Connect with us

Alegeri

Circumscripția 31, Chișinău, sectorul Ciocana, Râșcani / Portretele candidaților

Publicat

pe

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și persoanele mai mult sau mai puțin cunoscute s-au grăbit să depună documentele pentru înscrierea în cursa electorală din 24 februarie 2019.

În acest sens, Moldova.org a decis să vă prezinte, în mod aleatoriu, portretele tuturor candidaților care și-au înregistrat grupurile de inițiativă pentru cele 51 de circumscripții uninominale.

Circumscripția 31 din sectoarele Ciocana și Râșcani cuprinde secțiile de votare 17 – 19, 23, 25, 26, 28, 29, 30, 32, 33, 34, 35, 37, 38, 41 – 52, 54, 56, 61.

1. Chiril Gaburici, candidatul Partidului Democrat

Între 18 februarie și 22 iunie 2015 a îndeplinit funcția de prim-ministru al R. Moldova, fiind propus de Partidul Liberal Democrat și susținut de PDM și PCRM. După doar patru luni și-a dat demisia și a refuzat să asigure interimatul funcției, după ce în spațiul public au apărut informații despre faptul că acesta și-ar fi falsificat diploma de absolvire a studiilor medii. Din 2008 până în 2012, Gaburici a fost director al companiei de telefonie mobilă Moldcell. În următorii doi ani a fost directorul Azercell din Azerbaidjan. Acesta avea un salariu de 50 mii de lei pe lună. Este fondator a mai multor firme din domeniul auto, telecomunicații și agricol. În 2018 a revenit în Guvern, ca ministru al Economiei și Infrastructurii. Vorbește limba engleză și franceză. Are 42 de ani, este căsătorit și are trei copii.

2. Grigore Novac, candidatul Partidului Socialiștilor

Este jurist de profesie, iar din decembrie 2014 – deputat în Parlament în cadrul fracțiunii Partidului Socialiștilor. Între 2011-2013 a fost jurist la Fundația de Binefacere „Soluția”, iar între 2013 – 2014 jurist al PSRM. Are 35 de ani. În 2016, deschide.md a aflat că deputatul Grigore Novac și-a înregistrat căsătoria cu o fostă comsomolistă, pentru a putea pune mâna pe un teren.

3. Liliana Nicolaescu, candidata ACUM

Este vicepreședintă PAS, a fost viceministră a Educației în perioada 2013-2015 și consilier al ministrului Educației între 2012 –2013. Din 2016 până în prezent este expert independent în educație. A mai fost director executiv și formator al Centrului Educațional Pro-Didactica și director de programe la Fundația Soros Moldova.

4. Iurii Cuznețov, candidatul Partidului Șor

A absolvit Finanțe și Bănci. Este președintele Organizației Teritoriale a partidului în sectorul Râșcani. Are 32 de ani. Este administratorul câtorva firme.

5. Ilie Crețu, candidatul Partidului Liberal

Face parte din Organizaţia de tineret a Partidului Liberal. Este inginer, manager în construcţii și administrator. A studiat la Colegiul de Construcții din Chișinău și a lucrat în acest domeniu la Moscova. A studiat juridică, iar în 2014 a devenit câștigătorul primului business reality show din țară.

6. Mihail Cîrlig, candidat independent

A fost membru al Partidului Liberal, însă după mai multe conflicte cu cei din conducere, a fost dat afară. A ocupat funcția de pretor al sectorului Râșcani timp de opt ani. Dorin Chirtoacă l-a demis din funcție pe când era primar, în 2014. În urma unui process de judecată pe care l-a câștigat, Cîrlig a revenit în funcție, iar Primăria Chișinău a fost obligată să-i plătească despăgubiri. În 2015, a participat la alegerile locale fiind susținut de Partidul Popular din Moldova.

7. Fiodor Ghelici, candidat independent (Nu a fost înregistrat)

Este președintele Asociatiei Obstesti „Moldova Mea” și activist civic. În 2013 a fost suspectat și reținut, pentru că ar fi membrul unei grupări criminale care racolează persoane din Moldova și le trimite în Rusia ca să cerșească. Ghelici și-a schimbat opiniile politice de-a lungul timpului. În 2015 vorbea despre unirea R. Moldova cu România, iar în 2016, în ajunul alegerilor prezidențiale, Ghelici a devinit un apărător înrăit al lui Igor Dodon care a și câștigat scrutinul.

8. Igor Grițco, candidatul Partidului Comuniștilor

Licenţiat în drept, Grițco ocupă funcția de prim-secretar al PCRM din sectorul Ciocana. Are 37 de ani. În 2013, acesta s-a făcut remarcat la o ședință a consiliului municipal când a spus că Mihail Sadoveanu este autorul imnului de stat. „Dacă am ajuns la literatură, vreau să vă aduc aminte că acum 125 de ani în urmă s-a născut un marele poet Mihail Sadoveanu  care a scris poezia care a devenit imnul statului nostru moldovenesc”, a declarat atunci comunistul.

