Connect with us

Alegeri

Circumscripția 28, Chișinău, sectorul Râșcani / Portretele candidaților

Publicat

pe

La 26 decembrie 2018, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Partidele și persoanele mai mult sau mai puțin cunoscute s-au grăbit să depună documentele pentru înscrierea în cursa electorală din 24 februarie 2019.

În acest sens, Moldova.org a decis să vă prezinte, în mod aleatoriu, portretele tuturor candidaților care și-au înregistrat grupurile de inițiativă pentru cele 51 de circumscripții uninominale.

Circumscripția 28 din sectorul Râșcani al Capitalei cuprinde secțiile de votare 202 – 210, 224 – 239.

1. Nicolae Balaur, candidatul Partidului Democrat

Are doar 30 de ani și a făcut deja o avere considerabilă. A deținut funcția de consilier la primăria din Stăuceni și s-a regăsit pe lista de candidați ai Partidului Liberal la alegerile parlamentare din noiembrie 2014. În 2017 a fost numit în funcția de șef al Preturii sectorului Râșcani în baza unei dispoziții semnată de Dorin Chirtoacă. A fost consilier al deputatului liberal Iurie Dârda și a lucrat în două dintre companiile acestuia, Dansicons și D&D Companie SRL. Potrivit anticorupție.md, Balaur locuiește într-o casă de 200 metri pătrați, are mai multe automobile și a primit donații de sute de mii de lei de la apropiați. Între timp, pretorul a părăsit rândurile liberalilor și s-a alăturat democraților.

Declarații de avere.

2. Vlad Batrîncea, candidatul Partidului Socialiștilor

Până în 2011 a făcut parte din Partidul Comuniștilor din R. Moldova. Din decembrie 2014 este deputat în Parlament din partea socialiștilor. Este unul din cei mai activi membri ai PSRM. Pe 10 decembrie 2015, în aplauzele colegilor săi de fracțiune, Batrîncea a rupt harta României Mari la ședința parlamentului, în semn de protest față de un ordin al Ministerului Educației prin care respectiva hartă urma să fie distribuită în sistemul de educație pentru a fi utilizată la lecțiile de istorie. A studiat Dreptul, fiind jurist de profesie și este pasionat de șah.

Declarații de avere.

3. Alexandru Slusari, candidatul ACUM

Este născut în anul 1974 și are două facultăți în spate, una de Drept și alta de Istorie. Este președintele Asociaţiei Republicane a Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect”, pe care a fondat-o și pe care o administrează până în prezent. Deține funcția de vicepreședinte al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr.  Este fondatorul și administratorul unei întreprinderi individuale.

Declarații de avere.

4. Reghina Apostolova, candidata Partidului Șor

S-a născut în Siberia, regiunea Irkutsk, deoarece părinții ei au fost deportaţi. De când s-a întors acasă, la vârsta de 4 ani, a trăit în orașul Chișinău. Timp de aproape 50 de ani a lucrat la școala generală nr. 14 din Capitală, actualmente Liceul Teoretic „Natalia Gheorghiu”. A ocupat mai multe funcții ajungând în cele din urmă directoarea instituției. Pe parcursul a opt ani a fost consilier în Consiliul municipal Chișinău din partea fracțiunii comuniștilor. A mai ocupat funcția de pretor al sectorului Râșcani pentru o perioadă de câteva luni. În 2015, Ilan Șor i-a propus funcția de viceprimar al orașului. Tot în 2015 a fost desemnată candidata Partidului Șor la funcția de primar general al Capitalei, dar nu a fost înregistrată în cursă. Numele acesteia figurează în raportul Kroll. Apostolova a deținut 4,75% acțiuni la Unibank, una dintre cele trei bănci implicate în frauda bancară.

Declarații de avere.

5. Dumitru Ciubașenco, candidatul Partidului Nostru

S-a născut pe 14 august 1963 la Chișinău. A studiat la facultatea de jurnalism a Universității de Stat din Chișinău, apoi s-a transferat la secția internațională a Universității de Stat din Moscova, pe care a absolvit-o în anul 1985. A lucrat în presă peste 30 de ani. În perioada sovietică a fost angajat la agențiile ATEM/TASS, APN/RIA, iar după prăbușirea URSS a fondat și a fost vicedirectorul agenției „Infotag”. A scris pentru agenția de presă Reuters. În 2016 a participat la alegerile prezidențiale reprezentând formațiunea politică Partidul Nostru, condusă de Renato Usatîi. Ciubașenco este și vicepreședintele partidului.

6. Ion Cebanu, candidatul Partidului Liberal

În 2009, pe când avea doar 25 de ani, a fost numit ministru al Tineretului și Sportului, devenind astfel cea mai tânără persoană care a ocupat această funcție. A ocupat fotoliul de ministru până în 2013. Din 2009 până în prezent este președintele Fracțiuniii Partidului Liberal în Consiliul Municipal Chișinău. A fost director al Agenției „Moldsilva” și șef al Minei din Chișinău.

