Cei mai buni studenți originari din Moldova care învață la universități de top din lume au fost desemnați

Deja al cincilea an, studenții originari din Republica Moldova, care își fac studiile la instituții de învățământ superior din străinătate (ciclurile universitare licență, masterat și doctorat), inclusiv cei care au absolvit o astfel de instituție în anul precedent, au fost premiați în cadrul Galei Studenților Originari din Republica Moldova.

În premieră anul acesta, festivitatea a fost organizată fără susținere guvernamentală, cu genericul „Implicare”. Cei mai buni dintre cei mai buni au fost aleși din totalul de 54 de dosare.

Câștigătorii categoriei Licență

Câștigătorii categoriei Masterat din acest an au fost Radu Marian (Marea Britanie), Doru Curoșu (România), Victor Juncu (Belgia), Daniela Moisei (Cehia), Cristian Zara (SUA), Nicoleta Copaci (Elveția), Alexandru Gorașov (Marea Britanie) , Crina Popescu (Franța), Gabriela Olaru (Olanda), Diana Frumosu.

Câștigătorii din categoria Doctorat sunt Cornelia Furculiță (Germania) și Vadim Țurcan (România). Mai mult, în cadrul galei, Fundația Oberlicht a oferit Ecaterinei Șuiu (Grecia) un premiu special pentru artă vizuală.

Premiul Mare GSORM  a fost înmânat Danielei Moisei (Cehia).

Enlarge

photo_2017-12-15_14-25-33-1024x586
Membrii juriului

În cadrul ediției a V-a, echipa organizatoare și-a dorit să acorde mai mult timp schimburilor de idei între studenții care își fac studiile în instituții academice internaționale și persoane locale. Idee s-a materializat sub forma a două paneluri de discuții – Think digital și Turism și Dezvoltare regională. 

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.