9. Iulia Deleu, candidatul Partidului Național Liberal (Nu a fost înregistrat)

Este jurist, ex-procuror, avocat, activist obştesc pentru drepturile omului, preşedinte al Fundaţiei „Dreptul şi Democraţia”. Mai este și fondatoarea companiei „Iunitex”, iar în 2018 susținea că este ținta atacului raider și că a devenit victima ilegalităților oligarhilor și funcționarilor din sistemul judecătoresc.

Alegeri

Curtea de Apel a respins solicitarea PL de a exclude din cursa electorală PSRM

Publicat

pe

De către

Curtea de Apel a respins astăzi ca neîntemeiată solicitarea Partidului Liberal de a exclude din cursa electorală PSRM. Președintele formațiunii Dorin Chirtoacă a anunțat că liberalii vor ataca cu recurs la CSJ această hotărâre, deși sunt „ siguri ca decizia va fi identică”.

„Concluzie: avertismentul dat de CEC pe 8 februarie PSRM-ului a fost de ochii lumii. Plahotniuc si Dodon vor să ne aibă de proști încă o dată. Nimeni nu are de gând să scoată PSRM-ul din cursă. Se repetă sceneta de la prezidențialele din 2016”, a comentat Dorin Chirtoacă.

Potrivit lui, în asemenea condiții, aceste alegeri nu mai pot fi libere și corecte.

Președintele PL a cerut excluderea socialiștilor pe motiv că președintele Igor Dodon, deși a declarat că nu participă în campanie, a anunțat sprijin deschis pentru socialiști.

Dorin Chirtoacă a declarat că „avem o paradă a evenimentelor electorale, care trebuiesc taxate. Partidul Socialiștilor și Igor Dodon folosesc întreaga mașinărie a instituției prezidențiale în scop electoral”.

Citește mai departe

Alegeri

Maia Sandu: Cea mai mare pacoste a acestor alegeri parlamentare o reprezintă dezinformarea

Publicat

pe

De către

„Cea mai mare pacoste a acestor alegeri parlamentare o reprezintă dezinformarea, știrile false. Guvernarea cheltuie milioane pe fabricarea și distribuirea minciunilor pentru ca să zăpăcească oamenii, ca să le obțină votul prin minciună”, a declarat astăzi lidera PAS Maia Sandu la o conferință de presă.

În acest context, Blocul ACUM va cere la CEC excluderea PDM din cursa electorală.

Co-președinta Blocului, Maia Sandu, susține că, după anunțul de ieri al companiei Facebook și după ce trolii au fost deconspirați, în Internet a apărut un video și poze prin care încearcă să se demonstreze că ea ar fi lesbiană.

Politiciana a declarat că nu este ea în imagini.

„Eu nu sunt nici în video, nici în acele poze. Nu sunt lesbi și nu am fost niciodată, spre regretul trollilor și al stăpânilor lor. Mai mult, e o minciună prost fabricată. Acest video este filmat în orașul Munchen, în care eu nu am fost niciodată”, a declarat ea.

Candidatul ACUM, Sergiu Litvinenco, a precizat că va cere retragerea PDM din cursa electorală, după ce compania Facebook „ a constatat că este vorba despre o rețea care a acționat concertat, în cadrul Guvernului și înșiși exponenți PDM au recunoscut acest fapt”.

În total, potrivit lui Litvinenco, cei de la ACUM vor depune șapte contestații CEC privind utilizarea resurselor administrative de către PDM. „Zilnic, vedem cum o bună parte din funcționarii de stat, secretari de stat, șefi de instituții, din banii publici, în timpul orelor de serviciu, cu automobilele de serviciu, merg în satele RM cu Plahotniuc, Candu și Filip”, a mai spus el.

Citește mai departe

Alegeri

Candidatul Călin Vieru recunoaște: La alegeri, șansele mele sunt de a ajunge pe locul trei, după Năstase și Țuțu

Publicat

pe

De către

Călin Vieru, candidat independent  în circumscripția nr.33, recunoaște că șansele sale la alegerile parlamentare sunt de a ajunge pe locul trei, după candidatul ACUM Andrei Năstase și candidatul PDM Constantin Țuțu.

Totodată, el a menționat că obiectul său nu este de a învinge, ci de a vesti prin mass-media și întruniri electorale „apropiata marea venire”, făcând referire la unirea cu România.

Este un lucru evident, fiindcă dânșii sunt în politică de mai mulți ani de zile, au resurse , au apărut mereu pe sticlă. Eu sunt de doar două săptămâni, dar obiectivul meu nu este de a bate acum contra-concurenții. Obiectivul meu este de a vesti prin mass-media și întruniri apropiata marea venire”, a spus Călin Vieru.