7. Andrei Zapșa, candidat independent (Nu a fost înregistrat)

Se numără printre cei mai tineri candidați la alegerile parlamentare din 24 februarie. Are doar 22 de ani. A scris cinci cărți în rusă, engleză și română, a compus câteva lucrări muzicale, a creat și dirijează două orchestre – una în R. Moldova și alta în Indonezia. Este licențiat în științe politice și masterand în studii diplomatice. De mai bine de doi ani este profesor la Colegiul Financiar-Bancar.

8. Dumitru Cebotărescu, candidat independent

Are 48 de ani și este implicat în afaceri. De profesie este inginer-mecanic. A făcut un masterat în psihologie. Deține acțiuni în capitalul social al mai multor agenți economici printre care „Star Kebab”, „Trattoria” și este proprietarul mai multor restaurante.

Declarații de avere.

Alegeri

Curtea de Apel a respins solicitarea PL de a exclude din cursa electorală PSRM

Publicat

pe

De către

Curtea de Apel a respins astăzi ca neîntemeiată solicitarea Partidului Liberal de a exclude din cursa electorală PSRM. Președintele formațiunii Dorin Chirtoacă a anunțat că liberalii vor ataca cu recurs la CSJ această hotărâre, deși sunt „ siguri ca decizia va fi identică”.

„Concluzie: avertismentul dat de CEC pe 8 februarie PSRM-ului a fost de ochii lumii. Plahotniuc si Dodon vor să ne aibă de proști încă o dată. Nimeni nu are de gând să scoată PSRM-ul din cursă. Se repetă sceneta de la prezidențialele din 2016”, a comentat Dorin Chirtoacă.

Potrivit lui, în asemenea condiții, aceste alegeri nu mai pot fi libere și corecte.

Președintele PL a cerut excluderea socialiștilor pe motiv că președintele Igor Dodon, deși a declarat că nu participă în campanie, a anunțat sprijin deschis pentru socialiști.

Dorin Chirtoacă a declarat că „avem o paradă a evenimentelor electorale, care trebuiesc taxate. Partidul Socialiștilor și Igor Dodon folosesc întreaga mașinărie a instituției prezidențiale în scop electoral”.

Citește mai departe

Alegeri

Maia Sandu: Cea mai mare pacoste a acestor alegeri parlamentare o reprezintă dezinformarea

Publicat

pe

De către

„Cea mai mare pacoste a acestor alegeri parlamentare o reprezintă dezinformarea, știrile false. Guvernarea cheltuie milioane pe fabricarea și distribuirea minciunilor pentru ca să zăpăcească oamenii, ca să le obțină votul prin minciună”, a declarat astăzi lidera PAS Maia Sandu la o conferință de presă.

În acest context, Blocul ACUM va cere la CEC excluderea PDM din cursa electorală.

Co-președinta Blocului, Maia Sandu, susține că, după anunțul de ieri al companiei Facebook și după ce trolii au fost deconspirați, în Internet a apărut un video și poze prin care încearcă să se demonstreze că ea ar fi lesbiană.

Politiciana a declarat că nu este ea în imagini.

„Eu nu sunt nici în video, nici în acele poze. Nu sunt lesbi și nu am fost niciodată, spre regretul trollilor și al stăpânilor lor. Mai mult, e o minciună prost fabricată. Acest video este filmat în orașul Munchen, în care eu nu am fost niciodată”, a declarat ea.

Candidatul ACUM, Sergiu Litvinenco, a precizat că va cere retragerea PDM din cursa electorală, după ce compania Facebook „ a constatat că este vorba despre o rețea care a acționat concertat, în cadrul Guvernului și înșiși exponenți PDM au recunoscut acest fapt”.

În total, potrivit lui Litvinenco, cei de la ACUM vor depune șapte contestații CEC privind utilizarea resurselor administrative de către PDM. „Zilnic, vedem cum o bună parte din funcționarii de stat, secretari de stat, șefi de instituții, din banii publici, în timpul orelor de serviciu, cu automobilele de serviciu, merg în satele RM cu Plahotniuc, Candu și Filip”, a mai spus el.

Citește mai departe

Alegeri

Candidatul Călin Vieru recunoaște: La alegeri, șansele mele sunt de a ajunge pe locul trei, după Năstase și Țuțu

Publicat

pe

De către

Călin Vieru, candidat independent  în circumscripția nr.33, recunoaște că șansele sale la alegerile parlamentare sunt de a ajunge pe locul trei, după candidatul ACUM Andrei Năstase și candidatul PDM Constantin Țuțu.

Totodată, el a menționat că obiectul său nu este de a învinge, ci de a vesti prin mass-media și întruniri electorale „apropiata marea venire”, făcând referire la unirea cu România.

