Candu se laudă că PDM a semnat Codul de Conduită. Cât de mult îl respectă

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat astăzi, 22 ianuarie, în cadrul unui briefing de presă că este dezamăgit că doar PDM și PSRM a semnat Codul de Conduită privind desfășurarea și reflectarea campaniei electorale la alegerile Parlamentului Republicii Moldova și referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019, propus de Comisia Electorală Centrală.

Codul de Conduită reprezintă un document ce reglementează conduita în campania electorală a concurenților electorali și a participanților la referendum și urmărește să asigure transparență în procesul de finanțare și susținere a campaniei, să contracareze abuzurile, inclusiv de resurse administrative, precum și să creeze standarde uniforme de comportament.
Codul este menit să asigure desfășurarea unei campanii electorale corecte, în condiții de concurență egală; informarea obiectivă a alegătorilor asupra proceselor electorale; libera participare politică în campania electorală; respectarea demnităţii participanţilor în campania electorală; crearea unui climat de încredere şi respect reciproc între semnatari în campania electorală.

Cu toate acestea, PDM a afișat panouri în care apar candidații la alegerile paramentare, referindu-se la reducerea numărului de deputați. De asemenea, locuitorii Chișinăului au primit în căsuțele poștale pliante electorale.

Enlarge

panou-cimișlia
PANOU ÎN ORAȘUL CIMIȘLIA. DUMITRU DIACOV CANDIDEAZĂ PE CIRCUMSCRIPȚIA 40 CIMIȘLIA

„Referendumul se referă la parlament și la reforma parlamentară. Noi nu vorbim despre altceva decât referendum. Este problema celorlalți candidați electorali care nu vor să discute despre referendum și nu fac altceva decât să-l boicoteze sau să-și încalce propriile promisiuni”, a explicat Candu prezența resprectivelor panouri.

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.