. Curtea de Apel Cahul a anulat hotărârea CEC și astfel, Vasilii Aladov revine în cursa electorală.

Totuși, ieri, în ajunul zilei alegerilor, Curtea Supremă de Justiție a Republicii Moldova a anulat decizia Curții de Apel Cahul și a retras din cursa electorală candidatura lui Vasilii Aladov.

Citește și: Găgăuzia își alege bașcanul. Portretele candidaților:
acuzat de furtul activelor, separatist, a amenințat membrii CEC cu SIDA

Vasilii Aladov este născut pe 4 septembrie 1979 și este economist și jurist. Este directorul „Aladov Agro”. Când Aladov nu a fost înscris pentru prima dată în cursa electorală, acesta a publicat pe o rețea socială un video în care el înjura membrii Comisiei Electorale Centrale Găgăuzia. „Vă asigur că vor sfârși rău. Rudele lor se vor îmbolnăvi de SIDA, boli cu transmitere sexuală incurabile”, i-a amenințat candidatul. CEC Găgăuzia a sesizat poliția în urma acelor declarații.

Citește mai departe

Alegeri

Graba strică treaba? Filip anunță alegeri anticipate într-o zi de vineri

Publicat

pe

De către

PE SCURT

Astăzi, dis-de-dimineață, Pavel Filip a declarat că Curtea Constituțională l-a suspendat pe Igor Dodon din funcția de președinte, ceea ce i-a permis să decidă data alegerilor parlamentare anticipate. Astfel, Filip s-a grăbit să semneze decretul prin care alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc pe data de 6 septembrie – zi de vineri. 

PE LUNG

Deși Codul Electoral spune că alegerile au loc într-o singură zi, de duminică sau în oricare altă zi indicată în actul de stabilire a alegerilor, totuși, majoritatea scrutinelor electorale organizate în Republica Moldova au avut loc în zile de duminică. Singurile alegeri care au fost organizate într-o zi de miercuri, au fost cele din 29 iulie 2009.

„Mai mult, atunci, a fost o hătărâre de Guvern care a decis ca acea zi de 29 iulie să fie declarată zi liberă, ca oamenii să poată merge liniștiți să voteze. Probabil că, de cele mai multe ori, alegerile au fost organizate duminică, pentru că e mai comod și oamenii au mai mult timp liber ca să-și exercite dreptul de a vota”, ne-a spus Iurie Ciocan, membrul Comisiei Electorale Centrale.

Menționăm că ieri, 8 iunie, deputații PSRM și cei ai Blocului ACUM au creat o coaliție parlamentară și votat noul Guvern. Cu toate acestea, judecătorii Curții Constituționale au declarat aceste decizii ale deputaților drept ilegale, pentru că, potrivit lor, pe data de 8 iunie Parlamentul trebuia dizolvat de șeful statului, Igor Dodon, care a renunțat să facă acest lucru.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Politică10 ore în urmă

Un deputat PDM își depune mandatul: „Am înțeles că nu sunt pentru politică”

PE SCURT Deputata PDM, Otilia Drăguțanu, își depune mandatul de deputat.Într-o postare pe facebook Otilia Drăguțanul declară că „a înțeles...

Economie10 ore în urmă

Parlamentul instituie moratoriu asupra proceselor de privatizare a bunurilor publice

PE SCURT Parlamentul instituie moratoriu asupra proceselor în derulare de privatizare, concesionare și încheiere a parteneriatelor publice-private cu privire la...

Politică11 ore în urmă

Parlamentul a decis: Care va fi procedura de desemnare a procurorului general interimar

PE SCURT Parlamentul a introdus norme care reglementează vacanța funcției de procuror general. Astăzi, deputații au votat, în două lecturi,...

Social12 ore în urmă

O grupare vindea droguri sintetice prin Telegram. Liderul grupării  era deghizat în femeie, în momentul reținerii// VIDEO

PE SCURT Oamenii legii au destructurat o grupare criminală, specializată în circulația ilegală a drogurilor sintetice de tip PVP, prin...

Economie13 ore în urmă

Produsele din tutun care nu ard vor fi supuse acelorași reglementări ca și țigările

PE SCURT Produsele din tutun care nu ard vor fi supuse acelorași reglementări ca și țigările. Parlamentul a aprobat în...

Economie13 ore în urmă

Termenul patentei de întreprinzător va fi prelungit până în anul 2022

PE SCURT Desfășurarea activităților în baza patentei de întreprinzător se va permite până la data de 31 decembrie 2022. Parlamentul...

Politică14 ore în urmă

Dorin Cimil este noul preşedinte al Comisiei Electorale Centrale

PE SCURT Dorin Cimil a fost ales astăzi în funcția de președinte al Comisiei Electorale Centrale. Noul vicepreşedinte al CEC...

Advertisement

Electorala 2019

Alegeri3 săptămâni în urmă

Victorie categorică. Irina Vlah a fost realeasă în funcția de bașcan al Găgăuziei cu peste 90% din voturile alegătorilor

PE SCURT Irina Vlah a fost realeasă în funcția de başcan al Găgăuziei. Potrivit datelor preliminare, anunţate de Biroul electoral...

Alegeri3 săptămâni în urmă

Un candidat din Găgăuzia a fost scos din cursa electorală a doua oară

PE SCURT Vasilii Aladov, candidat independent la funcția de bașcan al Găgăuziei, a fost eliminat pentru a doua oară din...

Alegeri1 lună în urmă

Graba strică treaba? Filip anunță alegeri anticipate într-o zi de vineri

PE SCURT Astăzi, dis-de-dimineață, Pavel Filip a declarat că Curtea Constituțională l-a suspendat pe Igor Dodon din funcția de președinte,...

Alegeri1 lună în urmă

Dodon nu dizolvă parlamentul, PDM îi cere demisia, alegeri parlamentare anticipate și prezidențiale la toamnă

PE SCURT Președintele Igor Dodon a declarat astăzi într-o conferință de presă că nu va dizolva parlamentul și va convoca...

Alegeri2 luni în urmă

Activi, dar puțini. Ce spune un expert despre activismul tinerilor din Moldova

PE SCURT Tinerii sunt criticați, blamați, judecați și adesea, catalogați drept niște leneși care nu vor să participe la scrutinele...

Alegeri2 luni în urmă

Pentru prima dată în istoria Parlamentului European: o studentă de 21 de ani a devenit deputată

PE SCURT 21 de ani, 3 luni și 3 zile – anume atâta avea studenta Kira Marie Peter-Hansen, când a...

Alegeri2 luni în urmă

Bulversați și obosiți. Cum privesc oamenii negocierile dintre deputați

Au trecut două luni de la alegerile parlamentare din februarie 2019, dar Moldova încă nu are un Parlament funcțional. Cele...

Advertisement

Opinii

iulie 2019
L Ma Mi J V S D
« iun.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com