Acesta a menționat că, acum, acest fenomen care se numește unionism a devenit „un produs organic al sufletului basarabean”.

„Unionismul nu mai este o sperietoare. Acest fenomen abia se înfiripă. Iată de ce trebuie susținut prin vocea mea și cea a unioniștilor. Ca lumea să înțeleagă că acest lucru se va întâmpla , problema stă doar în seama timpului”, a mai spus Călin Vieru.

Cine sunt candidații în circumscripția nr.33 și mai multe detalii detalii despre acești puteți citi AICI.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Externe11 ore în urmă

Rusia: Armata va apăra un oraş de urşii polari

Locuitorii unui oraş rusesc din Arhipelagul Novaia Zemlea din Arctica urmează să primească protecţie militară pentru a se apăra de...

Social11 ore în urmă

Agenția Medicamentului sistează comercializarea medicamentelor cu conținut de Fenspiridă

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a anunțat astăzi că sistează distribuția și comercializarea produselor medicamentoase ce conțin substanța activă fenspirida....

Social15 ore în urmă

Imagini revoltătoare la o grădiniţă din Chişinău: O educatoare a lovit un copil, iar acesta a căzut

Imagini revoltătoare la grădiniţa numărul 46 din capitală. O educatoare a fost filmată cum loveşte de mai multe ori un...

Externe16 ore în urmă

2 400 pachete de ţigări, descoperite la Albița într-un autocar care efectua curse între R.Moldova şi Italia

Aproximativ 2 400 pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite, joi, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, într-un...

Social16 ore în urmă

Dosarul „Centrul de Sănătate Publică”. A fost reţinut angajatul unei companii, bănuit că ar fi corupt funcţionarii CSP

Reprezentantul unui agent economic din capitală a fost reţinut, astăzi, de CNA şi procurorii anticorupţie în dosarul „Centrul de Sănătate...

Reintegrare17 ore în urmă

Tiraspolul refuză să elimine posturile „grănicerești” din Zona de Securitate

Delegația Republicii Moldova a semnalat, din nou, la ședința Comisiei Unificate de Control, instalarea ilegală a posturilor transnistrene de „grăniceri”...

Alegeri17 ore în urmă

Curtea de Apel a respins solicitarea PL de a exclude din cursa electorală PSRM

Curtea de Apel a respins astăzi ca neîntemeiată solicitarea Partidului Liberal de a exclude din cursa electorală PSRM. Președintele formațiunii...

Advertisement

Electorala 2019

Alegeri20 de ore în urmă

Maia Sandu: Cea mai mare pacoste a acestor alegeri parlamentare o reprezintă dezinformarea

„Cea mai mare pacoste a acestor alegeri parlamentare o reprezintă dezinformarea, știrile false. Guvernarea cheltuie milioane pe fabricarea și distribuirea...

Alegeri20 de ore în urmă

Candidatul Călin Vieru recunoaște: La alegeri, șansele mele sunt de a ajunge pe locul trei, după Năstase și Țuțu

Călin Vieru, candidat independent  în circumscripția nr.33, recunoaște că șansele sale la alegerile parlamentare sunt de a ajunge pe locul...

Alegeri2 zile în urmă

Socialiștii promit să anuleze hotărârea privind marcarea Zilei Europei pe data de 9 mai

Partidul Socialiștilor intenționează să anuleze hotărârea Parlamentului privind marcarea Zilei Europei pe data de 9 mai. Despre aceasta a anunțat...

Alegeri2 zile în urmă

„Vot interzis, alegeri fraudate”. Blocul ACUM a cerut la CEC ca cetățenii din Diasporă să voteze cu pașapoarte expirate// VIDEO

Blocul electoral ACUM a organizat în această dimineață o acțiune publică în fața Comisiei Electorale Centrale cu genericul „Vot interzis,...

Alegeri3 zile în urmă

Unirea-Democrația Acasă susține că mai mulți profesori sunt obligați să participe la întâlnirile electorale ale PDM

Partidul Unirea – Democrația Acasă susține că în multe instituții de învățământ profesorii sunt obligați să participe la întâlnirile electorale...

Alegeri3 zile în urmă

Candidatul independent Viorel Savva propune înființarea „Partidului Vocea Diasporei”

Candidatul independent în circumscripția 51, SUA, Canada, a lansat propunerea de a crea „Partidul Vocea Diasporei”, un partid bazat pe...

Alegeri3 zile în urmă

Candidatul ACUM Ion Terguță a depus un demers pe numele lui Pavel Filip în care solicită alocarea a 1,7 milioane// VIDEO

Candidatul Blocului ACUM în circumscripția nr 17 Nisporeni, Ion Terguță, a depus astăzi un demers pe numele premierului Pavel Filip...

Advertisement

Opinii

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com