Este un lucru evident, fiindcă dânșii sunt în politică de mai mulți ani de zile, au resurse , au apărut mereu pe sticlă. Eu sunt de doar două săptămâni, dar obiectivul meu nu este de a bate acum contra-concurenții. Obiectivul meu este de a vesti prin mass-media și întruniri apropiata marea venire”, a spus Călin Vieru.

Acesta a menționat că, acum, acest fenomen care se numește unionism a devenit „un produs organic al sufletului basarabean”.

„Unionismul nu mai este o sperietoare. Acest fenomen abia se înfiripă. Iată de ce trebuie susținut prin vocea mea și cea a unioniștilor. Ca lumea să înțeleagă că acest lucru se va întâmpla , problema stă doar în seama timpului”, a mai spus Călin Vieru.

Cine sunt candidații în circumscripția nr.33 și mai multe detalii detalii despre acești puteți citi AICI.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Externe11 ore în urmă

Rusia: Armata va apăra un oraş de urşii polari

Locuitorii unui oraş rusesc din Arhipelagul Novaia Zemlea din Arctica urmează să primească protecţie militară pentru a se apăra de...

Social11 ore în urmă

Agenția Medicamentului sistează comercializarea medicamentelor cu conținut de Fenspiridă

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a anunțat astăzi că sistează distribuția și comercializarea produselor medicamentoase ce conțin substanța activă fenspirida....

Social15 ore în urmă

Imagini revoltătoare la o grădiniţă din Chişinău: O educatoare a lovit un copil, iar acesta a căzut

Imagini revoltătoare la grădiniţa numărul 46 din capitală. O educatoare a fost filmată cum loveşte de mai multe ori un...

Externe16 ore în urmă

2 400 pachete de ţigări, descoperite la Albița într-un autocar care efectua curse între R.Moldova şi Italia

Aproximativ 2 400 pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite, joi, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, într-un...

Social16 ore în urmă

Dosarul „Centrul de Sănătate Publică”. A fost reţinut angajatul unei companii, bănuit că ar fi corupt funcţionarii CSP

Reprezentantul unui agent economic din capitală a fost reţinut, astăzi, de CNA şi procurorii anticorupţie în dosarul „Centrul de Sănătate...

Reintegrare17 ore în urmă

Tiraspolul refuză să elimine posturile „grănicerești” din Zona de Securitate

Delegația Republicii Moldova a semnalat, din nou, la ședința Comisiei Unificate de Control, instalarea ilegală a posturilor transnistrene de „grăniceri”...

Alegeri17 ore în urmă

Curtea de Apel a respins solicitarea PL de a exclude din cursa electorală PSRM

Curtea de Apel a respins astăzi ca neîntemeiată solicitarea Partidului Liberal de a exclude din cursa electorală PSRM. Președintele formațiunii...

Advertisement

Electorala 2019

Alegeri20 de ore în urmă

Maia Sandu: Cea mai mare pacoste a acestor alegeri parlamentare o reprezintă dezinformarea

„Cea mai mare pacoste a acestor alegeri parlamentare o reprezintă dezinformarea, știrile false. Guvernarea cheltuie milioane pe fabricarea și distribuirea...

Alegeri20 de ore în urmă

Candidatul Călin Vieru recunoaște: La alegeri, șansele mele sunt de a ajunge pe locul trei, după Năstase și Țuțu

Călin Vieru, candidat independent  în circumscripția nr.33, recunoaște că șansele sale la alegerile parlamentare sunt de a ajunge pe locul...

Alegeri2 zile în urmă

Socialiștii promit să anuleze hotărârea privind marcarea Zilei Europei pe data de 9 mai

Partidul Socialiștilor intenționează să anuleze hotărârea Parlamentului privind marcarea Zilei Europei pe data de 9 mai. Despre aceasta a anunțat...

Alegeri2 zile în urmă

„Vot interzis, alegeri fraudate”. Blocul ACUM a cerut la CEC ca cetățenii din Diasporă să voteze cu pașapoarte expirate// VIDEO

Blocul electoral ACUM a organizat în această dimineață o acțiune publică în fața Comisiei Electorale Centrale cu genericul „Vot interzis,...

Alegeri3 zile în urmă

Unirea-Democrația Acasă susține că mai mulți profesori sunt obligați să participe la întâlnirile electorale ale PDM

Partidul Unirea – Democrația Acasă susține că în multe instituții de învățământ profesorii sunt obligați să participe la întâlnirile electorale...

Alegeri3 zile în urmă

Candidatul independent Viorel Savva propune înființarea „Partidului Vocea Diasporei”

Candidatul independent în circumscripția 51, SUA, Canada, a lansat propunerea de a crea „Partidul Vocea Diasporei”, un partid bazat pe...

Alegeri3 zile în urmă

Candidatul ACUM Ion Terguță a depus un demers pe numele lui Pavel Filip în care solicită alocarea a 1,7 milioane// VIDEO

Candidatul Blocului ACUM în circumscripția nr 17 Nisporeni, Ion Terguță, a depus astăzi un demers pe numele premierului Pavel Filip...

Advertisement

Opinii

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com